جستجو

چگونه حسابدار شویم ؟

حسابدار شدن مانند سایر مشاغل نه تنها ملزوم به مهارت و تجربه می‌باشد، اما برای ورود به این زمینه باید به ریاضیات، حسابداری و برخورد با اعداد و نمودارها نیز علاقه مند باشید. برای تبدیل شدن به یک حسابدار موفق و ماهر، افراد باید به سوالات زیر پاسخ دهند:

  • آیا من مهارت ها و شرایط لازم برای حسابدار شدن را دارم؟
  • آیا می توانم بعد از چهار سال تحصیل در رشته حسابداری شروع به کار کنم یا باید فوق لیسانس بگیرم؟
  • آیا برای موفقیت و داشتن آینده ای روشن باید در یک شرکت بزرگ کار کنم؟

کار حسابدار چیست؟

حسابداران از اعداد و صورت های مالی یک شرکت یا فرد برای ترسیم تصویری از سلامت مالی یک شرکت استفاده می کنند. آنها با استفاده از مهارت های حسابداری، حقوقی و مالی، سود و زیان شرکت ها را تجزیه و تحلیل و ارزیابی می کنند. آنها اطلاعاتی در مورد عملکرد مالی شرکت ارائه می دهند و سرمایه گذاران و صاحبان مشاغل می خواهند عملکرد شرکت را در طول زمان پیگیری کنند. این اطلاعات اساس سوابق و روند قانونی هر شرکت در بخش مالی را تشکیل می دهد.

انواع حسابداری

حسابداری غالباً زبان تجارت نامیده می شود. هدف این زبان ثبت و ارائه مختصری از تراکنش های تجاری و مالی، تجزیه و تحلیل، تایید و گزارش نتایج می‌باشد. عملکرد حسابداری برای مشاغل کوچک بسیار حائز اهمیت است زیرا به صاحب کسب و کار، حسابدار اجازه می دهد تا داده های مالی و جاری را به گونه ای ارزیابی کند که در نهایت به نفع شرکت و ذینفعان آن باشد.
برخلاف تصور عمومی، حسابداری به سیستم حسابداری سنتی محدود نمی شود و امروزه علاقه مندان به این رشته در انتخاب مسیر شغلی، مدل های حسابداری متنوعی دارند.

انواع حسابداری شامل حسابداری عمومی، حسابداری خصوصی، حسابداری مالی، حسابداری دولتی، حسابداری حقوقی و حسابداری مالیاتی است. اگرچه انواع حسابداری برای عملکرد صحیح یک کسب و کار ضروری است، اما معانی مختلفی دارند و اهداف متفاوتی را دنبال می کنند. در ادامه در مورد این نوع حسابداری و کارهایی که در شرکت ها انجام می دهند صحبت خواهیم کرد.

درآمد حسابدار

بدون شک افزایش سابقه کار نقش زیادی در افزایش دستمزد یک حسابدار دارد. این موضوع در مورد حسابداران نیز صدق می کند و در برخی از شرکت ها افرادی که تجربه بیشتری در این کار دارند دستمزد بیشتری دریافت می کنند.

جخت کسب اطلاعات دقیق‌تر و جزئی‌تر می‌توانید با کارشننان استخدام حسابدار مانا حساب تماس بگیرید.

مسیر شغلی در بخش مالی متمایز از حسابداری

اقتصاد یکی از محبوب ترین انتخاب ها برای تحصیلات تکمیلی است. چون بازار کار خوبی وجود دارد برای هر شرکتی در کشور حداقل یک حسابدار مورد نیاز است. بسیاری از فارغ التحصیلان حسابداری شغلی در ذهن دارند و در حال تحصیل برای آن هستند.

با توجه به حقوق معقول و بالایی که برخی از شرکت ها به حسابداران خود می پردازند و همچنین چشم انداز شغلی خوبی که این افراد در داخل شرکت ها دارند، می توان به راحتی متوجه شد که چرا حسابداری تا این حد محبوب است. با این حال، مشاغل بسیار دیگری برای افراد دارای مدرک حسابداری وجود دارد، بنابراین چه لیسانس حسابداری یا فوق لیسانس حسابداری داشته باشید، می توانید در یکی از مشاغل زیر نیز کار کنید و برای ارسال به کارفرمایان اقدام کنید.

  • تحلیلگر مالی
  • مدیر مالی
  • حسابرس مالی
  • تحلیلگر بودجه
  • حسابرس ممیزی

آینده شغل حسابداری

رشد شغلی حسابداری به سلامت کل اقتصاد وابسته خواهد بود. با رشد اقتصاد، تعداد شرکت هایی که برای مدیریت امور مالی، تهیه اظهارنامه مالیاتی و ارائه مشاوره به متخصصان نیاز دارند، افزایش می یابد. جهانی شدن کسب و کارها و اقتصادها، تغییرات در قوانین و مقررات ناشی از بحران های مالی، و افزایش پاسخگویی و شفافیت برای ذینفعان در گزارشگری مالی و تقلب، تقاضای زیادی برای استخدام حسابدار واجد شرایط ایجاد کرده است.

حسابداران قانونی ملزم به شناسایی فعالیت های مالی غیرقانونی خواهند بود. به طور کلی، فرصت های شغلی برای حسابداران خوب است، به خصوص برای کسانی که دارای مدرک حرفه ای یا مدرک کارشناسی ارشد در حسابداری یا مدیریت بازرگانی هستند.

دانش بالا در کار با نرم افزارهای حسابداری و حسابرسی و سیستم های اطلاعاتی، داشتن تجربه کاری در این زمینه و دانش حقوقی روز نیز از ویژگی های ارزشمند حسابداران محسوب می شود. تقاضا برای مشاغل حسابداری به قدری زیاد است که حتی از بازنشستگان نیز دعوت به همکاری مجدد به عنوان افراد با تجربه و کار در شرکت ها می شود.

نخستین قدم >> تحصیل در رشته ی حسابداری

یک حسابدار، باید از دانش های اولیه حسابداری به خوبی مهارت کافی را داشته باشد. حسابداری دانشی می باشد که موقعیت اقتصادی و مالی مؤسسات را در حالتی استاندارد مشخص می نماید. و بر اساس یک سری اصول بخش مالی  را نظام می بخشد.

حسابداری یک زبان خاص و معین دارای اصول و دانش های اولیه می باشد که برای دریافت تجربه و مهارت در این رشته باید مدت طولانی را برای آموزش هزینه کنید.

گام بعدی >> گزینش راه درست حسابدار

برای موفقیت در این مسیر باید گرایشی از رشته حسابداری را برگزینید، تا قادر باشید در آن زمینه پیشرفت کنید. و رفته رفته به تجربۀ خود را افزایش دهید. در همان راه به کسب مهارت ادامه دهید.

حسابداران خدمات ضروری را به مراجعان عرضه می کند. این خدمات موارد زیر را شامل می شود :

  • حسابداری
  • حسابرسی سوابق مالی
  • تکمیل اظهارنامه مالیاتی
  • ارائه راهنمایی در مورد مؤثرترین کاربردها برای صندوق های مؤسسات

اغلب حسابداران در ادارات خصوصی یا بعنوان قسمتی از یک گروه یک سازمان فعالیت دارند.  بعضی از آنها از طریق ادارات دولتی استخدام می شوند. حسابرسان نیز امکان دارد درمدت یک سال از یک مؤسسه به مؤسسه ای دیگر جابجا شوند تا سوابق مالی را مورد ارزیابی قرار دهند. و خدمات مشخصی  را به افراد بصورت محلی یا منطقه ای خاص عرضه نماید.

تماس با ما : 66925402 – 021

گام سوم >> دوره کارآموزی حسابدار

تعداد زیادی از دانشجویان آگاهند که کار در زمان دوران کارآموزی، بدون دریافتی یا دستمزدی می توانند مهارت باارزشی را توزیع کنند. این کار می تواند در دریافت حقوق بیشتر و بالا بردن فرصت های شغلی بعد از فارغ التحصیل شدن تأثیر زیادی داشته باشد. بعضی مواقع محیط کارآموزی می تواند نتیجۀ  یک پیشنهاد شغلی مناسب گردد. در نتیجه مهم است که  مجرب و با مهارت باشید.

گام چهارم >> پیشرفت و بالا بردن آگاهی و تکمیل مدارک در رشته حسابدار

کامل کردن مدارک تحصیلی بهمراه دیگر دوره هایی که لازم است ، قدم بعدی در مسیر حسابدار شدن برای دسترسی به جایگاهی حرفه ای در رشتۀ حسابداری می باشد. راه پیشرفت و صعودی یک حسابدار قفط از راه مطالعات گوناگون و آپدیت بودن اطلاعاتی مثل مجوزها و قوانین مالیاتی بهمراه ماندگار بودن و مرور میسر می شود. این آپدیت بودن در شرایطی که ادامه پیدا کند، دریافتی مناسبی برای افراد را به دنبال خواهد داشت.

گام آخر>> بدست آوردن دانش های لازم برای حسابدار

توانایی تحلیلی

ارقام دروغگو نیستند. حسابداران در تحلیل و ارزیابی اطلاعات و اعداد بسیار با دقت و ایده آل می باشد. تا اطلاعات لازم در فرآیند گزارشی خود را دریافت کنند.

ریاضیات

مهارت اشخاص درخواست کننده با توجه زبان اعداد،  شروع خوبی برای شغلی است که در محور جریانات مالی چرخش دارد.

ساماندهی مدارک و میز کار

شلختگی در کار  دشمن اقدامات صحیح برای یک حسابدار می باشد. حسابدار با نگهداری منظم سوابق، اکثراً ظریف ترین میزها را در محیط کاری خود دارد

خلاقیت و جستجوگری

وقتی حساب های یک مؤسسه با هم تطابق نداشته باشند، حسابدار آغاز به جستجو خواهد کرد. و تا موقعی که مسئله برطرف نشود، به کار خود ادامه خواهد داد.

دقت بر جزئیات

از خصوصیات یک حسابدار حرفه ای، دقیق بودن او می باشد. تا جای که از یک رقم اعشاری یا جابجایی غفلت نخواهد کرد.

دقیق و تلاشگر در کار

لازمۀ حسابداری، تلاش است. از این رو اشخاصی که حس دور اندیشی بالاتری دارند، مناسب این شغل می باشند.

تکنولوژی

نرم افزارهای حسابداری اعم از اکسل تا نرم افزاری های رشتۀ حسابداری، جهت حفط مدارک لازم به تکنولوژی احتیاج خواهد شد.

اگر واقعاً می خواهید پیشرفت کنید و درآمد بالایی در زمینۀ حسابداری داشته باشید.بی شک باید همراه با برنامه ریزی و کوشش، به مواردی که پیشتر ذکر شد مارت و دانش لازم را دارا باشید. و یا این عادات را هر چه زودتر برای خود بوجود بیاورید. چرا که بدون اطلاع کافی با این دانش ها و قوانین، نمی توانید در این زمینه پیشرفت لازم را حاصل نمایید.

مقالات پیشنهادی : لیست بیمه ــ لیست مالیات حقوق

آموزش و مهارت کار با نرم افزار

امروز با جلو رفتن فناوری و هم جهت شدن کسب و کارهای گوناگون با تکنولوژی روز، قسمت مهمی از امور از افراد گرفته شده و به عهده تکنولوژی می باشد.

دانش در این زمینه هم از این راه جا نمانده و برای برطرف نمودن این مسئله مؤسسات شاخۀ برنامه سازی دسته ای از نرم افزارها را با عنواننرم افزار حسابداری ابداع کردند.

حسابداران به این نتیجه رسیده اند که فراگیری نرم افزارهای مربوط به رشتۀ حسابداری از شرایط مهم استخدام آن ها محسوب می شود و سبب بالا رفتن مهارت هایشان بشود.

با توجه به نوآوری و تنوع کسب و کارها و استفاده از برنامه های حسابداری، تغییرات قابل توجهی را در مدیریت امور مالی آن ها مشاهده کردیم. قسمت هایی که برنامه ها حسابداری در آن ها دارای مسئولیت مهمی هستند، انبار‌داری و خزانه، حساب‌های بانکی، مدیریت صندوق ها و صورت های مالی می باشند.

تسریع نمودن و آسانی کار در قسمت های گوناگون مالی یک شغل باعث رونق و سود بیشتر در بازارکاری خواهد شد. اکنون با  توجه به نوع شغل باید برنامۀ حسابداری مختص آن را برگزینید.

امروزه ازبرنامه های حسابداری رایگان نیز استفاده می کنند. این نرم افزارها با توجه به اینکه پشتیبانی ندارند، نمی تواند گزینۀ مناسبی برای استفاده افراد باشد.

یک حسابدار موفق چه ویژگی هایی باید داشته باشد ؟

برای دریافت بهتر این ویژگی ها برای یک حسابدار ماهر و مجرب به موارد زید خواهیم پرداخت :

1. اخلاقمداری حسابدار

  • یک حسابدار موفق در یک صنف تجاری، در واقع به تمامی اطلاعات دسترسی خواهد داشت، برای مدیران و کارکنان یک مجموعه امین بودن و رازدار بودن حسابدار از اهمین بسیار بالایی برخوردار می باشد.  بنابرین امانت دار بودن حسابدار سبب می گردد تا اطلاعات شرکت جای دیگر درز پیدا نکند.
  • یک حسابدار باید زمان را به خوبی درک کند و در کلیۀ جلسات و ملاقات ها به موقع حضور داشته باشد.
  • حسابدار موفق دارای روابط عمومی بالا و فن بیان قوی می باشد.
  • یک حسابدارباید به کوچکترین مسائل مورد بررسی قرار داده و آن ها را ارزیابی کند.
  • حسابدار موفق برای تمام امور روزانه و حتی ساعتی خود دارای برنامه مناسب است و با نظم و ترتیب کلیۀ کارها را مدیریت خواهد کرد.
  • یک قابلیت بسیار مهم حسابداران موفق خلاقیت آنان می باشد و بهترین راه را برای انجام امور خود بر میگزینند به شکلی که به بهترین شیوه پاسخگو باشند.

2. تحصیلات شخص حسابدار

دارا بودن تحصیلات دانشگاهی در رشتۀ حسابداری و مدیریت و یا سایر رشته های مرتبط، اطلاعات علمی کافی را در راستای فعالیت در رشتۀ حسابداری دراختیار حسابداران می گذارد. اما تعدا زیادوجود دارند که با وجود این که مدرک دانشگاهی مرتبطی نداشتند اما با تمایل و سعی و تلاش خود و با بهره گیری از آموزشگاه های حسابدای، تبدیل به یک حسابدار موفق شده اند.

3. تسلط حسابدار بر وظایف خود:

  • نحستین قسمت از وظایف حسابداری، وظایف عادی و معمولی می باشد مثل: ثبت درآمد و هزینه، بررسی حقوق و دستمزد کارمندان و….
  • نقش بعدی حسابداران، وظایفی تکنیکی می باشد که اکثراً شامل امور مدیریتی خواهد شد مانند بودجه بندی، تحلیلاطلاعات ارائه شده و نتیجه گیری های مرتبط
  • بخش بعدی وظایف حسابداری، وظایفی ماهرانه می باشد که شامل حسابرسی (ارزیابی) گزارشگری و تصمیم گیری می شود. برای انجام این وظایف درک عمیق و قدرت بسیار بالای تجزیه و تحلیل صورت های مالی می باشد.
  • آخرین نقش حسابداری که در این بخش به آن اشاره خواهیم داشت، وظیفه پژوهشی می باشد که با بررسی دقیق و عمیق تمامی اطلاعات مالی میتوان مدل واحد تجاری را معین و به اهداف مالی آن را رسید.

4. تسلط حسابدار بر نرم افزارهای حسابداری:

امروزه، یکی از عمده ترین قابلیت های یک حسابدار، بهره گیری و تسلط بر نرم افزارهای حسابداری و آفیس می باشد. نرم افزارهای حسابداری به حسابداران این امکان را فراهم میکند تا درسریعترین زمان و با حداقل خطا اطلاعات ثبت گردد و گزارشگری هم کاری آسان بشمار آید. توصیه می شود حسابداران به چند مورد از نرم افزارهای رایج در بازار تسلط کافی داشته باشند.

تسلط بر نرم افزار های آفیس خصوصاً اکسل برای حسابداران این امان را فراهم می کند گزارش های آماری و تحلیلی را با بهره گیری از خروجی برنامه حسابداری تهیه کنند و بدین شکل بدون اتلاف وقت بهترین گزارشات جمع آوری و تدوین شود.

5. آگاهی حسابدار از استانداردهای حسابداری:

در کشور، استانداردهای مرتبط با رشتۀ حسابداری از سوی سازمان حسابرسی تهیه و تنظیم خواهد شد و در اختیار افراد قرار خواهد گرفت. یک حسابدار موفق باید به استانداردهای حسابرسی تسلط کافی داشته باشد.

6. اطلاع حسابدار از قوانین :

قانون تجارت :در این قسمت قوانین مرتبط با واحدهای تجاری شامل شرکتهای سهامی عام و خاص و … تغییرات، انحلال، جلسات و … توضیح داده شده است. حسابداران با مهارت به قانون تجارت قادر خواهند بود در هر شرایطی کارهای خود را طرق قوانین انجام دهند.

قانون کار و امور اجتماعی و تامین اجتماعی:  با تسلط به این قوانین از اغاز استخدام و بکارگیری کارمندان (کارگر) با رعایت نمودن مفاد آن میتوانید از عقد قرارداد تا پایان آن، تمامی حقوق کارفرما و کارگر به یکدیگر را بدرستی درج نمایید و از حادث شدن اختلافات جلوگیری نمایید.
بعلاوه آگاهی ازتمامی حقوق کارگران و کارفرمایان مثل بیمه، مرخصی، معالجه، بازنشستگی و … سبب راهنمایی و تصمیم گیری های بهتر هم به نفع کارگر و هم به نفع کارفرما می باشد. همینطور حسابداران برای پرداخت حق بیمه کارگران ماهی یکبار با آن روبرو هستند. پس آپدیت بودن این اطلاعات بسیار مهم است.

قوانین مالیات مستقیم: مسلط بودن به قوانین مالیاتهای مستقیم و بروز بودن در بخشنامه ها و دستورالعمل های سازمان امور مالیاتی برای هر حسابداری مهم می باشد. چون محاسبات و ابلاغ اشتباه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی، جریمه های سنگینی را حاصل خواهد شد مخصوصاً مالیات های مقرر شده در این قانون، مالیات حقوق و دستمزد کارکنان، مالیات، عملکرد و مالیات اجاره و … است.

قانون مالیات بر ارزش افزوده: این قانون از مهر 1397 آغاز و تا اکنون ادامه خواهد داشت. آگاهی از این قانون و بخشنامه های آن اهمیت بسیاری دارد. چرا که انجام ندادن یا اشتباه انجام دادن این تکنیک جرائم سنگینی دارد.

مشاوره رایگان