مانا حساب با بیش از 20 سال سابقه کاری کمک می کند تا شرکت ها و سازمان ها تصمیمات مالی بهتری بگیرند
آخرین مطالب
حق مسکن و خواروبار چیست؟ این سوال ساده به دغدغه اصلی بسیاری از کارمندان و کارگران تبدیل شده است. در واقع، سالها اختلاف اصلی بین کارمندان و حسابرسان مالیاتی بر سر مالیات مسکن و خواروبار بود.
در این مقاله یک بار برای همیشه به این سوال اساسی پاسخ خواهیم داد. خواندن این مقاله کوتاه و کاربردی تنها فقط چند دقیقه از وقت شما را می گیرد. اما مطمئن شوید که به یکی از مهم ترین سوالات مالیاتی شما پاسخ می دهد.
در این قسمت به تعریفی کلی از حق مسکن و خواروبار خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
حق مسکن یکی از مزایای رفاهی کارگران بر اساس قوانین کار است. بودجه آن نیز در ابتدای هر سال از سوی شورای عالی کار اعلام می شود. البته این مبلغ باید به تصویب هیأت وزیران برسد. در ادامه به چند نکته مهم در مورد این موضوع اشاره می کنم.
هرکسی که کار می کند و حقوق می گیرد و برای او از بیمه پرداخت می شود باید بخشی از مالیات بر درآمد ( مالیات حقوق ) را به وزارت اقتصاد و دارایی بپردازد. میزان این مالیات هر سال نسبت به سال قبل متفاوت است و در ابتدای هر سال توسط دولت اعلام می شود. همه کارفرمایان موظف به کسر مالیات بر درآمد و ارسال لیستی از سهم کارفرما برای کارمندان هستند.
طبق قانون مالیات، کلیه مزایایی که مستقیماً به کار کارمند مربوط می شود و به فرد پرداخت می شود، به عنوان مزایای اشتغال مشمول مالیات شناخته می شود. بنابراین، مواردی مانند حقوق پایه (ثابت)، اضافه کاری، نوبت کاری، هزینه های رفت و آمد، هزینه های مدیریت، ناهار و شام، تعطیلات و بسیاری موارد دیگر که مربوط به ماهیت کار است شامل مالیات می شود.
حق مسکن و خواروبار نیز یکی از این موارد میباشد که در ادامه درباره آن بیشتر توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
ماده 83 قانون مالیات های مستقیم و دیوان عدالت اداری شماره 73 و همچنین بخشنامه شماره 58/99/1389 هزینه های پرداختی مستقل از کار مستخدم بوده و جزء مزایای استخدامی و شغلی بشمار نمیرود و از پرداخت مالیات معاف میباشند. با این حال، هنوز بحث های زیادی در مورد مالیات حق مسکن وخواروبار و همچنین حق بیمه کارکنان وجود دارد. عموماً در حسابرسی بیمه تامین اجتماعی کلیه مدارک مالی کارگاه بررسی می شود تا از پرداخت حق بیمه کارفرما اطمینان حاصل شود.
حق مسکن و خواروبار یکی از مزایا است و در تمام ماه های سال از 31، 30 و حتی 29 روز یکسان است. اما اگر کارمندی کمتر از یک ماه کار کند، سود او بر اساس روزهای کار محاسبه می شود. به عنوان مثال، اگر کارمند 15 روز در ماه کار کند، مبلغ کمک هزینه مسکن برای محاسبه کمک هزینه مسکن کافی است. کمک هزینه ماهانه را بر 30 روز تقسیم کنید و آن را در ساعات کاری ماه مثلاً 15 روز ضرب کنید تا مبلغ ماه مربوطه را بدست آورید.
حق مسکن و خواروبار یک مزیت محسوب می شود، بنابراین تاثیری در عیدی، سنوات، اضافه کاری و غیره ندارد. حق مسکن و خواروبار نیز مشمول بیمه و مالیات است. بدین صورت که چنانچه نفقه نقدی نباشد تا دو دوازدهم معافیت مالیاتی سالیانه مشمول معافیت می باشد. به عنوان مثال در سال 1378 سالانه 360.000.000 ریال مالیات تعلق نمی گیرد، به غیر از معافیت های مربوط به حقوق و عیدی غیر پولی، تا سقف 60.000.000 ریال در سال مشمول مالیات نمی شود.
کارگاه هایی که برای کارکنان خود بیمه اجباری می کنند باید حق مسکن و خواروبار را در لیست بیمه قید کنند اما حق مسکن اجباری نیست.
آخرین مطالب
تقاطع خیابان دماوند و آیت (سی متری نارمک) – جنب فروشگاه اتکا – ساختمان 597 – طبقه 5 – واحد 19