مانا حساب با بیش از 20 سال سابقه کاری کمک می کند تا شرکت ها و سازمان ها تصمیمات مالی بهتری بگیرند
اظهارنامه مالیاتی چه در حالت خود اظهاری و چه از طریق سازمان امور مالیاتی به مودیان واگذار گردد ، یک کارنامه مالی می باشد که هر سال، افراد حقیقی و حقوقی که موظف به پرداخت مالیات می باشند، با هدف محاسبه میزان مالیات، به سازمان امور مالیاتی ارائه کرده و سپس، با خود اظهاری الکترونیکی، ادامهۀ روند تحت نظر سامانه متمرکز صورت میگیرد.
تا قبل از سال ۱۳۹۱، پرداخت کنندگان مالیاتی باید اظهارنامه مالیاتی کاغذی را از مراجع ذیربط خریداری و آن را تکمیل و ارسال نمایند. انجام این کار، زمانبر و هزینه زیادی را شامل میشود. در راستای بزرگدئاشت افراد مودی، آسانی و سرعت بخشیدن فرآیند ارسال و دریافت و بررسی اطلاعات افراد مشمول پرداخت مالیاتی، اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی از سال ۱۳۹۱، در دستور کار قرار گرفته و شما عزیزان با رجوع به سازمان امور مالیاتی، آن را تکمیل و ابلاغ نمایید و کد رهگیری ( کد پیگیری ) اخذ نمایید. سپس برای اظهارنامه ارزش افزوده و گرفتن پلمپ دفاتر هم، این فرآیند در سامانه مرتبط در بستر فضای مجازی صورت گیرد.
اگر در تنظیم و ابلاغ اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی به هر علتی خودداری نمایید، همچنین از دست دادن تمامی موارد معافیت مالیاتی معافیت و بخشودگیهای مالیاتی مطرح در قوانین مالیاتی کشور، برآورد مالیات افراد حقوقی، بشکل علی الراس میباشد. ولی چنانچه شما روش خود اظهاری را انتخاب کنید، ممیزان اداره دارایی، دست به تعیین مقدار مالیات خواهند کرد. خود اظهاری بجای علی الراس، بهترین شیوه میباشد و شیوه متداول در کشورهای گسترشسافته مانند سوئد و آلمان میباشد.
خوداظهاری الکترونیکی به این معناست که مودیان مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی، میزان سود و زیان خود و همچنین میزان مالیات بدهی خود و مبلغی را که تاکنون در سال مالیاتی پرداخت کرده اند، اعلام می کنند. اگر پیمانکار ارگان دولتی باشید و با توجه به مبلغ ریالی ودیعه، کسری های قانونی اعم از بیمه و مالیات و … از شما کاسته می شود ( اظهارنامه مالیاتی )
در این صورت سهم کارفرما از دستمزد شما مشمول مالیات آن سال می شود و این مالیات به حساب سرمایه استان واریز می شود. بنابراین این هزینه باید در گزارش مالیاتی درج شود، مدارک ضمیمه شود و پس از بررسی بازرسان مالیاتی، مالیات پرداختی کارفرما از حساب کسر می شود.
تمامی فرم های اظهارنامه مالیاتی از سوی سازمان امور مالیاتی، برای تنظیم و ارسال، شامل 26 جدول میشود که در ادامه به توضیح انها خواهیم پرداخت.
افراد حقیقی و حقوقی که درادامه نام برده شده اند، مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی خواهند بود :
اصلاح و ویرایش اظهارنامه مالیاتی در اکثر موارد برای مودیان ضروری است، از این رو سازمان امور مالیاتی کشور شرایطی را برای مودیان به صورت آنلاین فراهم کرده است.
شرکت حسابداری مانا حسب در تمامی زمینه های تنظیم اظهارنامه مالیاتی کمک و مشاوره ویژه برای شما ارسال می کند.
مودیان مالیاتی باید اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر تهیه و ارسال کنند. باید درست باشد و انجام شود. با کمک مشاور مانا اکانت می توانید اظهارنامه مالیات بر درآمد سالانه خود را به درستی تهیه و در موعد مقرر ثبت کنید.
اما به هر دلیلی ممکن است مالیات دهندگان اطلاعات را اشتباه وارد کنند.
شرکت حسابداری مانا حساب در زمینه بررسی و ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی فعال می باشد.
ثبت، ویرایش اظهارنامه مالیاتی بسیار مهم است، و مهم است که این کار را به درستی انجام دهید تا دوباره با مالیات مواجه نشوید.
تمامی افراد حقیقی و حقوقی باید اظهارنامه مالیاتی راتنظیم کرده ودر زمان های معین آن را برای اداره مالیاتی مناسب بفرستند. این اظهارنامه اگر درست تنظیم و در زمان مناسب ارسال نشود حتما مشمول جریمه می شود.
چون به هر دلیلی امکان اشتباه یا تغیر مثلا تغیر کد پستی ویا…وجود دارد مودیان مالیاتی باید بتواند به سرعت ودقیق اظهارنامه های خودشان را تنظیم و به اداره مالیات ارسال کنند شرکت مانا حساب کمک بسیار زیادی به شمادر این زمینه می کندتا مشمول جریمه نشوید.
زمان تنظیم اظهارنامه ها از زمان ارسال تا قبل از آمدن زمان مالیات است که به راحتی از طریق اینترنت وبا وارد شدن به سایت اظها رنامه مالیاتی انجام می شود.
مواردی که میتوان در اظهارنامه مالیاتی اصلاح کرد این موارد هستند.
تغییر و اصلاح کد پستی مالیاتی بنابر تغییر دفتر و آدرس ثبت شده در اظهارنامه مالیاتی توسط مودیان مالیاتی امری بسیار رایج است. باید کد پستی به صورت دقیق دراظهارنامه مالیاتی ثبت شود
افراد حقیقی مشمول مالیات که باید سالانه درزمان های تعیین شده مبلغی را بهعنوان مالیات با تنظیم اظهارنامه مالیاتی می پردازند باید آدرس دقیق شغل خود ، مکان زندگی و کد پستی را وارد کنند .
حالا اگر کد پستی تغییر کند باید اظهانامه مالیاتی را ثبت کرده وامکان اصلاح وویرایش برای اشخاص حقیقی وجود ندارد.
اصلاح کد پستی اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی :
تمامی مودیان مالیاتی حقوقی با ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی به راحتی می توانند تا قبل از سر آمدن موعد به اصلاح اظهارنامه خود بپردازند و آدرس و کد پستی را اصلاح کنند .
مودیان مالیاتی اعم از حقوقی و واقعی می توانند با ورود به سایت سامانه امور مالیاتی به راحتی اظهارنامه مالیاتی خود را قبل از مهلت مقرر تنظیم کنند.
مودیان برای تنظیم و اصلاح اظهارنامه مالیاتی باید وارد دفتر ثبت مالیات شده و اظهارنامه اصلاحی را به tax.gov.ir ارسال کنند.
سازمان امور مالیاتی پس از آخرین اظهارنامه به درخواست شما رسیدگی خواهد کرد. چنانچه مهلت اظهار اظهارنامه پس از ویرایش گذشته باشد، سازمان مالیاتی آن را ملاک قرار نمی دهد.
بنابراین هنگام پر کردن اظهارنامه مالیاتی، باید با دقت پیش بروید و در صورت نیاز، با دریافت کد رهگیری و ارائه آن به سازمان مالیاتی، در یک زمان معین ویرایش های دقیق را انجام دهید.
پس از تسلیم اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی کشور، اشخاص حقیقی و حقوقی یک ماه فرصت دارند اظهارنامه مالیاتی را اصلاح و مجدداً تسلیم کنند.
کلیه مودیان پس از گذشت یک ماه از تسلیم مبایعه نامه مجاز به ویرایش اطلاعات می باشند و مشمول جریمه قانونی نمی شوند.
این مدت زمان مناسب و مهم برای اصلاح است و مودیان حقیقی و حقوقی باید نسبت به اصلاح اظهارنامه های مالیاتی با اسناد الزامی اقدام کنند.
مهلت تشکیل پرونده مالیاتی برای اشخاص حقوقی و حقیقی بسیار متفاوت است. بنابراین زمان لازم برای اصلاح و تنظیم اظهارنامه مالیاتی نیز متفاوت است.
مودیان مالیاتی حقوقی در روز 31 تیر ماه هر سال باید اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم کنند ،
اشخاص حقوقی تا پایان 31 مرداد ماه هرسال زمان ومهلت برای ویرایش اظهارنامه مالیاتی دارند .
مودیان مالیاتی حقیقی تا 30 خرداد ماه هرسال باید اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال کنند ،اشخاص حقیقی تا پایان 30 تیر هرسال زمان ومهلت برای ویرایش اظهارنامه مالیاتی را دارند.
شرکت حسابداری مانا حساب به شما در وقت تعیین شده به تنظیم وویرایش دقیق اظهارنامه مالیاتی کمک می کند .
شرکت حسابداری مانا حساب با داشتن سابقه طلایی شما را در تنظیم وویرایش اطلاعات اظهارنامه مالیاتی همراهی می کند.
در قسمت قبل مفهوم اظهارنامه مالیاتی را تعریف کردیم و نحوه تنظیم آن را توضیح دادیم. نکته قابل توجه در مورد ثبت و اصلاح اظهارنامه مالیاتی 1402 این است که مؤدی که طبق قانون موظف به ارسال آن به اداره مالیات است باید در مهلت قانونی این کار را انجام دهد. و در صورت مشکل تسویه حساب و ثبت نام می توانند ظرف 30 روز اظهارنامه مالیاتی را ویرایش کنند.
آخرین مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی در سال 1402 برای اشخاص حقیقی 15 تیرماه و برای اشخاص حقوقی 31 تیرماه می باشد. البته چنانچه سال مالی اشخاص حقوقی با سال مالی سازمان امور مالیاتی متفاوت باشد، مدت زمان ثبت اظهارنامه دارایی اشخاص حقوقی 4 ماه پس از اتمام سال مالی آنها خواهد بود.
1. چه کسانی باید نسبت به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1402 اقدام نمایند؟
به طور کلی اشخاص حقیقی مانند تجار یا مشاغل و اشخاص حقوقی مانند شرکت ها برای تعیین میزان مالیات خود باید اظهارنامه سال مالیاتی 1402 را تکمیل کنند که جزئیات آن در بالا آمده است.
2. مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1402 چه زمانی میباشد؟
مهلت گزارش و ثبت نام اظهارنامه 1402 برای افراد حقیقی و حقوقی، در همین صفحه اعلام خواهد شد.
3. نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی به چه صورت میباشد؟
جهت تکمیل و ارائه اظهارنامه مالیاتی به سایت tax.gov.ir رفته و از بخش خدمات اصلی قسمت اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی یا حقوقی را برگزینید.
4. جریمه عدم ثبت نام اظهارنامه مالیاتی چقدر است ؟
جریمه دیرکرد ثبت نام اظهرنامه مالیاتی 1402، به احتمال بسیار زیاد بر اساس سنوات قبل چیزی حدود 10 درصد مالیات خواهد بود. در صورت مغایرت به شما عزیزان اعلام خواهیم نمود.
تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی وظیفه قانونی همه کسانی میباشد دارای کسب و کار میباشند وچنانچه شرکت ها و تجار در انجام این امور کوتاهی داشته باشند یا تخلفی صورت گیرد منجر به جریمه های مالیاتی سنگین و برخوردهای قانونی خواهد شد.
اظهارنامه مالیاتی سوابق عملکرد مالی یک شخص یا نهاد مشمول مالیات را ارائه می دهد و رویدادهای مالی را به ترتیب وقوع آنها ثبت می کند که با اسناد و مدارک مستند شده است. گزارشی که شرکت ها یا افراد سالانه برای محاسبه مالیات بر درآمد به سازمان مالیاتی ارائه می کنند. این گزارش ( اظهارنامه مالیاتی ) از طریق سایت سازمان امور مالیاتی intamedia.ir ارسال می شود و اظهارنامه های مالیاتی اشخاص حقوقی شامل 28 جدول جهت تکمیل مودی می باشد. در صورت نداشتن نام کاربری و رمز عبور سامانه اظهارنامه مالیاتی ابتدا در سامانه عملیات مالیاتی الکترونیک tax.gov.ir ثبت نام کنید. مراحل به شرح زیر است:
شماره پیگیری مالیاتی کدی 10 رقمی است که پس از انجام مراحل پیش ثبت نام در اختیار متقاضی قرار می گیرد. با این کد رهگیری مجددا وارد سامانه مالیاتی tax.gov.ir شده و ثبت نام نهایی انجام شده و نام کاربری و رمز عبور به تلفن همراه فرد ارسال می شود. با نام کاربری و رمز عبور خود می توانید اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال کنید. در سایت intamedia.ir ارسال کنید.2
تقاطع خیابان دماوند و آیت (سی متری نارمک) – جنب فروشگاه اتکا – ساختمان 597 – طبقه 5 – واحد 19