در صورتی که شما از مشکلات مالیاتی رنج می‌برید، ممکن است با شرایطی مواجه شوید که اظهارنامه مالیاتی‌تان توسط سازمان امور مالیات قبول نشود. اما نگران نباشید، چرا که راه‌حل‌هایی برای حل این مسئله وجود دارد. شما دو مسیر را می‌توانید پیگیری کنید. اول اینکه می‌توانید مبلغ جدید تعیین‌شده مالیات را پرداخت کنید و از این طریق با مشکلات دادرسی آشنا نشوید.

اما دیگر گزینه، انتخاب مسیر دادرسی مالیاتی است. با دنبال کردن مراحل این فرآیند که در ادامه به طور کامل توضیح می‌دهیم، شما می‌توانید نسبت به رای صادرشده از سوی ممیزان امور مالیاتی اعتراض کنید و در نهایت میزان مالیات تعیین‌شده برای شما را کاهش دهید.

لازم به ذکر است که دادرسی مالیاتی مراحلی پیچیده دارد و نیازمند آگاهی کامل از مقررات مالیاتی و حقوقیات است. بنابراین، بهتر است در صورت نیاز، با کارشناسان حوزه مالیاتی مشورت کنید تا بتوانید از حقوق خود بهره‌مند شوید و از بهینه‌ترین راه‌حل برای مشکلاتتان استفاده کنید.

دادرسی مالیاتی چیست؟

دادرسی مالیاتی یک راه قانونی است که به افراد و مشاغل مودی مالیاتی امکان اعتراض به رای صادرشده توسط ممیزان امور مالیاتی را می‌دهد. این فرصت به آنها اجازه می‌دهد تا نگرانی‌های خود را مطرح کنند، نه تنها درباره میزان مالیات اعمال شده بلکه درباره نحوه اخذ مالیات نیز.

پروسه دادرسی مالیاتی به مودیان مالیاتی این امکان را می‌دهد که موارد مختلفی از جمله مالیات بیش از حد، ارزیابی‌های نادرست، رفتار ناعادلانه و روش‌های نامناسب وصول مالیات را به چالش بکشند.

دادرسی مالیاتی فرصتی است که برای افراد و شرکت‌ها فراهم می‌شود تا از حقوق خود در مسائل مالیاتی دفاع کنند و از تصمیمات نامطلوب مالیاتی ممیزان اعتراض نمایند. با استفاده از این ابزار قانونی، مودیان مالیاتی می‌توانند به صورت مستقیم با سازمان امور مالیاتی ارتباط برقرار کنند و مواردی از قبیل اشتباهات احتمالی در اظهارنامه مالیاتی خود را اصلاح کنند. همچنین، اگر معتقدند که میزان مالیات تعیین‌شده برای آنها عادلانه نیست، می‌توانند از این فرصت استفاده کنند تا مسئله را مورد بررسی قرار دهند و ممکن است در نتیجه تغییراتی در مبلغ نهایی مالیاتشان ایجاد شود.

تعریف دادرسی مالیاتی

به عنوان یک فرد حقیقی یا حقوقی که مشمول مالیات است، شما موظفید کارنامه مالی شرکت خود را به صورت یک اظهارنامه به اداره امور مالیات ارائه دهید. این اظهارنامه باید حاوی تمام رخدادهای مالی شرکت شما باشد که به دقت، شفافیت و با تهیه مستندات مناسب تهیه شده است. در اینجا، ضرورتی به ذکر داریم که بهترین راه برای تهیه اظهارنامه مالیاتی با رعایت شرایط ذکر شده، استفاده از یک نرم‌افزار حسابداری مناسب است.

پس از اطلاع از مفهوم اظهارنامه مالیاتی، حال می‌توانیم به توضیح دادرسی مالیاتی بپردازیم. فرض کنید که اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل کرده و به اداره امور مالیاتی ارائه داده‌اید. ممیز امور مالیاتی اظهارنامه شما را بررسی می‌کند. اگر نتیجه این بررسی منجر به رد اظهارنامه‌تان شود، معمولاً مبلغی بیشتر از مقدار اعلام‌شده توسط شما در اظهارنامه به‌عنوان مالیات تعیین خواهد شد.

دادرسی مالیاتی به این معنا است که شما اعتراض خود را نسبت به تصمیم ممیز امور مالیاتی اعلام می‌کنید و به مراحلی تحت نظر واحد مربوطه در اداره امور مالیاتی رفته و دلایل و مستنداتی را ارائه می‌دهید تا بتوانید این تصمیم را بررسی کرده و ممکن است در نتیجه مبلغ مالیات تعیین‌شده را کاهش دهید. این فرآیند اهمیت زیادی دارد و باعث می‌شود تا حقوق شما در خصوص مالیات به‌طور کامل رعایت شود و همچنین از نظر عدالت مالیاتی اطمینان حاصل شود.

بهترین روش دادرسی مالیاتی

فرایند دادرسی مالیاتی ممکن است در نگاه اول به سادگی مطلوبی به نظر برسد، اما واقعیت این است که برای موفقیت در هر مرحله از این فرایند، لازم است فرد دارای آگاهی و تسلط کامل به قوانین مالیاتی باشد و همچنین تجربه‌ی کافی در دادرسی مالیاتی داشته باشد. به طور جدی می‌توان اظهار کرد که یک فرد عادی با دانش عمومی از مالیات، در فرایند دادرسی مالیاتی هیچ‌گونه موفقیتی نخواهد داشت.

دادرسی مالیاتی، به پرونده‌هایی با مسائل پیچیده و ارقام سنگین اختصاص دارد و نیازمند همکاری با افرادی باتجربه، مسلط و با تجربه در این زمینه است. این افراد باید سابقه دادرسی مالیاتی داشته و با پیچ‌وخم‌ها و نقدهای مرتبط با فرایند دادرسی مالیاتی آشنا باشند. اکنون، شما می‌توانید با تماس با حسابداری مانا حساب، دادرسی مالیاتی پرونده خود را به مشاوران مالیاتی ما بسپارید و از حرفه‌ای بودن و تخصص ما در این زمینه بهره‌مند شوید. مشاوران مالیاتی مانا حساب، با کمک و راهنمایی‌های خود، اطمینان حاصل می‌کنند که میزان مالیات تعیین‌شده برای کسب‌وکار شما به حداقل ممکن برسد و شما از این امر راضی باشید.

اعتراض به میزان مالیات تعیین شده

در صورتی که به‌عنوان فردی که مشمول مالیات هستید، با مبلغ تعیین‌شده توسط اداره امور مالیاتی موافقت نمی‌کنید، باید طبق روندهای قانونی که از پیش مشخص شده است، اقدام به اعتراض کنید. این روند‌های قانونی به نام دادرسی مالیاتی شناخته می‌شوند.

هنگامی که دادرسی مالیاتی را آغاز می‌کنید، امکان دارید از حقوق و مزایای خود در مورد مسئله مالیاتی نظر بدهید. در این فرآیند، اطلاعات و مدارک مرتبط با مسئله را تهیه و به اداره امور مالیاتی ارائه می‌دهید تا مورد بررسی و بررسی قرار گیرد. با دادن توضیحات و ارائه مدارک مناسب، ممکن است بتوانید مبلغ مالیات تعیین‌شده را تغییر دهید یا موارد دیگری که از آن جمله مالیات بیش از حد و رفتار ناعادلانه است را مطرح کنید. این فرآیند به شما اجازه می‌دهد تا حقوق و حقوق خود را به‌طور کامل بررسی کرده و از نظر عدالت مالیاتی اطمینان حاصل کنید.

منظور از دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی، یک فرآیند است که در آن سعی می‌کنید مبلغ اولیه مالیات تعیین‌شده توسط ممیز اداره مالیات را کاهش دهید. هدف اصلی این فرآیند، جلوگیری از تحمیل هزینه‌های غیر منطقی و ناعادلانه بر روی کسب‌وکارها است و می‌تواند به‌عنوان یک راه برای حفظ منابع مالی کسب‌وکار مورد استفاده قرار گیرد.

در دادرسی مالیاتی، شما اعتراض خود را نسبت به تصمیمات ممیز اداره مالیاتی اعلام می‌کنید و در مراحلی تحت نظر واحد مربوطه اداره مالیاتی حضور یافته و توضیحات و مدارکی را ارائه می‌دهید تا این تصمیمات را بررسی و اصلاح نمایید. همچنین، اگر معتقدید که مبلغ مالیات تعیین‌شده ناعادلانه است یا اشتباهی رخ داده، می‌توانید در دادرسی مالیاتی ادعاهای خود را مطرح کنید و به‌طور کلی، از این ابزار قانونی برای حمایت از منافع مالی کسب‌وکار خود بهره‌مند شوید.

اعتراض به برگه تشخیص مالیات

در جهت اخذ مالیات، دو روش کلی وجود دارد که شامل روش مستقیم و روش غیر مستقیم می‌شوند. در روش غیر مستقیم، مالیات از مصرف‌کننده نهایی تحصیل می‌شود؛ به عبارت دیگر، مالیات از افراد در زمان خرید کالاها و خدمات دریافت می‌شود. اما روش مستقیم به معنای دریافت مالیات از درآمد و دارایی‌های افراد است، به این صورت که از درآمد حاصل از حقوق، درآمد کسب‌وکار و سایر منابع درآمدی، مالیات اخذ می‌شود.

اعتراض به برگه تشخیص مالیات، مختص به مالیات‌های مستقیم است؛ به عبارت دیگر، در صورتی که افراد معتقد باشند مقدار مالیات تعیین‌شده بر اساس درآمدها یا دارایی‌هایشان ناعادلانه است، می‌توانند از دادرسی مالیاتی استفاده کنند و اعتراض خود را مطرح کنند تا موضوع را در نهایت اصلاح و تصحیح کنند. این فرآیند به افراد اجازه می‌دهد تا حقوق مالی خود را محافظت کنند و از اجرای عادلانه‌تر مالیات‌ها اطمینان حاصل کنند.

تعیین میزان مالیات

بر اساس قانون، تعیین مالیات به روش مستقیم، از دو روش انجام می‌شود. روش اول، روش خود‌اظهاری است که مودی در آن مهلت تعیین‌شده توسط سازمان امور مالیاتی، اظهار‌نامه مالیاتی خود را به اداره امور مالیات ارسال می‌کند. اطلاعات موجود در این اظهارنامه، مبلغ مالیات سالیانه را تعیین می‌کند. ( دادرسی مالیاتی )

روش دوم، تعیین مالیات به‌صورت علی‌الراس است. در این روش، به دلیل عدم ارسال اظهارنامه توسط مودی در مهلت مقرر یا عدم اعتبار اسناد ارسال‌شده، مامور مالیات به تشخیص خود اقدام به تعیین مالیات می‌کند.

اعتراض به برگه تشخیص مالیات مرتبط با روش خود‌اظهاری است. بعد از ابلاغ برگه تشخیص مالیات به شخص مودی، او فرصت دارد که در مهلت تعیین‌شده به روش‌های قانونی اعتراض خود را به مبلغ معین‌شده اعلام کند. این اعتراض باعث می‌شود تا موضوع مورد اعتراض مورد بررسی قرار گیرد و در صورت تایید اعتراض، مبلغ مالیات تعیین‌شده تغییر کند.

چه کسی دادرسی مالیاتی را انجام می دهد؟

در صورتی که فرد حقیقی یا حقوقی صاحب کسب‌وکار با دانش و تسلط کافی بر امور مالی و قوانین حقوقی مربوط به مالیات، می‌تواند مراحل اعتراض به برگه تشخیص مالیات و فرآیند دادرسی مالیاتی را به صورت مستقل انجام دهد. اما اگر به اندازه کافی آگاهی و توانایی در این زمینه ندارد، بهتر است داد رسی مالیاتی را به مشاورین یا وکلای مالیاتی حرفه‌ای معتمد کند. این مشاورین تجربه زیادی در پیگیری پرونده‌های مالیاتی مختلف دارند و به‌طور کامل با قوانین و بخشنامه‌های مالیاتی آشنا هستند؛ از این رو، با کمک آنها، احتمال موفقیت در فرایند دادرسی مالیاتی افزایش خواهد یافت.

نکته‌ی مهمی که باید در این زمینه به آن توجه داشت، زمان اقدام برای دادرسی مالیاتی است. بعد از دریافت برگه تشخیص مالیات، به مدت ۳۰ روز فرصت دارید که اعتراض اولیه خود را نسبت به مبلغ مالیات مشخص شده اعلام کنید. این ۳۰ روز مهلت اصطلاحاً به عنوان مهلت اعتراض محسوب می‌شود و پس از انقضای این مهلت، دیگر امکان اعتراض وجود نخواهد داشت. بنابراین، بهتر است تا زمان اعتراض خود را دقیقاً نگه دارید و در این بازه زمانی از حقوق مالی خود به‌طور کامل بهره‌مند شوید و در موارد نادرست تعیین‌شده برگه مالیات، تصحیح‌های لازم انجام دهید.

مراحل دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی، به‌طور کلی از ۵ مرحله تشکیل شده است که در طی هر یک از این مراحل، پرونده‌ی مالیاتی شما ممکن است به نتیجه‌ای رسیده یا عدم موفقیت مواجه شود. اگر در یکی از این مراحل به نتیجه‌ای مطلوب نرسیدید، امکان دارد که با گام بعدی داد رسی مالیاتی را پیش ببرید. در ادامه به بررسی این ۵ مرحله می‌پردازیم و جزئیات آنها را توضیح می‌دهیم.

اعلام کتبی اعتراض

پس از دریافت برگه تشخیص مالیات، شما دارای ۳۰ روز فرصت هستید تا اعتراض خود را به‌صورت کتبی اعلام کنید. برای این منظور، با آماده‌سازی اسناد و مدارک مرتبط، به اداره امور مالیات مراجعه کرده و تقاضا می‌کنید که پرونده شما مجدداً مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. در این مرحله و حتی در مراحل بعدی نیز، شما می‌توانید از خدمات یک وکیل مالیاتی استفاده کنید.

تقاضای شما برای بررسی مجدد، می‌تواند به ۳ نتیجه مختلف منجر شود. اولین نتیجه می‌تواند این باشد که پس از مراجعه به دادگاه، تصمیم به تغییر مبلغ مالیات تعیین‌شده شده است و مبلغ جدیدی برای شما تعیین می‌شود. دومین نتیجه این است که بعد از بررسی مجدد پرونده، مبلغ مالیات تأیید می‌شود و هیچ تغییری در آن ایجاد نمی‌شود. و در نهایت، سومین نتیجه ممکن است تصمیم به رد اعتراض شما باشد و مالیات مورد اعتراض به همان شکل و مقدار قبلی باقی بماند.

پذیرش درخواست

وقتی مسئول مالیاتی پرونده شما را بررسی می‌کند و متوجه می‌شود که اسناد و دلایلی که در درخواست دادرسی خود ارائه داده‌اید، کافی و قابل قبول هستند، برگه تشخیص مالیاتی را رد می‌کند و به نفع شما رای مثبت می‌دهد. این وضعیت بهترین نتیجه‌ای است که می‌توانستید از دادرسی مالیاتی خود به‌دست آورید و دیگر نیازی به ادامه مراحل دادرسی نخواهید داشت.

در این حالت، اعتراض شما به درستی بررسی شده و دلایل مورد ارائه‌ی شما قانع‌کننده تلقی شده است؛ بنابراین تصمیم به تغییر مبلغ مالیات تعیین‌شده گرفته نمی‌شود و شما از نتیجه‌ی مثبتی درخور رضایت بهره‌مند خواهید شد. به این ترتیب، بهتر است تا با دقت و به‌صورت کامل اسناد و دلایل مربوط به مورد اعتراضیتان را ارائه دهید تا از امکان به‌دست آوردن بهترین نتیجه اطمینان حاصل کنید.

رد درخواست ( دادرسی مالیاتی )

وضعیت حال حاضر به‌طور کامل متفاوت از حالت قبلی است. در این شرایط، مسئول مالیاتی مستندات ارائه‌شده توسط شما را کافی نمی‌داند و به‌طور صریح درخواست شما را رد می‌کند. به عبارت دیگر، موارد ارائه‌شده توسط شما از نظر مسئول مالیاتی قابل قبول نیستند. از این‌رو، پرونده‌ی مالیاتی شما به هیئت حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده می‌شود.

این وضعیت نشان‌دهنده‌ی عدم توافق بین شما و مسئول مالیاتی است و به‌وضوح نیاز به تحلیل و ارزیابی دقیق‌تر پرونده‌ی شما وجود دارد. هیئت حل اختلاف مالیاتی نهادی است که مستقل از اداره امور مالیات عمل می‌کند و به منظور رسیدگی به اختلافات مالیاتی ایجاد شده است. این هیئت تصمیم‌گیری مستقلی دارد و به‌عنوان یک داوری نظر می‌دهد تا به اجرای عدالت در موارد مالیاتی کمک کند و تصمیمات قطعی را اعلام کند. ( دادرسی مالیاتی )

با ارجاع پرونده به هیئت حل اختلاف مالیاتی، شما می‌توانید در این مرحله دادخواست خود را تحت نظر متخصصین و داوران حاضر در هیئت ارائه دهید و ادعاها و دلایل خود را به صورت جزئی‌تر مورد بررسی قرار دهید. این فرآیند، امکان ارائه‌ی اطلاعات بیشتر و دلایل قوی‌تر را برای اثبات موارد اعتراضیتان فراهم می‌کند و به امید به‌دست آوردن نتیجه‌ی مناسب‌تر ادامه خواهد یافت.

توافق با اداره مالیاتی

طبق آیین‌نامه دادرسی مالیاتی، اداره امور مالیاتی حق دارد با مودی به یک توافق جدید برسد. به این صورت که می‌تواند میزان مالیات معین‌شده در برگه تشخیص اولیه را تعدیل کند و با شما به توافق برسد تا مقدار کاهش‌یافته‌ای از مالیات را پرداخت نمایید. در اینجا آمده است که بیشتر پرونده‌های مالیاتی، به‌خصوص کسب‌وکارهای کوچک، در این مرحله حل‌وفصل می‌شوند. اما اگر به‌هر دلیلی در این مرحله به نتیجه‌ای مورد نظر نرسیدید، ادامه دادرسی در مرحله دوم خواهد بود.

در این مرحله، امکان ایجاد توافق جدید با اداره امور مالیاتی وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد مبلغ مالیات را با توجه به ملاحظات جدید تعدیل کنید و مقدار کاهش‌یافته‌ای از مالیات را پرداخت نمایید. این امر به‌ویژه برای کسب‌وکارهای کوچک که پرونده‌های مالیاتی آن‌ها ممکن است به‌سرعت حل شود، اهمیت دارد. اما اگر در این مرحله به نتیجه‌ای دست نیافتید، دادرسی مالیاتی به مرحله دوم پیش می‌رود و مشاوره‌ی وکلای مالیاتی می‌تواند در ادامه این فرآیند برای شما مفید و حیاتی باشد.

هیئت حل اختلاق مالیاتی

با توجه به آیین‌نامه دادرسی مالیاتی، اگر پرونده‌ی شما در اداره امور مالیاتی رد شده و نتوانستید با این اداره به توافق برسید، مرحله‌ی بعدی مرتبط با هیئت حل اختلاف است. طبق مقررات قانون، هر رأیی که در این هیئت صادر می‌شود، لازم‌الاجرا و قطعی است. البته، شورای عالی مالیاتی و دیوان عدالت اداری می‌توانند آراء این هیئت را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند.

بدین ترتیب، هیئت حل اختلاف مالیاتی نهادی مستقل است که با رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی و صدور رای‌های قطعی، به اجرای عدالت مالیاتی کمک می‌کند. این هیئت معمولاً از کارشناسان و کارکنان با تجربه‌ای تشکیل شده است که در زمینه‌ی مالیات و مسائل مالی آگاهی دارند. این فرآیند به منظور تأمین حقوق مالی و مالیاتی مردم و ارائه‌ی تصمیمات قطعی و منصفانه برای رفع اختلافات مالیاتی انجام می‌شود.

نهادهای بالاتر مانند شورای عالی مالیاتی و دیوان عدالت اداری نیز می‌توانند دستورات و رای‌های هیئت حل اختلاف مالیاتی را بررسی کنند و در صورت لزوم تصمیم‌های مجددی بگیرند. این اقدامات به منظور اطمینان از صحت تصمیمات اتخاذشده و رعایت حقوق و عدالت در فرآیند دادرسی مالیاتی است.

شورای عالی مالیاتی

پس از دریافت مودی رای هیئت حل اختلاف مالیاتی، او مهلت ۳۰ روزه دارد تا اقدام به تجدید نظر کند. درخواست تجدید نظر، حاوی دلایلی است که به منظور اثبات عدم رعایت قانون توسط هیئت حل اختلاف ارائه می‌شود و به شورای عالی مالیاتی ارسال می‌شود تا دلایل ذکر‌شده توسط مودی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. ( دادرسی مالیاتی )

در صورتی که شورای عالی مالیاتی تشخیص دهد که رای صادر‌شده توسط هیئت حل اختلاف مالیاتی مطابق مراتب قانونی نیست، پرونده به اداره امور مالیاتی برگشت داده می‌شود تا هیئت حل اختلاف دیگری مجدداً آن را بررسی کند؛ اما در صورتی که شورا نظر هیئت را تایید کند، پرونده باید در مرجع بالاتر مطرح شود.

به این ترتیب، فرآیند دادرسی مالیاتی تا مراحل بالاتری می‌تواند ادامه یابد و درصورت لزوم، اقدامات تجدید نظر و بررسی دوباره انجام می‌شوند تا اجرای عدالت و رعایت حقوق مالیاتی به‌صورت کامل صورت پذیرد.

پیشنها مطالعه: انواع حسابداری :‌ حسابداری نقدیحسابداری تعهدی

هیئت وزارت اقتصاد و دارایی

در صورتی که پرونده‌ای در مراحل قبلی دادرسی مالیاتی به نتیجه نرسد و به مرحله ۴ برسد، اتفاق بسیار نادری رخ می‌دهد. در این مرحله، یک هیئت تشکیل شده از سه عضو منصوب‌شده توسط وزیر اقتصاد، مسئول بررسی مجدد پرونده می‌شود. در صورتی که درخواست مودی نیز در این مرحله رد شود، پرونده به دیوان عدالت خواهد رفت.

در واقع، وقوع این مرحله به‌ندرت است و معمولاً در پرونده‌های مالیاتی این گونه اتفاق نمی‌افتد. اما اگر به دلایلی اتفاق بیفتد، دیوان عدالت می‌تواند نهایت اختیارات برای بررسی و صدور رای قطعی درباره این پرونده داشته باشد. این مرحله نشان‌دهنده‌ی اهمیت و ویژگی دادرسی مالیاتی است که برای رسیدگی به اختلافات مالیاتی پیچیده و مشکل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیوان عدالت اداری

در دادرسی مالیاتی، این مرحله آخرین مرجع رسیدگی به اختلافات مالیاتی است و هر چه رای در این مرحله صادر شود، قطعی و لازم‌الاجرا خواهد بود؛ بدون توجه به اینکه رای به نفع مودی باشد یا به نفع اداره امور مالیاتی.

در واقع، این مرحله نهایی‌ترین گام در رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی است و رای صادر‌شده در این مرحله برای طرفین برنده رای قطعی خواهد بود و باید به آن اطاعت کنند. به‌عبارت دیگر، هیچ گونه امکان اعتراض بیشتر وجود نخواهد داشت و تصمیم نهایی و قطعی در این مرحله گرفته می‌شود. بنابراین، این مرحله حاکمیت و قطعیت دادگاهی دارد و دیگر هیچ‌گونه تغییری در پرونده و رای نمی‌دهد.

نکات مهم در دادرسی مالیاتی

در حین دادرسی مالیاتی، برای رسیدن به نتیجه مطلوب و کاهش هزینه‌ها، نکات مهمی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید:

1. پس از دریافت برگه تشخیص مالیاتی، شما 30 روز زمان دارید تا اعتراض خود را به صورت کتبی ثبت کنید. پس از این تاریخ، برگه تشخیص مالیاتی قطعی و لازم‌الاجرا محسوب می‌شود.

2. اعتراض به برگه تشخیص مالیاتی قطعی تنها در هیئت ماده 251 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم امکان‌پذیر است. این هیئت شامل سه نفر از اعضا است که توسط وزیر اقتصاد تعیین می‌شوند.

3. باید توجه داشت که شورای عالی مالیاتی قدرت تعدیل مالیات را ندارد و فقط به اشکالات و مسائل قانونی مرتبط با مالیات رسیدگی می‌کند.

4. در صورت عدم رضایت از رای هیئت ماده 251، می‌توانید با اعتراض به دیوان عدالت اداری، حکم هیئت را ابطال و تجدیدنظر کنید. اما توانایی تغییر مقدار مالیات در این مرحله وجود ندارد و پرونده ممکن است به سازمان مالیاتی برگردانده شود تا مورد مجدد بررسی قرار گیرد.

به‌طور کلی، دادرسی مالیاتی فرآیندی پیچیده است که نیازمند تجربه و تخصص حوزه مالیاتی است. از اینرو، بهتر است با مشاوران مالیاتی و وکلا متخصص همراه شوید تا از بهترین استراتژی‌ها برای دادرسی مالیاتی خود استفاده کنید و از حقوق و منافعتان حفاظت کنید.

مشاور دادرسی مالیاتی

در این مطلب، تلاش کرده‌ایم تا شما را با دادرسی مالیاتی و مراحل آن آشنا سازیم. اما حائز اهمیت است که درک کنید که انجام مراحل مختلف این فرآیند نیازمند دانش و تجربه وسیع در زمینه امور مالیاتی و تسلط بر قوانین مالیاتی جاری است. اگر شما خود این شرایط را ندارید، بهتر است از خدمات یک مشاور دادرسی مالیاتی بهره بگیرید. این مشاوران با بهره‌گیری از دانش و تجربه خود، می‌توانند گام‌های عملی و موثری را در مسیر دادرسی شما بردارند و به نتیجه مطلوب دست یابید.

همچنین، همراهی با یک مشاور دادرسی مالیاتی، اطمینان خاطر و مطمئنی را به شما هدیه می‌دهد. با داشتن این مشاور حرفه‌ای، از مدیریت بهتر امور مالی و مالیاتی خود لذت خواهید برد و بدین ترتیب، از فشارها و نگرانی‌های مرتبط با مسائل مالی خلاص می‌شوید.

به‌اصطلاح، همکاری با مشاور دادرسی مالیاتی به عنوان یک راه حل هوشمندانه به‌نظر می‌رسد و شما را در تصمیم‌گیری‌های مالی مهم یاری می‌کند. بنابراین، در انتخاب مشاور مناسب، دقت کافی را به‌خرج دهید و با کسب نظرات و تجربیات مشتریان پیشین، به انتخاب بهتری دست یابید. با این اقدام، می‌توانید از مزایای ویژه‌ای که مشاور دادرسی مالیاتی به شما ارائه می‌دهد بهره‌مند شوید و به راحتی به اهداف مالی خود دست پیدا کنید.

کلام آخر

داد رسی مالیاتی یک فرایند پیچیده است که برای طی کردن آن باید از خدمات وکلا و مشاوران مالیاتی استفاده کنید. اگر مودی با قوانین مالیات آشنا و آگاهی کامل داشته باشد و بتواند از حقوق و مزایای خود به‌طور مطلوبی دفاع کند، داد رسی مالیاتی به‌صورت سریع‌تر به نتیجه مطلوب می‌رسد. در این مقاله، هدف اصلی از دادرسی مالیاتی که حفاظت از اموال مودی و کاهش هزینه‌های سازمان مالیاتی است، بررسی شده است.

مشاوره رایگان