دریافت کد اقتصادی 1401
همانطور که اکثر افراد می دانند حیات یک کشوربه فعالیتهای اقتصادی آن بستگی دارد. برای اینکه دولت ها قادر باشند بشکل دقیق بر روی فعالیت فعالان اقتصادی نظارت داشته باشند و فعالیتهای صورت گرفته از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی را ساماندهی نماید کدهای ۱۲ رقمی خاصی وحود دارند که اجازۀ فعالیت اقتصادی را به افراد را داده و با بهره گیری از این کد که نام دیگر آن شناسه اقتصادی است، فعالان اقتصادی میتوانند در عرصه اقتصادی به فعالیت بپردازند. ( کد اقتصادی 1401 )
در این قسمت می خواهیم شما را به شکل دقیق با مفهوم شناسه اقتصادی آشنا ساخته و همۀ مراحل دریافت این کد و همچنین مدارک مورد نیاز جهت دریافت این شناسه ۱۲ رقمی و …. را ذکر کنیم.
کد اقتصادی
بر اساسی قانونی که در سال 1373 از طرف دولت به تصویب نمایندگان مجلس رسید، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که در رشته های اقتصادی فعالیت دارند، شامل دریافت شناسه ۱۲ رقمی می باشند که این شناسه به نام شناسه اقتصادی معروف است. ( کد اقتصادی 1401 )
مانند دفتر اقتصادی ، شناسه اقتصادی هم برای مؤسسات الزامی می باشد. این موضوع را برای دولت فراهم میسازد تا بشکلی کامل بر روی فعالیتهای فعالان اقتصادی نظارت داشته و از وجود فضای ناسالم اقتصادی جلوگیری نموده و به نحوی از انجام فعالیتهای غیر مجاز جلوگیری بشود.
دولت ها از طریق شناسه اقتصادی قادر خواهد بود بر میزان دریافت مالیاتها نیز نظارتی کامل داشته باشد و فعالان اقتصادی نیز قادر خواهند بود در مواقع لزوم از حمایات دولت استفاده نمایند. بهتر است که این نکته را نیز مورد توجه داشته باشید که ذکر کد اقتصادی بر روی همۀ فاکتورها و قراردادهای شرکتها اجباری است.
با توجه به توضیحات گفته شده، کلیۀ فعالان اقتصادی وظیفه دارند در مدت زمان دو ماه پس از راه اندازی مؤسسۀ خود جهت دریافت کد مالیاتی به اداره دارایی محل فعالیت خود رجوع کنند.
نمونه کد اقتصادی
در ادامه این مسئله نمونهای از شناسه مالیاتی که برای شروع فعالیت اقتصادی به آن نیاز پیدا خواهید کرد را برای شما به نمایش خواهیم گذاشت. امکان دارد در بعضی ازمقالاتی که راجع به شناسه اقتصادی موجود است، کلمات شناسه اقتصادی جدید و قدیم به چشمتان خورده باشد. باید بدانید اینتاکد جدید و شناسه اقتصادی قدیم، اختلاف خیلی زیادی با یکدیگر ندارند. هر دو، 12 رقمی بوده و کد مالیاتی از طرف ادارۀ دارایی ارسال می شود و برای تشکیل پرونده در حوزۀ مالیاتی، ضروری می باشد. ( کد اقتصادی 1401 )
از دیگر مزایای شناسه اقتصادی میتوانیم به اخذ کارت بازرگانی و ارائۀ اظهارنامه مالیاتی نیز اشاره داشته باشیم. خرید و فروش شناسه اقتصادی جرم تلقی می شود و به علاوه مجازات هایی برای متخلفین و مجرمان تعیین شده است. این کد برای شناسایی افراد و مؤسسات در واحد مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرد و کلیۀ شرکتهای ثبت شده، باید داشتن کد مالیاتی داشته باشند.
از دیگر دلایل ثبت کد مالیاتی در فاکتورهای خرید و فروش میتوانیم به این نکته اشاره داشته باشیم که از طریق اخذ این کد میتوانید سودی که از هر معامله کسب میکنید را دقیقاً محاسبه کنید. این امر باعث جلوگیری از امر محاسبۀ نسبی و به شکل برآوردی شده و سبب میگردد که مطابق اسناد و مدارک موجود مالیاتی دقیق و منصفانه برای مشاغل مدنظر گرفته خواهد شد.
سازمان امور مالیاتی کشور، بوسیلۀ کد اقتصادی، قادر خواهد بود دفاتر قانونی شرکت و فاکتورها و صورتحسابهای صادره را بهطور صحیح و به طور دقیق مورد ارزیابی قرار داده و مالیات درست و دقیق شرکت اعلام کند.
بخوانید : مالیات ارزش افزوده چیست ؟
دریافت کد اقتصادی 1401
در حال حاضر درخواست برای شناسه اقتصادی به صورت اینترنتی امکان پذیر میباشد و دریافت کد مالیاتی دارای ۵ مرحله پیش ثبت نام، صحت سنجی، تولید و ارسال نام کاربری، ثبت نام و صحت سنجی میدانی میباشد. در ادامه با ما همراه باشید تا توضیحات دقیق و کامل تری در خصوص دریافت کد اقتصادی در اختیارتان قرار دهیم.
۱. درمرحله اول جهت ثبت نام باید به سایت سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه نمایید.
۲. گزینۀ ثبت نام الکترونیکی اینتاکد واقع در قسمت راست صفحه را انتخاب نمایید.
۳. در مراحل بعدی ثبت نام شناسه اقتصادی به صفحه پیش ثبت نام کد اقتصادی بروید.
۴. فیلدهای خواسته شده در این صفحه را درج نموده و آن را ثبت نمایید.
۵. پس از پیمودن این مراحل باید صبر نمایید تا رمز و کد کاربری برای شما از طرف امور مالیاتی ارسال بشود. چنانچه داده هایی مثل آدرس، کد پستی و اطلاعات دیگر را به درستی وارد نکرده باشید امکان دارد این اطلاعات برای شما ارسال نشود. ( شناسه اقتصادی 1401 )
۶. دوباره مراحل ۱ و ۲ را تکرار نمایید و به مرحله 7 بروید.
۷. گزینۀ ثبت نام شناسه اقتصادی را برگزینید. داده های خواسته شده را مطابق با مدارک و اسناد ثبتی کامل و در انتها آن را ذخیره نمایید.
۸. در شرایطی که مشکلی در قسمت های قبلی فرآیند ثبت نام شناسه اقتصادی وجود نداشته باشد در این مرحله کد اقتصادی برای شما ارسال خواهد شد.
سامانۀ پیش ثبت نام کد اقتصادی
سامانۀ پیش ثبت نام کد اقتصادی با هدف اخذ شناسه اقتصادی جدید تأسیس شده است. افرادی که کد قدیمی دارند بوسیلۀ این سامانه می توانند شناسه اقتصادی جدید را اخذ نمایند.
جستجوی کد اقتصادی شرکت ها بر طبق شماره ثبت
چنانچه تصور می کنید جستجوی کد اقتصادی مؤسسات بر اساس شماره ثبت آن ها امکان پذیر می باشد، باید به اطلاعتان برسانیم که چنین چیزی امکان پذیر نخواهد بود.
سامانه ثبت نام کد اقتصادی
سامانه ثبت نام کد اقتصادی روند ثبت نام و صدور این کد را بسیار راحت و آسان نموده است. مودیان مالیاتی از طریق این سامانه می توانند در وقت و هزینه خود صرفه جویی نمایند.
سامانه شناسه اقتصادی دارایی
در سالهای اخیر سازمان امور مالیاتی اقدام به صدور کد اقتصادی جدید کرده است. افراد حقیقی و حقوقی که شناسه اقتصادی قدیمی دارند بایستی به سامانه شناسه مالیاتی دارایی مراجعه نمایند و از قسمت پیش ثبت نام کد مالیاتی جهت دریافت شناسه مالیاتی جدید اقدام کنند.
سامانه کد اقتصادی
نشانی سامانه کد اقتصادی به نشانی اینترنتی tax.gov.ir بوده و تمامی مراحل ثبت نام، صدور کد مالیاتی و ویرایش اطلاعات مرتبط با آن بوسیلۀ این سامانه اصورت می گیرد.
دارا بودن شناسه اقتصادی این امکان را فراهم می کند تا بررسی دفاتر حسابداری آسانتر انجام شود و شما را از جریمه های مالیاتی نجات بدهد. بعلاوه داشتن شناسه اقتصادی در بعضی موارد می تواند یاعث معافیت های مالیاتی گردد.
استعلام کد اقتصادی افراد حقوقی
استعلام کد اقتصادی برای افراد حقوقی از طریق نشانی اینترنتی http://www.evat.ir/frmvalidationofregistration.aspx ممکن می شود.
کد اقتصادی افراد حقیقی
کد اقتصادی افراد حقیقی مثل اینتاکد افراد حقوقی یک کد 12 رقمی می باشد. جهت گرفتن این کد بایستی به پایگاه اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کرده و از قسمت مرتبط، کارهای لازم برای ثبت نام و دریافت شناسه مالیاتی را انجام دهیم.
دریافت شناسه مالیاتی افراد حقیقی بوسیلۀ سامانه اختصاصی آن به نشانی tax.gov.ir امکان پذیر می باشد.
سایت کد اقتصادی
تمامی مراحل مرتبط با ثبت نام و اخذ کد اقتصادی باید بوسیلۀ سایت صورت گیرد. بنابراین از مراجعه حضوری به اداره دارایی شهر خود برای ثبت نام شناسه اقتصادی پرهیز نمایید.
دریافت شناسه اقتصادی
شما می توانید با مراجعه به سایت http://www.evat.ir/frmvalidationofregistration.aspx از کد اقتصادی شرکت مطلع شوید.
اخذ کد اقتصادی بدون اجاره نامه
هنگام اخذ شناسه مالیاتی یکی از مدارکی که از طرف دارایی مطالبه خواهد شد ارائه اجاره نامه محضری است. چنانچه مکانی که شما در آنجا فعالیت اقتصادی دارید اجارهای باشد و شما اجاره نامه محضری در نداشته باشید می توانید کپی سند، کارت ملی و شناسنامه صاحب ملک را ارائه نمایید.
افراد هنگام درخواست کد اقتصادی باید اطلاعات دقیق و صحیحی از صاحب ملک خود به مراجع ارائه نمایند.
دریافت کد اقتصادی اشخاص حقیقی
اشخاص حقیقی که می خواهند کد مالیاتی دریافت نمایند، اول، جهت دریافت شناسۀ اقتصادی خود بایستی درخواست کتبی خود را تهیه و ارائه کنند و سایر مدارک را که برای دریافت کد مالیاتی لازم می باشد را ارائه بدهند. اسناد و مدارک لازم جهت دریافت شناسه مالیاتی اشخاص حقیقی شامل کپی کارت ملی، کپی صفحات شناسنامه، کپی پروانۀ کسب و 3 قطعه عکس 3*2 می شود.
ارائه فیش پرداختی درخواست شناسه اقتصادی هم از مدارک لازم جهت دریافت کد مالیاتی ( شناسه اقتصادی ) برای اشخاص حقیقی میباشد. لازم به ذکر می باشد که اگر پیش از این نیز کد اقتصادی بنام شما ثبت شده است و آن را دریافت نموده اید، باید فیش و یا کپی کارت اقتصادی خویش را بهمره سایر مدارک ارائه کنید.
دریافت کد اقتصادی یوسیلۀ شناسۀ ملی
همانطور که میدانید، شناسۀ ملی فقط به اشخاص حقوقی متعلق خواهد بود اما شناسۀ اقتصادی نیز، هم به اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی که فعالیت آنها مشمول پرداخت مالیات خواهد شد تعلق خواهد گرفت. در نظر گرفتن این مسئله بسیار حائز اهمیت میباشد که درخواست کنندۀ دریافت کد ملی بایستی به اداره ثبت شرکتها جهت اخذ شناسه خود مراجعه نماید. برای کد اقتصادی مرجع صادرکنندۀ آن، سازمان امور مالیاتی می باشد.
کد ملی اشخاص حقیقی و حقوقی بعنوان شناسه اقتصادی جهت آغاز کسب و کار اقتصادی ضروری می باشد.
مواردی که در شناسه ملی ثبت خواهد شد شامل موارد زیر می باشد :
- اطلاعات اشخاص حقیقی که شروع به ثبت شرکت خود کرده اند و شرکت را در ادارۀ ثبت، ثبت کرده اند.
- شماره ثبت یک کد 5 رقمی می باشد.
- تاریخ تأسیس مؤسسه کد اقتصادی
- نام مؤسسه که دارای شخصیت حقوقی است.
- نوع شرکت و قالبی که شرکت در آن ثبت شده است.
- کد پستی و آدرس
- تاریخ ثبت شرکت
- واحد ثبت شرکت
مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی اشخاص حقیقی
جهت دریافت اینتا کد شما باید مراحل زیر را انجام دهید :
- رفتن به واحد اطلاعات و خدمات اداره دارایی مربوط به فعالیت و اخذ دفترچۀ مخصوص و کامل کردن آن
- مراجعه به واحد ثبت و شناسایی ادارۀ دارایی و تکمیل فرم های دریافتی
- کپی آگهی تأسیس و آخرین تغییرات ثبتی شرکت
- داشن کپی شناسنامه و کارت ملی اعضای هیئت مدیره
- کپی اظهارنامۀ کد اقتصادی
- کپی اساس نامه
- نامه که حتما باید اداره مالیات نیز آن را تایید کرده باشد .
- کپی آگهی در روزنامههای رسمی به همراه آخرین تغییرات
- همراه داشتن کپی پروانه بهره برداری و مجوز تأسیس
- کپی سند مالکیت محل شرکت و بنگاه اقتصادی و درصورت اجارهای بودن ملک کپی از قرارداد و اجاره
- نامه تاریخ شروع فعالیت شرکت در صورت شروع به فعالیت شرکت و اگر هنوز شروع به فعالیت نکردهاست نامه عدم شروع فعالیت
- واریز مبلغ مالیات حق تمبر به ادراۀ دارایی و همراه داشتن رسید آن
زمان دریافت کد اقتصادی 1401
مدت زمان دریافت کد اقتصادی ( کد مالیاتی ) هم اکنون از هنگام پیش ثبت نام در سایت امور مالیاتی تا تایید اطلاعات مودی چیزی بین 3 الی 5 روز زمان میبرد.
نداشتن کد اقتصادی چه مشکلاتی خواهد داشت !!
طبق قانونی که در سال 1373 به تصویب رسید، کلیۀ مشاغلی که به فعالیت اقتصادی مشغول می باشند، باید کد اقتصادی دریافت نمایند.
اجازه نداشتن فعالیت تجاری
مؤسساتی که شناسۀ اقتصادی ندارند، اجازه انجام هیچ فعالیتی را ندارند و هر فعالیتی از سوی این مجموعه ها غیر قانونی خواهد بود.
دریافت نکردن خدمات دولتی
معایب و مشکلات دیگر حاصل از نداشتن شناسۀ اقتصادی باید به این نکته اشاره داشت که این مؤسسات در حقیقت اجازۀ دریافت هیچ کمک و خدماتی را از طرف مراکز دولتی ندارند و در آخر سال مالی هم اخذ اظهارنامۀ مالیاتی برای آنها ممکن نیست. همچنین لازم به ذکر مبی باشد، چنانچه اشخاص حقیقی و حقوقی در پایان سال مالی متقاضی معافیت از پرداخت مالیات می باشند باید کد اقتصادی 12 رقمی که از طرف ادارۀ دارایی ابلاغ می شود را دارا می باشند.
بطور کلی باید گفت با دارا بودن شناسۀ اقتصادی شما کارت بازرگانی، اخذ گواهی ارزش افزوده، عقد قرار داد با اشخاص حقیقی وحقوقی و دولتی، شرکت در مناقصات و مزایدهها و همچنین ارائۀ اظهار نامه عملکرد فصلی و سالیانه ارزش افزوده را می توانید دریافت نمایید.
هزینۀ دریافت شناسه اقتصادی
چنانچه جزو آن دسته از افرادی می باشید که قصد دریافت کد اقتصادی را دارند، هنگام ثبت نام شناسۀ اقتصادی به هیچ وجه، مبلغی از شما دریافت نمی شود و دریافت هر مبلغی هنگام ثبت نام غیر قانونی تلقی می شود. فرآیند ثبت نام شناسۀ اقتصادی در تمام کشور بشکل رایگان انجام خواهد شد.
اما این نکته لازم بذکر است که چون فرآیند ثبتنام و اخذ شناسه اقتصادی، فرآیندی پیچیده است و نیازمند تخصص می باشد. شما با واگذاری این کار به متخصصان و واریز مخارجی کم میتوانید به آسانی شناسۀ اقتصادی خودرا سریعاً دریافت نمایید.
دریافت سریع کد اقتصادی 1401
همانطور که میدانیم انجام امور اداری و پیشروی در روند کاری آن، کاری بسیار زمانبر می باشد و روند کاری دریافت شناسۀ اقتصادی برای افراد حقیقی و حقوقی نیز شامل حال همین امر خواهد شد. چنانچه برای دریافت کد اقتصادی، زمان زیادی ندارید، پیشنهاد می کنیم این کار را برعهدۀ مؤسسات حقوقی که در این زمینه مشغول به فعالیت می باشند بگذارید تا در کمترین زمان نسبت به دریافت شناسه اقتصادی، اقدامات لازم را انجام بدهند.
واگذاری این موضوع مهم به اشخاص کاردان و متخصص در این زمینه شرایط را برای شما فراهم خواهد کرد که براحتی و بدون هزینه کردن زمان، نتیجۀ مطلوب و مورد نیاز خود را بگیرید و اگر سؤالی برای شما ایجاد شود، با درخواست از متخصصین در این زمینه ابهامات شما رفع شده و نتیجۀ مطلوب را خواهید گرفت.