حسابداری شرکتی

آیا انواع فعالیت ها و فرآیندهایی را که در شرکت ها از نظر حسابداری با یکدیگر متفاوت هستند، می شناسید؟ آیا می دانید حسابداری شرکتی چیست؟ حسابداری شرکتی نوعی از حسابداری است که تمامی فعالیت های یک سازمان را مطالعه می کند و با این نوع حسابداری می توان انواع حسابداری شرکتی را شناسایی و مدیریت کرد.

حسابداری شرکتی چیست

حسابداری شرکتی انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای مسئولیت هایی مانند تهیه صورت جریان نقدی، تجزیه و تحلیل نتایج مالی، تهیه ترازنامه و غیره هستند.

حسابداری شرکتی در این مقاله بررسی می شود. تفاوت بین حسابداری شرکتی و حسابداری مدیریتی؛ انواع حسابداری شرکتی؛ مزایای حسابداران شرکتی؛ وظایف یک حسابدار شرکتی؛ خدمات حسابداری شرکتی و به طور کلی حسابداری شرکتی چیست؟ چه خدماتی باید ارائه داد؟

حسابداری شرکتی چیست؟

حسابداری شرکتی شاخه خاصی از حسابداری است که انواع حسابداری بازرگانی را پوشش می دهد و به کلیه امور شرکت های دولتی و خصوصی اعم از حقوق و دستمزد، بازرگانی، خزانه داری، خرید و فروش می پردازد. تهیه حسابهای نهایی، تهیه صورت جریان وجوه نقد، تهیه ترازنامه، تفسیر نتایج مالی شرکت و … از جمله وظایف حسابداری تجاری می باشد.
مدیران با استفاده از نرم افزار حسابداری چند شرکتی، وظایف خود را با دقت و سرعت بیشتری انجام خواهند داد، زیرا گزارش جامع و منظم از نرم افزار کسب و کار امکان مدیریت بهتر و توانایی ترکیب اطلاعات حسابداری شرکت را فراهم می کند.

انواع حسابداری شرکتی

حسابداری شرکتی در شرکت های دولتی و خصوصی انواع مختلفی دارد که در زیر به معرفی انواع حسابداری شرکتی می پردازد.

1. حسابداری شرکتی تولیدی

در شرکت‌های تولیدی با استفاده از عوامل تولید که شامل مواد اولیه و محصولات اولیه می‌شود، به تولید کالا یا محصولات و فروش کالاها یا محصولات تولیدی می‌پردازند.
در شرکت های تولیدی کلیه حقوق مالی ارائه شده به شرکت جزء دارایی های ثابت شرکت محسوب می شود. کلیه وجوه نقد، وجوه نقد، موجودی و کالاها، دارایی های ثابت و ساختمان ها متعلق به شرکت های سازنده محسوب می شود. (می توانید از دارایی های ثابت و نرم افزار برای ثبت و ردیابی دارایی های شرکت خود استفاده کنید.)

حسابدارانی که در صنعت تولیدی مشغول به کار هستند، برای انجام کار حسابداری در صنعت تولیدی باید مراقب اموال شرکت باشند تا بتوانند از آن شرکت صرفه جویی و استفاده موثر کنند و همچنین بتوانند گزارش ها و ارسال های مناسب را تهیه کنند. به این ترتیب از ضرر و زیان، سرقت و کلاهبرداری جلوگیری می شود.
یکی دیگر از عوامل مهم در حسابداری شرکت های صنعتی وجود تعادل در حسابداری مواد و لوازم است. زیرا اگر محصولاتی که کارخانه دارد بیشتر از نیاز باشد سرمایه مصرف نمی شود و اگر کمتر از نیاز باشد در تامین کالا با موانعی مواجه می شود و شرکت ضرر مالی می کند.
با استفاده از نرم افزار مدیریت تولید می توانید از هزینه های اضافی جلوگیری کنید زیرا این نرم افزار کار سازمان را انجام داده است.

2. حسابداری شرکتی پیمانکاری

ساخت سد، آسفالت راه، برج سازی و … در شرکت های پیمانکاری. برای پروژه های بزرگی از جمله به این ترتیب، شرکت پیمانکار موظف است در مدت تعیین شده به میزان دریافتی از دولت، عملیات ساختمانی واقعی را انجام دهد.
حسابداری پیمانکاری در قراردادهای شرکتی از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا حسابداری پیمانکاری محاسبات دقیق انجام می دهد و میزان سود و زیان شرکت را در پایان پروژه مشخص می کند. در واقع با انجام محاسبات دقیق هزینه های پروژه و درآمدهای پروژه مشخص می شود که آیا پروژه برای شرکت سودآور است یا خیر.

نکات مهم در حسابداری شرکتی پیمانکاری

اگر شرکت قبل از انجام مناقصه هزینه‌ای خرج کند، برای پیش بینی و بررسی نتایج پول، باید پول را در حسابداری پیمانکاری لحاظ کند.
کلیه هزینه های مستقیم (مانند تهیه مصالح، حقوق و …)، هزینه های غیر مستقیم (مانند تعمیرگاه، طراحی ماشین آلات و …) باید در حسابداری پیمانکاری لحاظ شود.
یکی از مهمترین اسناد پروژه های شرکتی، ضمانت هایی است که کارفرما به پیمانکار ارائه می کند که باید در سوابق حسابداری ثبت و در محاسبات حسابداری پیمانکاری لحاظ شود.

3. حسابداری شرکتی خدماتی

شرکت های خصوصی و دولتی مانند هتل ها، بانک ها و کلینیک ها خدمات مختلفی را به مشتریان خود ارائه می دهند. در حسابداری شرکت های خدماتی ابتدا حسابدار تمام اطلاعات مالی شرکت را جمع آوری می کند. سپس اطلاعات به دست آمده را تجزیه و تحلیل کنید. لازم به ذکر است که حسابدار باید این فعالیت را در زمان های مشخصی مثلا ماهانه انجام دهد.
در مرحله بعد حسابدار باید تراز مصادیق سرمایه گذاران عام و خاص را تهیه و تغییر اطلاعات را با تعداد بدهکاران و بدهکاران در دوره های خاص ارزیابی کند.

در مرحله سوم، حسابدار باید گزارش تهیه کند و پس از تعیین میزان سود، تعدیل و زیان، صورتهای سود (زیان) میان دوره ای را ببندد و با تنظیم ترازنامه و خاتمه، کل پرونده حسابداری سال مالی را تکمیل کند. حساب های. و آن را ببندید. برای اطلاعات بیشتر در مورد تهیه ترازنامه به مقاله اجزای ترازنامه مراجعه کنید.

4. حسابداری شرکتی بازرگانی

در شرکت های بازرگانی تغییری در محصول ایجاد نمی شود و فقط محصولات خرید و فروش می شوند. در واقع عمده فروشان، انبارها و فروشگاه ها نمونه هایی از شرکت های تجاری هستند. با استفاده از نرم افزار حسابداری این شرکت به راحتی می توانید انواع فاکتورهای خرید و فروش را طراحی و چاپ کنید.

مزایای حسابداری شرکتی

  • قابلیت ثبت حساب های دریافتی و حساب‌های قابل پرداخت
  • امکان گزارش دهی از سود و زیان ها به صورت دوره‌های مشخص شده
  • قابلیت محاسبه حقوق و دستمزد
  • قابلیت تهیه دفتر کل
  • امکان ثبت عملیات خرید و فروش
  • امکان محاسبه سود و زیان

مشاوره رایگان