جستجو

مالیات مکسوره

مالیات مکسوره چیست

آخرین مطالب

مالیات مکسوره، یکی از انواع مالیات است که در این مقاله به بررسی آن پرداخته می‌شود. در واقع، مالیات به آن دسته از درآمدهایی گفته می‌شود که دولت برای رفع هزینه‌های خود در امور جاری مملکت، از مشمولان دریافت می‌کند. به طور کلی، اشخاص حقوقی و حقیقی، برای توسعه و ساخت زیرساخت‌های کشور ، مکلف به پرداخت مالیات مکسوره هستند.

این نوع مالیات، همان مالیات تکلیفی است که وظیفه پرداخت و کسر آن از اصل مبلغ کالا یا خدمت بر عهده افراد پرداخت کننده و مشمول آن است. مالیات مکسوره، بخشی از هزینه اداره کشور را تأمین می‌کند و در زمان تخصیص مبلغ صورتحساب، کارفرما از اصل کسر شده و به صاحب صورتحساب واریز می‌شود.

پرداخت مالیات مکسوره

پرداخت کننده مالیات موظف است، رسید پرداخت صورت‌حساب را همراه با مشخصات هویتی و اقامتی کامل صاحبان صورت‌حساب به اداره سازمان مالیاتی ارسال نماید.

مالیات مکسوره از انواع مالیات بر درآمد است و مبلغ آن توسط اداره مالیات تعیین نمی‌شود، بلکه اشخاص حقوقی و حقیقی موظف به دریافت آن هستند. برای توضیحات دقیق‌تر، آن را می‌توان به مالیات تکلیفی تعریف کرد.

برای پرداخت مالیات مکسوره، باید ظرف مدت یک ماه به نزدیک‌ترین حوزه مالیاتی مراجعه کرده و فیش مالیاتی را دریافت کرد. پس از آن باید اطلاعات لازم را در فیش تکمیل کرده و برای پرداخت آن اقدام کرد.

انواع مالیات مکسوره

مالیات مکسوره، نوعی از مالیات بر درآمد است که دریافت آن برعهده اشخاص حقیقی و حقوقی است. در این حوزه، انواع مختلفی وجود دارد، مثل: مالیات حقوق، قرارداد مضاربه، قرارداد حق الوکاله و غیره. در پایان سال، تمامی شرکت‌ها موظف به پرداخت مالیات خود به سازمان امور مالیاتی هستند..

در نهایت، پرداخت مالیات مکسوره بسیار حیاتی بوده و عدم پرداخت آن برای مودیان مالیاتی پیامدهای جدی در بر دارد. اشخاصی که مشمول پرداخت هستند، موظف به رسید پرداخت همراه با مشخصات هویتی و اقامتی صاحب صورتحساب، به اداره سازمان مالیاتی هستند.

نحوه پرداخت مالیات مکسوره

پرداخت مالیات مکسوره، وظیفه همه اشخاص حقیقی و حقوقی است که بر اساس نوع مشاغل خود مکلف به پرداخت این نوع از مالیات هستند. برای پرداخت و واریز این مالیات، باید به نزدیک‌ ترین حوزه مالیاتی مراجعه کرده و فیش مربوطه خود را دریافت کرد.

پس از تکمیل فیش، می‌توان برای پرداخت آن اقدام کرد. طراحی یک سامانه مجزا برای پرداخت، هدف دولت است..

عدم پرداخت انواع مالیات مکسوره، نوعی جرم مالیاتی است که مجازات مختص به خود را دارد. همه افراد حقیقی و حقوقی، در صورتی که پرداخت را انجام ندهند مقصر شناخته می‌شوند و باید جریمه‌های مربوط به آن را بپردازند.

جریمه برای عدم پرداخت، معادل 10 درصد از میزان مالیاتی است که پرداخت نشده است. هر ماهی که پرداخت به تعویق بیفتد، میزان 2.5 درصد به مالیات شخص اضافه خواهد شد. در صورت شکایت سازمان مالیات، جرائم نقدی ممکن است به حبس تعزیری از شش ماه تا 2 سال تبدیل شود.

هزینه های مربوطه مالیات مکسوره

مالیات مکسوره، یکی از انواع مالیات است که برای صاحبان مشاغل و کسب و کار، و همینطور حسابداران بسیار مهم است. مالیات به معنی پرداخت بخشی از درآمد جامعه یا سود حاصل از تجارت به دولت است که با دریافت این مبلغ، بخشی از هزینه‌های مربوط به اداره کشور تأمین می‌شود و به منظور برخورداری افراد از درآمد، سود و امکانات عمومی بیشتر می‌شود..

یکی از مواردی که مشاغل و کسب و کارهایی با آن درگیر می‌شوند، مالیات مکسوره یا مالیات تکلیفی است. در صورتی که پرونده‌ها به هیئت‌های حل اختلاف فرستاده شوند، افراد باید خودشان یا وکیلشان برای دفاع حضور داشته باشند و گاهی‌اوقات از وکلا کمک می‌گیرند.

در این حالت، وکلا در ازای کاری که برای موکلان خود انجام می‌دهند، مبلغی تحت عنوان حق الوکاله دریافت می‌کنند که این مبلغ با توجه به تعرفه نامه موجود تعیین می‌گردد. در صورت کمک گرفتن‌ از وکیل دادگستری، حق تمبر باید باطل گردد .

اگر تنها از یک شخص حقیقی کمک گرفته شود، باز هم نیاز است حق تمبر باطل شده‌ و مالیات مربوطه‌ پرداخت شود..

طبق قوانین و مقررات مالیاتی کشور، وکلای دادگستری و افرادی که در محاکم خاصی وکالت دارند باید به قانون مالیات مراجعه کنند.

مالیات مکسوره یکی از انواع مالیات است که بر عهده افراد پرداخت کننده و مشمول آن قرار دارند. به طبق قوانین مالیاتی، این مالیات، مبلغی است که کارفرما در زمان پرداخت مبلغ صورتحساب، از اصل مبلغ کالا کسر کرده و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز می‌کند.

مالیات مکسوره معاملات فصلی

وزارتخانه‌ها، موسسات دولتی، شهرداری‌ها، موسسات وابسته به دولت و شهرداری‌ها، کلیه اشخاص حقوقی اعم از انتفاعی و غیر‌انتفاعی و اشخاص‌ موضوع بند (‌الف) ماده (95) این قانون باید برای حق‌الزحمه پزشکی، هزینه‌های بیمارستانی، آزمایشگاهی و رادیولوژی، داوری، مشاوره، کارشناسی، حسابرسی و سایر خدمات، مالیات مکسوره را پرداخت کنند.

معاملات فصلی به کلیه مراودات مالی فعالان اقتصادی در یک فصل اشاره دارد. این مراودات شامل خرید و فروش، قراردادهای بازرگانی، پیمانکاری و حق العمل کاری، صادرات و واردات، اجاره، خرید و فروش سکه، طلا و ارز می‌باشد.

بر اساس قوانین مالیاتی، مودیان مشمول موظف به ارسال گزارشات فصلی خود در سامانه سازمان مالیاتی هستند. دراین گزارشات، باید تمامی اطلاعات مربوط به مراودات مالی، شامل صورتحساب، قراردادها و اطلاعات مرتبط با آنها درج شود. ( مالیات مکسوره )

همچنین بر اساس ماده 169 و 169-مکرر قانون مالیاتی، مشمولین باید نسبت به صدور صورتحساب، درج اطلاعات خود و طرف معاملات در صورتحساب‌ها و قراردادها، ارسال فهرست معاملات و قراردادها به سازمان مالیاتی در مهلت مقرر و نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک مربوط به معاملات اقدام نمایند.

نحوه مالیات مکسوره ر مراکز درمانی

طبق قانون مالیات، تمامی مراکز درمانی چه دولتی باشند و چه خصوصی، چه وابسته به نهاد خاصی باشند یا به صورت خودگردان اداره شوند، باید ۱۰ درصد از حق‌الزحمه پزشکی را که به کادر پزشکی خود اختصاص می‌دهند، به عنوان مالیات‌های مکسوره در نظر بگیرند و در مهلتی مشخص به اداره امور مالیاتی پرداخت کنند.

بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۹/۷ مورخ ۹۹/۱/۱۹، دستورالعملی برای اجرای مقررات بند ح تبصره ۶ در خصوص روش کسر ۱۰ درصد از مبلغ صورتحساب‌های پزشکان به عنوان مالیات مکسوره از سوی مراکز درمانی، ارائه داده است.

متن بخشنامه تأکید می‌کند که تمام مراکز درمانی موظفند حق‌الزحمه یا حق‌الحمل پزشکی را که از طریق صورتحساب‌های ارسالی به بیمه‌ها یا نقداً از بیماران پرداخت می‌شود، به عنوان مالیات مکسوره با نرخ ۱۰ درصد کسر کرده و تا پایان ماه پس از دریافت مبلغ صورتحساب، مبلغ مالیات را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند.

باید توجه داشت که مقررات این بخشنامه صرفاً بر حق الزحمه یا حق الحمل پزشکی پزشکانی اعم از مبالغ پرداخت شده یا منظور شده به حساب مطالبات پزشکان و یا تهاتر شده یا بدهی ایشان طی سال، قابل اعمال است.

اما، شاغلین سایر حرف پزشکی از جمله دکترهای داروساز و دکترهای علوم آزمایشگاهی، مشمول حکم این بند نخواهند بود..

پزشکانی که به صورت استخدامی در مراکز درمانی مشغول به کار هستند، مشمول مقررات بند (ح) تبصره (۶) قانون نمی‌باشند. بنابراین، تمام دریافتی پزشکان به‌عنوان درآمد حقوق، مختص مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان