حسابداری پیمانکاری
هدف از حسابداری پیمانکاری محاسبه بهای تمام شده پروژه های قراردادی است. در این نوع حسابداری موارد زیادی مانند محاسبه مالیات، بیمه و هزینه در قرارداد پروژه ها و ارتباط پروژه ها با سازمان هایی مانند تامین اجتماعی و دارایی وجود دارد. بر این اساس لازم است حسابدار پیمانکاری علاوه بر داشتن دانش حسابداری، شناخت کاملی از اصول و قواعد مالیات قرارداد نیز داشته باشد.
حسابداری قراردادی و اجرای آن برای طرفین قرارداد یعنی کارفرما و پیمانکار از اهمیت بالایی برخوردار است. کلیه درآمدها و هزینه های مربوط به قرارداد باید حسابداری شود. در این صورت باید بدانیم که حسابداری های معمولی به چه صورت است ؟ حسابداری پیمانکاری یکی از مهم ترین شاخه های حسابداری است که صورت های مالی پروژه های قراردادی را بررسی و محاسبه می کند.
امروزه اهمیت داشتن حسابدار برای تمامی سازمان ها و کسب و کارها ثابت شده است. شرکت های پیمانکاری نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در این مقاله می خواهیم اهمیت حسابداری پیمانکاری در حسابداری را به دقت بررسی کنیم.
با این توضیحات مشخص می شود که حسابداری قرارداد از حساسیت بالا و پیچیدگی های فراوانی برخوردار بوده و با سایر حسابداری ها متفاوت است. بنابراین برای حسابدارانی که می خواهند در زمینه حسابداری قراردادی فعالیت کنند، آموزش حسابداری قراردادی ضروری و ضروری است.
پیمانکار در واقع یک شخص حقیقی یا حقوقی است که عملیاتی را انجام می دهد و دارای مسئولیت هایی است. ضمناً در قسمت دیگر قرارداد قید شده است که شرکت واگذار شده فعالیت هایی از قبیل پیمانکاری، حمل و نقل، ساخت و ساز و … را انجام خواهد داد. در قرارداد با این افراد شرکت های پیمانکاری ممکن است بر اساس تجربه، توان مالی، منابع انسانی و سایر موارد پروژه های مختلفی را برای اجرا بپذیرند. شرکت پیمانکار ممکن است شخصی را برای نظارت بر کار پیمانکار تعیین کند. و حالا که با عنوان پیمانکاری آشنا شدیم در مرحله بعد با حسابداری پیمانکاری و خدماتی که در حسابداری پیمانکاری ارائه می شود آشنا خواهیم شد.
حسابداری پیمانکاری چیست ؟
همانطور که می دانید، پیمانکاری نوعی تعهد و مسئولیت برای یک پروژه کاملا حرفه ای است. پیمانکایر یا شرکت پیمانکاری به شخص یا گروهی از افراد گفته می شود که دارای تخصص، دانش، اطلاعات و روابط حسنه در زمینه مورد نظر هستند. قرارداد فعالیتی است که برای انجام فعالیت های خاص با اشخاص حقیقی و حقوقی قرارداد می بندد. آنها برای انتخاب پیمانکار از روشی به نام مناقصه استفاده می کنند.
پیمانکاران عموماً در زمینه های مختلفی مانند تجهیزات کشاورزی، ساخت و ساز، راه و ترابری، صنعت و معدن، ساخت و ساز، عتیقه جات، ارتباطات، نفت و گاز و غیره فعالیت می کنند. هر کسی که در این زمینه ها مهارت و دانش داشته باشد می تواند به عنوان عضو خدمت کند. قرارداد. با این حال، حسابداری پیمانکاری چیست؟
اهمیت حسابداری پیمانکاری
قراردادهای پیمانکاری به روش های مختلفی انجام می شود که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت. موردی که نیاز به حسابداری پیمانکاری را آشکار می کند، مدیریت هزینه است. یعنی در قراردادها پیمانکار یک قیمت متوسط را برای کل پروژه در نظر می گیرد اما ممکن است در طول پروژه هزینه های غیرمنتظره ای رخ دهد که در حوزه حسابداری آن را به عنوان هزینه های جانبی می شناسیم.
وقتی قراردادی برای اجرای پروژه ای نوشته و امضا می شود ، به این معناست که هر دو طرف تعهداتی در قبال یکدیگر دارند که باید انجام دهند . بنابراین حسابداری پیمانکاری و محاسبه دقیق امور مالی بسیار مهم است . که محاسبه دقیق هزینه ها در آن بسیار مهم خواهد بود.
ارکان اصلی پیمانکاری
سه رکن اصلی و غیرقابل تغییر عملیات پیمانکاری ( مانند حسابداری پیمانکاری ) شامل موارد زیر میشود:
سه رکن این توافق عبارتند از:
کارفرما: شخص حقیقی یا حقوقی که به عنوان طرف اول قرارداد نام برده می شود (این قسمت بیشتر با نام دولت پر می شود).
پیمانکار: شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی که طرف دوم قرارداد و مسئول کل پروژه است.
قرارداد: واسطه ای است در ارتباط بین کارفرما و پیمانکار که حاوی نام دو طرف، تعهدات، مدت، مبلغ و … نوشته شده است.
حسابداری پیمانکاری و نکات مهم
حسابدار در حسابداری پیمانکاری طرف قرارداد موظف است هزینه های مستقیم و غیرمستقیم و همچنین مستقل را دسته بندی و در نهایت گزارش دهد. هزینه های مستقیم شامل بیمه نیروی کار، خرید مواد اولیه و موارد دیگر است. هزینه های غیر مستقیم شامل هزینه تامین نور و روشنایی، غرامت کارگران، خرید تجهیزات اداری و … می باشد.
قوانین حسابداری پیمانکاری
بسیاری از افراد به دنبال پاسخ به این سوال هستند که قوانین حسابداری پیمانکاری چیست و باید پاسخ داد که قوانین حسابداری در قراردادها یا هر حرفه دیگری تفاوتی ندارد و همه مشاغل و حرفه ها باید از یک قانون پیروی کنند. چیزی که حسابداری قراردادی را کمی متفاوت می کند این است که پیمانکار باید حسابداری پروژه های مختلف خود را تفکیک کند و البته باید از وضعیت مالی پروژه های خود به صورت بلادرنگ در هر کجا و در هر زمان آگاه باشد.
زیرا یک پیمانکار موفق باید بتواند تصمیمات آنی و حساب شده بگیرد. این تضمین می کند که پروژه از زمان بندی سودآوری فراتر نخواهد رفت و به موقع با کیفیت مورد نیاز تکمیل خواهد شد.
روش های اجرای حسابداری پیمانکاری
موضوع مهم در پیمانکاری، تفکیک و خصوصی سازی درآمدها و هزینه های پروژه است. زیرا سود دریافتی باید در یک دوره مالی مشخص تقسیم شود.
دو راه برای انجام این کار وجود دارد.
مطالعه کنید : استخدام حسابدار – اظهارنامه مالیاتی
روش های حسابداری پیمانکاری به دو دسته کلی تقسیم می شوند. در هر یک از این راه ها محاسبه دقیق هزینه ها و درآمدها بسیار مهم است. که در آن با مراحل بعدی آشنا خواهید شد.
روش های انجام حسابداری پیمانکاری به شرح زیر است:
- روش کار تکمیل شده
- درصد پیشرفت کار
حسابداری پیمانکاری تکمیل شده
در این روش از حسابداری پیمانکاری درآمدهای پروژه و سود ناخالص بلافاصله به کارفرما ارائه می شود . بنابراین هزینه ها پس از اتمام بخش اصلی پروژه ایجاد می شود . کلیه هزینه های مربوطه پس از امضای قرارداد محاسبه می شود . مزیت حسابداری قرارداد تکمیل شده ، محاسبه سود ناخالص پس از پایان پروژه حسابداری پیمانکاری است.
حسابداری پیمانکاری درصد پیشرفت کار
به این ترتیب اطلاعات هزینه ها باید در اختیار حسابدار حسابداری پیمانکاری قرار گیرد. بخشی از پروژه باید در زمان مورد نظر تکمیل شود. بنابراین وقتی پروژه به مرحله خاصی رسید، صورت های مالی تهیه و برای کارفرما با حسابداری پیمانکاری ارسال می شود. در این نوع قراردادها کارفرما باید مبلغ مورد توافق را پرداخت کند. بنابراین کارفرما از پیشرفت کار انجام شده توسط حسابداری پیمانکاری اطمینان دارد. همچنین کارفرما ملزم به پرداخت یکجا تمامی هزینه ها نیست. برای یک پیمانکار، ریسک تورم بسیار کم است.
حسابداری پیمانکاری بر طبق درصد پیشرفت کار
پس از معرفی روش ها، باید هر یک از روش ها را به طور جداگانه توضیح دهیم.
در روش درصد پیشرفت حسابداری قراردادی، هر کار به صورت مرحله به مرحله انجام می شود و سود و زیان بر اساس درصد پیشرفت کار محقق می شود. به این ترتیب سود نهایی با محاسبه بهای تمام شده مورد انتظار محاسبه می شود.
البته باید توجه داشته باشید که از آنجایی که بهای تمام شده با توجه به سود و زیان محاسبه می شود که در صورت ایجاد هزینه های غیرمنتظره به دلایلی اتفاق می افتد. پروژه به تعویق افتاد. این مشکل یکی از نواقص روش حسابداری پیمانکاری بر اساس درصد پیشرفت کار است.
حسابدار پیمانکاری کیست ؟
حسابدار شخصی است که باید هزینه ها و هزینه ها را به کارفرما در حسابداری پیمانکاری گزارش دهد. یک حسابدار همچنین باید حسابرسی صورتهای مالی پروژه را ارائه دهد. تهیه لیست بدهکاران و بدهی ها بر اساس تحلیل پروژه. تهیه چک های دریافتی و پرداختی جزء وظایف حسابداری پیمانکاری می باشد. علاوه بر این، حسابدار باید دسترسی و خروج از انبار را کنترل کند. این امکان وجود دارد که از حسابدار خواسته شود که از پروژه بازدید کند تا ساکت بماند. حسابداران باید با مدیریت ارشد و حسابرسان مستقل در شرکت روابط نزدیک داشته باشند. در صورت عدم دریافت گزارش و صورت های مالی از حسابدار پایین دستی حسابداری پیمانکاری نمی توانند گزارش های خود را تهیه کنند.
حسابداری پیمانکاری پس از تکمیل پروژه
این روش از نامش مشخص میباشد، اما آنچه باید گفت این است که در روش حسابداری پیمانکاری، پس از اتمام پروژه، تمامی اتفاقات اعم از سود و زیان، پس از اتمام پروژه محاسبه می شود و در این مرحله، تمام محاسبات بر اساس اسناد و مدارک انجام می شود. اتفاق افتاده است، پیش بینی قبلی اتفاق نیفتاده است.
همه چیزی درباره حسابداری پیمانکاری
کارفرمایان برای تهیه اسناد و اطلاعات مربوط به هزینه ها و درآمد نیاز به تحقیقات دقیق تری دارند . کلیه فعالیت های اقتصادی پیمانکاران باید حسابرسی شود. بنابراین پیمانکاران به یک حسابدار به نام حسابداری پیمانکاری نیاز دارند. بنابراین حسابداری پیمانکاری باید اطلاعات کافی در مورد قوانین قراردادهای حسابداری ، قراردادهای مالی، قوانین مالیاتی و غیره داشته باشد. و در ضمن تمام این محاسبات را دقیق و منظم باید بررسی نمایند.
در غیر این صورت حسابداری پیمانکاری به نتیجه مطلوب نخواهد رسید و حتی ممکن است منجر به لغو پروژه شود به همین دلیل حسابداران فعال در حسابداری پیمانکاری باید با کلیه قوانین قرارداد آشنا باشند.
اولین قدم در حسابداری پیمانکاری، شناخت قسمت های مختلف قرارداد قرارداد است که دو روش برای آن وجود دارد که در قسمت اول مقاله به آنها پرداخته ایم.
مفاهیمی که باید در حسابداری قراردادی یاد بگیرید عبارتند از:
- اصول و مفاهیم پیمان و مقررات مربوط به قراردادها
- ثبت مالی حسابداری پیمانکاری
- شناسایی کامل میزان سود شرکتهای پیمانکاری
- استاندارد حسابداری فعالیتهای ساخت و قراردادهای بلند مدت
- روشهای شناسایی درآمد به صورت کار تکمیل شده و درصد پیشرفت
مراحل حسابداری شرکت پیمانکاری
- طرح اولیه
- ارجاع به پیمانکار
- بستن قرارداد با پیمانکار
- اجرای کار
- پایان پروژه
انواع قراردادهای حسابداری پیمانکاری چیست ؟
برای انجام معامله حسابداری پیمانکاری در ابتدا باید با انواع آن آشنا باشید. قرارداد منعقد شده بسته به نوع شرکت ، روش پرداخت ، نوع پروژه و غیره متفاوت است . در پاسخ به این سوال که حسابداری پیمانکاری چیست باید با نوع قرارداد آشنا باشید . انواع قراردادهای حسابداری پیمانکاری :
- قراردادهای دائمی حسابداری پیمانکاری
- قراردادهای پرداخت کلی حسابداری پیمانکاری
- قراردادهای ساخت و توسعه حسابداری پیمانکاری
- قراردادهای مدیریت پروژه حسابداری پیمانکاری
- قراردادهای سنجشی حسابداری پیمانکاری
- قراردادهای مدیریتی حسابداری پیمانکاری
- قراردادهای طراحی و ساخت حسابداری پیمانکاری
اسناد و اطلاعات مالی مختلفی برای هر قرارداد ذکر شده وجود دارد.
کدینگ در حسابداری پیمانکاری
در ابتدا، تمام حساب های پروژه باید بر اساس نوع حساب به 3 گروه تقسیم شوند: ترازنامه. حساب های سود و زیان و کنترل.
کدینگ حسابداری پیمانکاری با بهرهگیری از نرمافزار
بهترین روش برای کدنویسی حسابداری قراردادی استفاده از نرم افزار حسابداری است. کد نویسی حسابداری با نرم افزارهایی مانند اکسل قابل انجام است. به طور کلی با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی، برنامه های مالی زیادی با ویژگی ها و قابلیت های مختلف به بازار عرضه شده است و امکان تغییرات عمده در آنها وجود دارد، از این رو بهترین گزینه برای کدنویسی حسابداری قراردادی محسوب می شوند. ضمناً واضح است که سرعت و دقت کدنویسی با استفاده از نرم افزار حسابداری پیمانکاری بیشتر خواهد بود.
شرکت حسابداری پیمانکاری
شرکت حسابداری پیمانکاری خدماتی است که جزء و شاخه ای از خدمات حسابداری است. در واقع می توان گفت که نوعی صنعت است. امروزه صنایع زیادی در دنیای مدرن وجود دارد که پیمانکاری به بخشی از زنجیره تولید و خدماتی بسیاری از صنایع تبدیل شده است و بسیاری از صنایع بیش از هر زمان دیگری وابسته به این نوع خدمات پیمانکاری شده اند. در زمینه حسابداری نیز با درک این موضوع هم اکنون شاهد ارائه خدمات حسابداری پیمانکاری هستیم.
هدف از کدینگ در حسابداری پیمانکاری
این منجر به استانداردسازی عملکردهای مالی و ادغام آنها بر اساس یک قالب خاص در حسابداری پیمانکاری می شود.
باعث افزایش دقت و سرعت ثبت رویدادهای مالی و افزایش سرعت و دقت پردازش داده ها و کاهش خطاهای حسابداری فردی و انسانی می شود.
در تهیه گزارش های مالی دقیق و کامل، از جمله اطلاعات فصلی، کمک می کند تا فرآیند را سریعتر و دقیق تر کند.
با کمک کد، قدرت تصمیم گیری را با تسهیل تحلیل و تجزیه و تحلیل مالی برای سرمایه گذاری یا تعیین کمیت دارایی ها بهبود می بخشد.
آشنایی با نحوه انجام حسابداری پیمانکاری
نحوه پرداخت هزینه پروژه حسابداری پیمانکاری با توافق کارفرما و پیمانکار تعیین می شود. حسابداران به امور مالی، هزینه ها، معاملات، و … می پردازند که بدیهی است نوع قرارداد بین کارفرما و پیمانکار در انتخاب روش حسابداری پیمانکاری تاثیر بسزایی دارد. به همین دلیل حسابداران پیمانکاری باید از قراردادهای خدمات، ساخت، ساخت و ساز و پروژه آگاهی داشته باشند.
روش استفاده شده توسط حسابداری پیمانکاری باید کارآمد و موثر باشد . یک حسابدار باید رویه های مربوط به قراردادهای کاری را یاد بگیرد . چون امکان تغییر روش در وسط پروژه وجود ندارد . بنابراین در صورت انتخاب روش حسابداری پیمانکاری اشتباه ، پروژه با مشکل مواجه خواهد شد . به همین دلیل باید قبل از شروع پروژه بهترین روش برای محاسبه هزینه و درآمد انتخاب شود.
وظایف حسابداری پیمانکاری چیست؟
حسابدارای پیمانکاری بسته به نوع و سطح پروژه وظایف مشخصی دارد. پرداختن به امور مالی و به کارگیری اصول حسابداری رایج ترین و اساسی ترین فعالیتی است که هر حسابداری باید انجام دهد . با این حال ، وظایف یک حسابدار قراردادی چیست ؟ باید به خاطر داشته باشید که بسیاری از خدمات حسابداری پیمانکاری قبل از شروع پروژه انجام می شود . حسابداران در حسابداری پیمانکاری باید کارهای زیر را انجام دهند :
- ثبت هزینهها در حسابداری پیمانکاری
- ثبت دفاتر قانونی پیمانکاری در حسابداری پیمانکاری
- ثبت اسناد تنخواه در حسابداری پیمانکاری
- ثبت پیش دریافتها در حسابداری پیمانکاری
- طراحی کدینگ حسابها در حسابداری پیمانکاری
- تفکیک پروژه نسبت به هزینه در حسابداری پیمانکاری
علاوه بر این، حسابداری پیمانکاری باید گزارش ها و اطلاعات مالی را در اختیار کارفرما قرار دهد. حسابدار پیمانکار موظف است فهرستی از بستانکاران و بدهکاران را بر اساس تفکیک پروژه در اختیار پیمانکار قرار دهد. همچنین باید ورود و خروج از انبار را کنترل کند.
وضعیت بازار کار حسابداری پیمانکاری چگونه است؟
پروژه های استخدامی همیشه در حال افزایش بوده اند. علاوه بر آموزش عمومی حسابداری، حسابداران رسمی در دوره های پیشرفته نیز آموزش می بینند که این به آنها کمک می کند تا بهتر در زمینه حسابداری پیمانکاری کاوش کنند. بازار کار حسابداری تا حد زیادی به سطح مهارت شما بستگی دارد.
اگر مهارت های مرتبط با حسابداری پیمانکاری را بیاموزید، برای یافتن شغل مشکلی نخواهید داشت. علاوه بر بازار کار، درآمد حسابداری پیمانکاری نیز بسیار خوب است. البته میزان درآمد بستگی به وسعت و نوع پروژه حسابداری پیمانکاری دارد. هرچه پروژه بزرگتر باشد، درآمد بیشتری از حسابداری پیمانکاری به دست خواهید آورد.
آموزشهای لازم برای حسابداری پیمانکاری چیست؟
برای آشنایی با حسابداری پیمانکاری باید در دوره های آن شرکت کنید. در دوره ها حسابداری پیمانکاری این نوع از حسابداری به صورت 0-100 آموزش داده می شود. با تسلط بر این اصول و مبانی می توانید وارد بازار کار شوید. در زیر به برخی از اصول حسابداری پیمانکاری اشاره کرده ایم.
مبانی حسابداری پیمانکاری
در رابطه با حسابداری پیمانکاری اصول و مبانی خاصی وجود دارد که یک حسابدار باید قبل از ورود به بازار کار با آنها آشنایی کامل داشته باشد.
نحوه ثبت درآمد برای حسابداری پیمانکاری
آموزش مراحل اجرای پروژه برای حسابداری پیمانکاری
بررسی و محاسبه سود آوری قراردادها برای حسابداری پیمانکاری
آشنایی با مفاهیم مهندسی مرتبط با پروژه ها برای حسابداری پیمانکاری
ارزیابی درآمد برای حسابداری پیمانکاری
تکنیک های موثر حل مسئله برای حسابداری پیمانکاری
برای حسابداری پیمانکاری اصول اولیه بیمه را بیاموزید
آشنا به مسائل مالیاتی برای حسابداری پیمانکاری
تهیه صورتهای مالی برای حسابداری پیمانکاری
فعالیت و استانداردهای حسابداری پیمانکاری
این دوره ها فعالیت ها و قوانینی را که یک حسابدار در حسابداری پیمانکاری باید رعایت کند به وی آموزش می دهد . این فعالیت ها عبارتند از:
ترازنامه
گزارشات
پایگاه داده را بنویسید و مرور کنید برای حسابداری پیمانکاری
ثبت و بررسی درآمد عملیاتی
ثبت و تایید حساب سود و زیان
تجزیه و تحلیل موجودی
سوابق دارایی های مشهود و نامشهود برای حسابداری پیمانکاری
مبانی حقوقی حسابداری پیمانکاری
کلیه حسابداران در حسابداری پیمانکاری باید به مسائل حقوقی مربوط به پروژه ها و قراردادها مسلط باشند. این مسائل حقوقی شامل صلاحیت، مقررات، تعهدات و مصونیت است. موضوع حقوقی قرارداد را نمی توان از حسابداری پیمانکاری جدا کرد.
مدیریت هزینه در حسابداری پیمانکاری
یک حسابدار رسمی باید با اصول حسابداری، روش های هزینه یابی و مدیریت ریسک آشنا باشد. حسابداران نقش مهمی در مدیریت هزینه پروژه دارند. تمام گزارش های مالی هنگام عقد قرارداد حسابداری پیمانکاری پروژه ها به دست حسابداران می رسد.
حسابداری پیمانکاری ارزی
اوراق قرضه ارزی به طرح های مالی خارجی اشاره دارد. در این طرح ها درآمد و هزینه با در نظر گرفتن نرخ ارز جاری محاسبه می شود. بنابراین حسابدارای پیمانکاری باید در قراردادهای ارزی تخصص داشته باشند. روش سود صفر در این نوع قرارداد ; طبقه بندی اقلام ترازنامه ؛ اندازه گیری درصد پیشرفت پروژه و غیره باید در رابطه با حسابداری پیمانکاری آموزش داده شود.
قانون کار برای حسابداری پیمانکاری
آموزش حسابداری پیمانکاری مانند قانون کار و تامین اجتماعی را نیز پوشش می دهد. بنابراین یک حسابدار فعال در حسابداری پیمانکاری باید از قوانین کار کشور، حقوق بیمه و تامین اجتماعی، قراردادهای کاری و … آگاهی کافی داشته باشد. اصطلاحات دیگر اغلب در حسابداری استفاده می شود در حسابداری پیمانکاری نیز اصطلاحات کلی وجود دارد که حسابدار باید از آنها آگاه باشد. در زیر اصطلاحات زیر را خواهید دید:
قرارداد حسابداری پیمانکاری : زمانی که کارفرما و پیمانکار با یکدیگر توافق می کنند باید آن را یادداشت کنند که به آن توافق نامه می گویند.
کارفرما حسابداری پیمانکاری: به اشخاص حقیقی یا حقوقی که برای انجام کار قرارداد می دهند، کارفرما می گویند.
قرارداد مدت معین حسابداری پیمانکاری: این نوع قرارداد در حسابداری پیمانکاری به چه معناست؟ کلیه دستمزدها و هزینه های واحدهای پیمانکاری در قراردادهای یکباره ثبت می شود. البته باید تمهیداتی برای خسارات احتمالی و افزایش قیمت در نظر گرفته شود.
پیمانکاری فرعی در حسابداری پیمانکاری: در این نوع حسابداری پیمانکاری، پیمانکاران بخشی از پروژه مانند رنگ آمیزی، جوشکاری و … را به پیمانکار دیگری واگذار می کنند.
کار بدون گواهی در حسابداری پیمانکاری: زمانی که پروژه واگذار شده به پیمانکار از کیفیت و پیشرفت مطلوبی برخوردار نباشد، کار بدون تایید می ماند.
قرارداد اعتماد برای حسابداری پیمانکاری: در این نوع قرارداد، کارآفرین باید قیمت پولی که برای منفعت در نظر گرفته شده را بپذیرد. این هزینه می تواند ثابت یا درصد باشد.
شاخص در حسابداری پیمانکاری: شاخص در واقع عددی است که قیمت هر دوره را به صورت درصدی نسبت به دوره اول توصیف می کند.
ناظر مقیم برای حسابداری پیمانکاری: به ناظری که کتباً توسط کارفرما به پیمانکار معرفی می شود، ناظر مقیم می گویند. این ناظر معمولاً به طور دائم در محل پروژه حضور دارد و مستقیماً بر کار نظارت می کند.
گزارش کامل در حسابداری پیمانکاری
نتیجه فاکتور قرارداد یک گزارش کامل در حسابداری پیمانکاری همراه با صورت سود و زیان و هزینه های عملیاتی می باشد. در کار قرارداد بیمه باید در نظر داشت که استفاده از انواع بیمه ضروری است. در نتیجه حسابدار در حسابداری پیمانکاری باید کار تکمیل پرونده بیمه پیمانکار را انجام دهد. هزینه های قرارداد بر اساس زمان و محدوده کار محاسبه می شود. بله، کارفرما هم بودجه مشخصی برای کار در نظر می گیرد. کارفرما و حسابداری در حسابداری پیمانکاری می توانند نحوه پرداخت قرارداد را تعیین کنند. البته یک حسابدار فقط با هزینه های مالی و عملیاتی سروکار دارد. بنابراین، انتخاب روش حسابداری برای قرارداد بین کارفرما و پیمانکاران مفید است.
نحوه انجام حسابداری پیمانکاری در انواع قراردادهای پیمانکاری
حسابداران در حسابداری پیمانکاری باید بدانند که چگونه انواع قراردادها را حسابداری کنند. این قراردادها به شرح زیر است:
- حسابداری پیمانکاری طرح عمرانی
- حسابداری پیمانکاری پروژه
- حسابداری پیمانکاری ساختمان
- حسابداری پیمانکاری خدماتی
اکثر حسابداران باید روش حسابداری پیمانکاری برای قراردادهای زیر را بدانند:
مهارت های حسابداری پیمانکاری و مهارت های قراردادی باید موثر باشد. پس حسابدار باید در انواع قراردادها از دو روش درصد پیشرفت کار و کار انجام شده استفاده و استفاده کند. همچنین باید بدانند که امکان تغییر در نحوه محاسبه مسائل مالی در شرکت های طرف قرارداد در حین انجام پروژه وجود ندارد. به همین دلیل در تمام هزینه ها و حساب ها مشکل ایجاد می کند. بنابراین برای جلوگیری از اشتباهات تغییر روش حسابداری پیمانکاری ، قبل از انتخاب روش باید تمامی عوامل را در نظر گرفت.
پیمانکاران در حسابداری پیمانکاری به 11 دسته مختلف تقسیم می شوند
- صنعت و معدن
- ساختمان
- آب
- نفت و گاز
- نیرو
- تاسیسات و تجهیزات
- راه و ترابری
- کشاورزی
- مرمت آثار باستانی
- کاوشهای زمینی
- ارتباطات
ارکان اصلی توافق حسابداری پیمانکاری
این قرارداد دارای سه رکن اصلی است که به شرح زیر است:
کارفرما در حسابداری پیمانکاری : شخص حقیقی یا حقوقی است که نام او طرف اول قرارداد باشد.
پیمانکار در حسابداری پیمانکاری : شخصی است اعم از حقیقی یا حقوقی که طرف دیگر قرارداد بوده و مسئولیت کلیه پروژه ها را بر عهده دارد.
قرارداد در حسابداری پیمانکاری : واسطه ارتباطی اصل و پیمانکار است که در آن نام دو طرف، تعهدات لازم، زمان تعیین شده، مبلغ و … نوشته می شود.
وظایف حسابدار شرکت در حسابداری پیمانکاری
حسابداری پیمانکاری قراردادی بسته به سطح شرکت، وظایف مشخصی دارد. همانطور که گفتیم، حسابداری پیمانکاری اولیه و رسیدگی به سوابق مالی یکی از مهمترین وظایف یک حسابدار است. یک حسابداری پیمانکاری باید در اجرای قرارداد، گزارش دهی و نظارت مشارکت داشته باشد. قبل از شروع یک پروژه، بسیاری از وظایف حسابداری باید انجام شود.
روش حسابداری که انتخاب خواهد شد ثبت هزینه ها، طبقه بندی پروژه ها بر اساس هزینه، ثبت رسید پرداخت، ثبت حوزه قرارداد قانونی، پیش نویس کدگذاری حساب، ثبت پیش پرداخت، ثبت حساب های پیمانکاران قدیمی، ثبت دریافتی و ضمانت های پرداختی و در نهایت می باشد. . انتخاب بخشی از نقش حسابدار در حسابداری پیمانکاری است.
شیوه عملکرد حسابداری پیمانکاری
محاسبه طبق توافق بین کارفرما و پیمانکار انجام خواهد شد. مشخص نیست که نوع قرارداد بتواند روش حسابداری معاملات مالی را نیز تعیین کند. عملکرد قرارداد در یک چارچوب زمانی مشخص و با هزینه های مورد انتظار تعیین می شود. بنابراین حسابداران پیمانکار باید پاسخگوی این تغییرات در ارائه خدمات حسابداری پیمانکاری باشند. همچنین باید به خواسته های کارفرمایان و پیمانکاران پاسخ دهد و بتواند پاسخگو باشد.
حسابداری پیمانکاری در موسسه حسابداری مانا حساب
دانشکده های حسابداری زیادی وجود دارند که دوره های مختلف حسابداری پیمانکاری را ارائه می دهند، اما کدام یک از آنها قابل اعتمادترهستند؟ موسسه حسابداری مانا حساب یکی از معتبرترین و قدیمی ترین آموزشگاه های حسابداری در تهران و ایران محسوب می شود. در این موسسه دوره های حسابداری پیمانکاری به صورت کامل و جامع تدریس می شود.
اساتید مجرب و متخصص و تیمی از حسابداران وظیفه آموزش انواع مهارت های حسابداری را بر عهده دارند که با بهترین متد آموزشی به هنرجویان عزیز ارائه می شود.
حسابداری پیمانکاری بلند مدت
در این بخش پروژه ها با حسابداری پیمانکاری بلند مدت ساخته می شوند. این بدان معناست که تکمیل پروژه در چندین دوره مالی زمان می برد. در این فاز پروژه هایی مانند سدسازی و راه سازی مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرد. نکته مهم در این بخش، شناسایی صحیح درآمد سودآور است.
موارد مهم در قراردادهای حسابداری پیمانکاری
- تعهدات پیمانکار در حسابداری پیمانکاری
- تعهدات کارفرما در حسابداری پیمانکاری
- پیش بینی آموزش نیرو انسانی حسابداری پیمانکاری
- جبران خسارت در حسابداری پیمانکاری
- مشخصات طرفین قرارداد در حسابداری پیمانکاری
- موضوع قرارداد در حسابداری پیمانکاری
- مبلغ قرارداد درحسابداری پیمانکاری
- تغییر مقادیر کار در حسابداری پیمانکاری
- مدت قرارداد در حسابداری پیمانکاری
- دوره تضمین کارها در حسابداری پیمانکاری
- نظارت در اجرای عملیات در حسابداری پیمانکاری
- تعدیل آحاد بها
سخن آخر در مورد حسابداری پیمانکاری
حسابداری پیمانکاری به محاسبه و مدیریت امور مالی در قراردادها و پروژه های قراردادی اطلاق می شود. زمانی که کارفرما و پیمانکار به توافق می رسند، قرارداد مهمی را امضا می کنند حسابداری پیمانکاری باید حاوی اطلاعات و مهارت های کافی در مورد نوع قرارداد ، هزینه ها و درآمد و غیره باشد برای یادگیری این مهارت ها می توانید در دوره های آموزشی حسابداری پیمانکاری برای حسابداران در مجموعه مانا حساب شرکت کنید. در این دوره حسابداری قراردادی 0 تا 100 توسط اساتید برتر آموزش داده می شود