mana004

شرکت مانا حساب

مانا حساب با بیش از 20 سال سابقه کاری کمک می کند تا شرکت ها و سازمان ها تصمیمات مالی بهتری بگیرند

حسابدار حقوق و دستمزد

حسابداری حقوق و دستمزد چیست؟ | استخدام حسابدار حقوق و دستمزد

آخرین مطالب

حسابداری حقوق و دستمزد

حسابداری حقوق و دستمزد چیست و شامل چه مواردی می‌شود؟ حسابدار حقوق و دستمزد کیست و چه وظایفی دارد؟ و چه مهارت هایی باید داشته باشند؟ پاسخ به این سوالات شما را در انتخاب گزینه اصلی حساب مورد نظرتان راهنمایی می کند. هر آنچه از یک حسابدار حقوق و دستمزد انتظار می رود را در این مقاله از مقالات آموزشی منهاسب توضیح داده ایم. کیفیت و کمیت این محصولات ممکن است از یک شرکت به شرکت دیگر بسته به ساختار سازمان، نظر مدیریت و نیازهای آن متفاوت باشد. اما وظیفه کلی حسابدار که در اینجا در این بخش آورده ایم چیست.

وظایف حسابدار حقوق و دستمزد | حسابداری حقوق و دستمزد
شاید از این را حدس زده باشید که حسابدار حقوق و دستمزد با کارمندان ارتباط دارد. بنابراین حسابدار حقوق و دستمزد مسئولیت اکثر عملیات حسابداری مالی و پرسنلی را بر عهده دارد. دستمزد مبلغی است که برای کار پرداخت می شود. دستمزد کارکنان در اسناد حسابداری ذکر شده است:
حقوق پایه
مزایا: کمک هزینه فرزند، مسکن، پاداش، اعزام، تعطیلات و غیره.
حسابدار حقوق و دستمزد تحت هدایت حسابدار کار می کند. در صورت عدم حضور حسابدار، مسئول امور مالی است.

حسابداری حقوق و دستمزد چیست

پرداخت واحد حسابداری به کارکنان واحد اقتصادی در ازای انجام برخی فعالیت ها متناسب با وظایف واحد اقتصادی را حقوق می گویند. حسابداری حقوق و دستمزد چیست و شامل چه مواردی می شود؟ در ادامه به تمامی این موارد خواهیم پرداخت.

حسابداری حقوق و دستمزد در واقع ثبت و بایگانی اطلاعات مربوط به دستمزد کارکنان است.
حقوق یک هزینه اصلی برای اکثر مشاغل است و تقریباً همیشه قابل کسر است، به این معنی که هزینه را می توان از درآمد ناخالص حذف کرد و درآمد مشمول مالیات شرکت را کاهش داد. دستمزدها ممکن است از یک دوره پرداخت به دوره دیگر به دلیل اضافه کاری، دستمزد بیماری و سایر متغیرها متفاوت باشد.
بخش حسابداری باید میزان بهره وری روزانه یا ماهانه کارکنان را به طور دقیق محاسبه کند و داده های مربوط به کارکنان را در قالب لیست حقوق و دستمزد ارائه دهد. حقوق مبلغی است که به کارمندان برای مقدار مشخصی کار مثلا روزانه یا ماهانه پرداخت می شود.

وظایف حسابدار حقوق و دستمزد

وظایف حسابدار حقوق و دستمزد در 6 قسمت تعریف شده است:

  • ارائه اطلاعات 
  • حفظ و کنترل اطلاعات و اسناد
  • پردازش پرداخت و کسورات 
  • محاسبه دستمزد ( حسابداری حقوق و دستمزد )
  • ثبت و صدور اسناد
  • گزارش دهی و پاسخگویی

استخدام حسابداری حقوق و دستمزد

برای ایفای نقش حسابدار حقوق و دستمزد، دانش کافی از حسابداری و امور مالی لازم است. برای این سمت معمولا افراد دارای مدرک دیپلم، فوق دیپلم، لیسانس یا فوق لیسانس حسابداری، نسبت به استخدام حسابدار اقدام می‌کنند. البته مهارت ها و تجربه کاری مرتبط تاثیر زیادی در انتخاب شما خواهد داشت. اما با توجه به شرح وظایف حسابدار حقوق و دستمزد، دانش و مهارت های زیر ضروری است.

  • تحصیل در یکی از رشته های حسابداری، حسابرسی، مدیریت مالی
  • مهارت کافی در حوزه کامپیوتر و اکسل
  • آشنایی با قوانین حقوق، بیمه و مالیات حقوق
  • آشنایی با فرمول های محاسبه حقوق و دستمزد: یکی از مهمترین وظایف حسابدار حقوق، محاسبه حقوق و دستمزد است. برای این کار لازم است به فرمول های محاسبه حقوق تسلط داشته باشید.
  • تسلط بر نرم افزار حسابداری حقوق و دستمزد 
  • انجام محاسبات و تهیه صورتحساب پرداخت در اکسل آسان و دقیق نیست. یک حسابدار حقوق و دستمزد باید با نرم افزارهای مرتبط آشنا باشد. سرعت کار و دقت محاسبات در این نرم افرارها بالاتر می‌باشد. علاوه بر این، اکثر مشاغل امروزه از نرم افزارهای تخصصی استفاده می کنند. تخصص شما در این زمینه زمانی که برای شرکت کار می کنید یک مزیت محسوب می شود.
  • مدیریت زمان، برنامه ریزی و مهارت های سازمانی

حسابداری حقوق و دستمزد شامل چه مواردی می‌شود

در زمینه حسابداری حقوق و دستمزد یک حسابدار باید درآمد یک کارمند را در یک دوره زمانی مشخص محاسبه کند که در صورت لزوم حقوق سالانه و اضافه کاری را شامل می شود.
در اینجا لیست کاملی از عواملی که باید هنگام محاسبه حقوق کارمند در نظر بگیرید آمده است:

  1. مجموع حقوق، دستمزد، پاداش و پورسانت، سود سالانه 
  2. کسر مالیات 
  3. کسر حقوق، حق بیمه، طرح های پس انداز
  4. کارفرمای غیر انتفاعی 
  5. حقوق کودکان، مسکن، غذا و کار
  6. حمل و نقل

کلام آخر ( حسابدار حقوق و دستمزد )

آنچه در مورد جزئیات نقش‌های حسابدار در مقوله حسابداری حقوق و دستمزد گفتیم با استفاده نرم افزار حسابداری با سهولت بیشتری قابل انجام است. تجزیه و تحلیل حجم زیادی از اطلاعات و نتیجه گیری کار آسانی نیست. دقت در محاسبات، مدیریت زمان و سرعت انجام کار از ویژگی های اصلی یک حسابدار متخصص می‌باشد. نرم افزار حسابداری سبب آسوده‌تر شدن مدیریت، دسترسی و تحلیل اطلاعات خواهد شد. محاسبات را می توان به راحتی و بدون نیاز به نرم افزار اکسل انجام دهیم. هر گونه خطا توسط نرم افزار گزارش می شود. همه این موارد همراه با امنیت مدارک و اطلاعات، پشتیبانی حرفه ای را به شما می دهد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

مشاوره رایگان