مالیات استارت آپ
امروزه در دنیا، بسیاری از سازمان ها و استارت آپ ها وجود دارند که بستر بسیاری خوبی برای أنواع مشاغل و افراد می باشند. به همین دلیل استارت آپ ها، از مواردی هستند که بسیار باید موردتوجه و اهمیت قرار گرفته شوند و از آنها به نحو احسن پشتیبانی شود. اما این پشتیبانی و ارائه خدمات از طرف دولت در مواقع مختلف، ملزوم اخذ مالیات ( مالیات استارت آپ ) می باشد.
این نوع مالیات، از جمله قوانین مالیاتی می باشد که در سالهای اخیر تصویب شده و در همین مدت اهمیت بسیار بالایی برای دولت ها پیدا کرده است. در ادامه با ما همراه باشید و از مشاغل استارت آپ و مالیات استارت آپ و قوانین مربوط به آنها آشنا شوید.
شرکت استارت آپ چیست ؟ ( مالیات استارت آپ )
استارت آپ، در واقع شرکت یا سازمان هایی نوپا می باشند که توسط افراد کارآفرین تأسیس و پشتیبانی می شوند و أنواع مختلفی از خدمات را در محیط سازمانی خود ارائه دهند. بطور دقیق تر، این شرکت ها با هدف بوجود آوردن یک ایده اولیه و گسترش و پیشرفت آن ( به مرور زمان )، راه اندازی و سازماندهی می شوند.
چرا استارت آپ
دلایل و موارد گوناگونی وجود دارند که نشان می دهد استارت آپ ها در سالهای اخیر محبوبیت بسیاری بالایی دارند. این دلایل شامل موارد زیر می شوند :
- شهرت
- تمایل به موفقیت
- احتمال موفقیت و راندمان بالا
- ارائه خدمات منحصر به فرد
- تازگی و نوآوری
قوانین مربوط به استارت آپ و مالیات استارت آپ
مالیات استارت آپ، از جمله قوانینی می باشد که از طرف دولت و سازمان های أمور مالیاتی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از نگاهی افرادی دیگر نیز این موضوع بسیار چالش برانگیز شده است.
طبق تعریفی که در سال 98 از طرف هیأت وزیران گفته شد، شکت های خصوصی و سازمان هایی که سابقه ای کمتر از سه سال دارند را به عنوان استارت آپ باید درنظر بگیریم. علاوه بر این، شرکت ها و مجموعه های استارت آپ شرایطی دارند :
- حداکثر بودجه این شرکت ها، 250 میلیون تومان می باشد و در صورت وجود بیشتر بودن این میزان سرمایه، همانند دیگر مجموعه ها درنظر گرفته می شود.
- همچنین درآمد شرکت های استارت آپ در سال نیز دارای یک سقف تعیین شده می باشد. مبلغ موردنظر هر سال، از سوی بانک مرکزی اعلام خواهد شد.
- این شرکت ها باید مشخصات دقیق خود را در سامانه خدمات سازمان فناوری اطلاعات ایران، به منظور دریافت خدمات، ثبت کنند.
محاسبۀ مالیات استارت آپ
بسیاری از افراد هستند که بدون توجه به شرایط و قوانین مالیاتی و موارد مربوط به مالیات، اقدام به راه اندازی کسب و می کنند و فکر مشکلات بعد آن نیستند. با مانا حساب همراه باشید و از این طریق از آخرین قوانین و بروزترین شرایط موارد مالیاتی مطلع شوید.
تماس با ما >>> 66925402 – 021
افرادی که بصورت حقیقی پرونده مالیات استارت آپ را تشکیل می دهند، محاسبۀ مالیات برای آنها به این صورت می باشد که ابتدا هزینۀ مربوط به معافیت سالانه ( طبق قانون بودجه ) از سود سالانه شرکت کسر می شود. سپس روش محاسبل برای مبلغ باقیماند به صورت زیر می باشد :
- 15 درصد از 50 میلیون اول
- 20 درصد از 50 میلیون دوم
- مابقی هزینه ها 25 درصد به عنوان مالیات استارت آپ دریافت می شود.
تمامی شرکت ها نوپا ( یا استارت آپ ) باید به قوانین مالیات های مستقیم و مالیات های ارزش افزوده توجه داشته باشند. معمولاً صاحبان کسب و کار، هنگام شروع فعالیت خود، از همان ابتدا، اقدام به تشکیل پرونده های مالیاتی خود می کنند.
معافیت مالیاتی مالیات استارت آپ
آیین نامه ای با عنوان آیین نامۀ طرح نو آفرین، به افرادی که در زمینۀ استارت آپ فعالیت دارند اختصاص داده شده است. این آیین نامه شامل طرح های معافیت مالیات استارت آگ برای افراد درنظر گرفته شده است. این طرسح به عنوان یک طرح مساعدتی برای کسانی که مشاغل نوپا دارند، اجرا شده و از مهمترین اهداف ان راحتی و سهولت برای آغاز مسیر ، گسترش و توسعۀ علم و ارائه خدماتی با کیفیت با بیشتر ، کاهش ریسک و مهمتر از همه ایجاد انگیزه بیشتر می باشد.
شرایطی که برای معافیت مالیات استارت آپ وجود دارد
- اگر استارت آپ توسط چند مؤسس راه اندازی شده باشد، همگی از پرداخت مالیات استارت آپ معاف می شوند.
- مشاغلی که در زمینه های انتشاراتی و مطبوعاتی ( مشاغل فرهنگی و هنری ) همراه با تأییدیه از طرف وزارت ارشاد، غعالیت دارند، از پرداخت مالیات استارت آپ معاف هستند.
- شرکت ها و مجموعه های دانش بنیان و تجاری ساز اختراعات و ابداعات، به مدت 15 سال، معاف از مالیات مربوط به هزینه های مربوط به خدمات و محصولات خود، می باشند.
- شرکت هایی که ارائه کننده خدمات و کالای ویژه و منحصری هستند.
- همکاری میان کارورزان و استارت آپ، مورد تأیید قانون می باشند و از همین رو پرداخت بخشی از بیمه کارورز، توسط دولت پرداخت می شود.