مالیات تراکنش بانکی
در راستای اجرای عدالت اجتماعی و همگامسازی سیستم بانک ها و سازمان امور مالیاتی، از سال 87 ورودی همه حسابهای بانکی مورد ارزیابی قرار میگیرد. کسانی که میزان تراکنشهای بانکی آنها بالا میباشد و نسبت به پرداخت مالیات تراکنش بانکی اقدام نمیکنند، یا میزان مالیات آنها با ولریزیهای آنها همخوانی ندارند، باید مورد توجه قرار گیرد.
مالیات تراکنش بانکی، یک مالیات مستقیم است که در شرایط وجود تراکنش بالاتر از سقف مجازکه در سال مبلغی به میزان 5 میلیارد تومان میباشد و ثابت نکردن اینکه تراکنش های بانکی، مرتبط با دارایی و درآمد نمیباشد، باید پواریز شود. شیوه پرداخت آن هم با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی و انتخاب گزینه پرداخت الکترونیک میسر خواهد بود.
آیا مالیت تراکنش بانکی شامل تمام مقادیر واریز میشود؟
پولشویی منبع ورود مالی برای سازمان امور مالیاتی موضوعی بسیار مهم محسوب میباشد.
- انتقال بین بانکی
- حقوق
- سود بانکی
- واریزی خانواده
- و…
دارای ماهیت درآمدی نمیباشند و چنین دارایی جز درآمد مشمول محسوب نخواهد شد. بخشودگی جرائم ۱۶۹ و … تراکنش بانکی
البته لازم به ذکر است که با روشن شدن شغل شما تمام واریزی درآمد و ضزیبی از ان درآمد شامل مالیات خواهد شد.
شرایط اخذ مالیات تراکنش بانکی
با توجه به این که مالیات بر تراکنش بانکی، از پرداخت کنندگان مشمول مالیات، دریافت میشود، بایذ مانند دیگر انواع مالیات، شرایط مرتبط با دریافت مالیات تراکنش بانکی هم درباره مشمولان پرداخت مالیات رعایت و اجرا شود.
نخستین شرط و با اهمیتترین آنها، در بین شرایط مربوط به دریافت مالیت بر تراکنش بانکی، باید سقف تراکنشهای مالی بیش از مقدار معین شده قانونی (5 میلیارد تومان) باشد.
بعلاوه باید مدارک و اسناد معتبری که نشان دهنده درامدی بودن حساب شخص پرداخت کننده میباشد، در دست باشد. با توجه به تراکنشهای بانکی در گردش، سازمان امور مالیاتی میتواند نسبت به دریافت مالیات تراکنش های بانکی اقدام نماید. بنا براین تشخیص دریافت مالیات تراکنش بانکی، با اداره امور مالیاتی کشور میباشد.
با توجه به بند م تبصره شماره 12 قانون بودجه، اگر واریز به حساب شخص از طریق دستگاههای پرداخت بانکی (کارتخوان و …) صورت گیرد، باید مالیات تراکنش بانکی از صاحب حساب بانکی دریافت شودو مگر این که غیر درآمدی بودن حساب بانکی، ثابت شود. توجه داشته باشید که غیر درآمدی بودن تراکنش بانکی، به عهده شخص پرداختکننده میباشد.
محاسبه مالیات تراکنش بانکی
امروزه بسیاری از مردم، به طور مکرر از مالیات بر تراکنش های بانکی صحبت میکنند. برای بسیاری از مردم این سوال پیش میآید که مالیات بر تراکنش بانکی به کدام یک از آنها متعلق خواهد بود؟ آیا همه انتقالات بانکی شامل مالیات میشود؟ در ادامه با مانا حساب همراه باشید تا به تمامی این سوالات پاسخ دهیم.
حسابهای بانکی که مشمول مالیات هستند؟
یکی از موارد مورد توجه سازمان امورمالیاتی گردشهای حساب بانکی میباشد. گردش حساب بانکی (Turnover) در حقیقت جزئیات حسابهای بانکی میباشد. این که چه میزان هزینهای از حسابهای بانکی به یکدیگر منتقل میشود یا این که چه رقمی از حساب بانکی افراد برداشت شده (به همراه اطلاعاتی شامل تاریخ و ساعت و …) شامل اطلاعات حاوی حساب بانکی میشود.
در مباحث مالیاتی تعریف از گردش حساب، یک حساب رسمی میباشد که برای امور کسب و کار مورد استفاده قرار میگیرد. حساب رسمی از حساب شخصی مقولهای جدا داردکه فقط شامل انجام تراکنشهای بانکی میشود و به اداره امور مالیاتی ابلاغ خواهد شد.
بعنوان مثال اداره امور مالیاتی جهت بررسی پروندههای مالیاتی، ملاکهایی را مد نظر قرار میدهد که افرادی که گردش حساب بانکی بالاتر از مبلغ 5 میلیارد دارندژ، از سوی بانک مرکزی مشخص و اعلام شده و به اداره امور مالیاتی برای اخذ مالیات و برریب جرائم مالیاتی منتقل شود. از این رو توصیه میکنیم برای حسابها و تراکنشهای شخصی حسابی جدا و برای تراکنشهای تجاری حسابی جدا در نظر بگیرید.
نکتهای که درمورد اشخاص حقیقی حائز اهمیت میباشد، این است که داشتن چند حساب بانکی تاثیر مثبتی نمیگذارد و حتی امکان دارد باعث ایجاد حساسیت بیشتری بشود. چرا که دریافت گزارشات بانکی از طریق کد ملی افراد امکانپذیر بوده و مالیات بر تراکنش بانکی شامل تمام حسابهای تعریف شده خواهد شد.
اگر مبلغ گردش جساب بانکی از سقف مجاز بیشتر باشد، بانکها بوسیله پیام کوتاه و تماس تلفنی اطلاعرسانی خواهد کرد. افراد حقیقی و حقوقی با به مدت یک ماه تمام اسناد و مدارک خود را ارائه نماید. در غیر این صورت حساب بسته خواهد شد.
تراکنشهای بانکی معاف از مالیات (معافیت مالیات تراکنش بانکی)
موضوعی که برای اداره امور مالیاتی بسیار مهم است، بخشی از تراکنشهای بانکی میباشد که مرتبط با انتقال وجه میان حسابهای یک نفر نمیباشد و حاصل از درآمد بدست آمده از کسب و کار میباشد. معافیت مالیاتی تراکنش بانکی شامل موارد زیر میشود:
- تراکنشهای درآمدی ناشی از برآورد مالیات در سال جاری
- تراکنشهای درآمدی دارای نرخ صفر و دارای معافیت مالیات تراکنش های بانکی، از قبیل درآمدهای ناشی از کشاورزی و نذورات و ارث و …
- 1تراکنشهای غیردرآمدی که شامل موارد زیر میشود:
- تراکنشهای بانکی مرتبط با افراد هیأت مدیره و افراد دارای سهام حقوقی
- اخذ و واریز مرتبط با حق شارژ
- پرداخت به حساب وابستگان
- پرداختهای مرتبط با حساب بانکی وابستگان
- تسهیلات بانکی دریافت شده
- سود بانکی اخذ شده
- انتقال وجه بین حسابهای یک شخص حقیقی
- انتقال وجه میان حسابهای شرکای یک مجموعه
- تنخواههای پرداختی به حسابهای کارفرمایان با تایید کارفرمکایان تحت نظر
- واریزیهای سهامداران و افراد هیئت مدیره افراد حقوقی، منوط بر این که شخص مقابل در دفاتر افراد حقوقی درج شده باشد، شامل معافیت مالیات تراکنش بانکی میشود.
- قرض و ودیعه پرداختی
- وجههای دریافت شده حاصل از جبران خسارات وارده
- انتقال وجه بین حسابهای بانکی که مربوط به درآمد میباشد.
- هزینه دریافت شده و واریزی افراد بعنوان واسطه با درنظر گرفتن نوع کسب و کار افراد حقیقی
در آخر این نکته قابل توجه است که مالیات تراکنشهای بانکی از مباحث مالیاتی بسیار مهم بشمار میرود که کمتر درباره سخن گفته شده است. این نوع از مالیاتها از تراکنشهای بانکی که هدف درآمد زایی دارند اخذ خواهد شد و با توجه به مقررات جدید اداره امور مالیاتی، این موضوع اخیراً از اهمیت ویژهای برخوردار است، آشنایی با روشهای کاری آنها مهارتی بسیار مهم برای دارندگان کسب و کار میباشد.