مانا حساب با بیش از 20 سال سابقه کاری کمک می کند تا شرکت ها و سازمان ها تصمیمات مالی بهتری بگیرند
آخرین مطالب
یکی از عوامل مهم در مورد بررسی قرار دارن وضعیت های مالی شرکت درج ترازنامه است حال ممکن است برایتان ایجاد سوال شود و بپرسید اصلا ترازنامه چیست ؟
در حقیقت ترازنامه صورت مالی شرکت است که نمایش وضعیت مالی شرکت ها و سازمان ها را بر عهده دارد . در ترازنامه های سازمان ها و شرکت ها اصولا عناوین و مواردی مانند مقدار بدهی ها ، میزان دارایی شرکت ، و مقدار حقوق سهام سازمان و شرکت تعیین میشود.
ترازنامه شرکت ها و سازمان ها همانطور که عرض کردیم برای نمایش موارد مالی شرکت مورد استفاده قرار میگیرد و شما با کمک مشاهده ترازنامه قادر به دیدن میزان و مقدار بدهی ، دارایی ها و حتی ارزش کلی شرکت خواهد بود .
در موارد بسیاری سوال شده است که نام دیگر ترازنامه چیست ؟! شرکت مانا حساب برای پاسخ به این سوال باید بگوید که به ترازنامه صورت وضعیت مالی نیز گفته میشود که در انگلیسی Balance sheet به معنی ترازنامه است که در برخی مواقع نیز به جای استفاده از کلمه ترازنامه از لغت فرانسوی بیلان نیز استفاده خواهد شد که همان معنی ترازنامه را در فرانسوی دارد.
ترازنامه که در پایان هر دوره مالی شرکت ها و سازمان ها تهیه و ارائه میشود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا تمام وضعیت مالی یک شرکت و سازمان را میتوانید در ترازنامه مالی آن شرکت و سازمان مشاهده نمایید.
شرکت مانا حساب در اعزام حسابرس به شرکت ها و سازمان فعال میباشد که یکی از مهمترین وظایف حسابرس تهیه و ارائه ترازنامه یا بیلان است ، با ما همراه باشید تا اطلاعات کافی را در مورد ترازنامه به دست آورید.
خب تا این اینجا با معنی کلی و کاربرد ترازنامه آشنا شدیم و حالا سوال بعدی در مورد ترازنامه این است که از چه بخش هایی تشکیل شده است ؟ ترازنامه ها از سه بخش دارایی و بدهی و سرمایه تشکیل شده که با کمک این سه بخش میتوانیم معادلات حسابداری را در مورد بررس وضعیت های مالی شرکت انجام دهیم .
ترازنامه ها که از سه بخش مالی و بدهی و سرمایه تشکیل میشوند در واقع در بر دارنده اطلاعی در مورد معادلات خاص دوره های زمانی مشخص جهت تکمیل کردن معادلات حسابداری شرکت هستند.
دارایی = بدهی + سرمایه ( حقوق صاحبان سهام )
در این روش معادله ترازنامه ، در سمت راست معادله مقدار دارایی و در سمت چپ بدهی ها و سرمایه ها وجود دارند که در واقع در تعریف ترازنامه به صورت مختصر میتوان گفت وظیفه و کاربرد ترازنامه نشان دادن مقدار بدهی ها و سرمایه سازمان است و اینکه مشخص کند صاحبان شرکت تا چه مقدار سرمایه جذب نموده اند.
خب تا این مرحله با همراهی مانا حساب با مفاهیم ترازنامه و قسمت ها و معادله ان آشنا شدیم اما حالا میخواهیم بدانیم ترازنامه حسابداری چیست و چه کاربردی دارد ؟
یکی از مهمترین کاربردهای اطلاعات موجود در ترازنامه حسابداری که در باره منابع اقتصادی و تمامی تعهدات و حق مالی سازمان است این است که میتوانیم از طریق آن مقدار دارایی ها و بدهی ها و سرمایه های سازمان را مشاهده و بیابیم . در واقع یعنی میتوانیم با استفاده از ترازنامه حسابداری اطلاعات لازم را در مورد وضعیت مالی شرکت ها به دست آوریم.
درج تاریخ در ترازنامه به این دلیل است که در واقع بتوانیم از طریق آن تمام رویداد هایی که پس از ان تاریخ اتفاق میافتد را اثبات و افشا نماییم و در این صورت اگر رویداری که بعد از تاریخ ترازنامه اتفاق افتاده باشد اثبات میکند که فعالیت شرکت از آن تاریخ به بعد نامناسب بوده است.
به این دلیل که ترازنامه از طریق معادله حسابداری تهیه و تکمیل میشود ، مهم است که دو ستون از آن در هماهنگی کامل با یکدیگر باشند و بین آنها توازن برقرار باشد که در یکی از آن ها دارایی و در ستون دیگر مجموع بدهی و سرمایه شرکت که متشکل از حقوق صاحبان سهام سازمان اس درج شده است.
در حقیقت ترازنامه ها فقط از دو ستون تشکیل نشده اند و ترازنامه ها شامل بخش های دیگری هستند که میتوانیم برای بدست اوردن دیگر اطلاعات مالی شرکت ها و سازمان ها از آنها بهره برد.
این بخش ها شامل موارد زیر است:
در ستون مربوط به دارایی ها لازم است که اطلاعات طبق میزان نقدینگی دارایی از بالا ترین به پایین ترین تهیه و ثبت شوند ، در این صورت میتوانیم تعیین کنیم که تبدیل آنها به وجه نقدر تا چه میزان میتواند به راحتی صورت گیرد در حقیقت هر چقدر تبدیل دارایی ها به وجوه نقد راحت و سهل باشد در جایگاه بالاتری باید قرار بگیرند و بعد از درج اینها میبایست در آخر ترازنامه ستون مربوط به دارایی هایی که دارای ثبات بیشتری هستند قرار بگیرند .
1 مقدار تمام دارایی های جاری دارای نقدینگی بالا مثل اوراق بهادار ، وجوه نقد ، موجودی کالای موجود ، هزینه های دریافتی پیش پرداخت ها و که نقدینگی بالایی دارند
2 تمام مقادیر دارایی های غیر نقدی مثل دارایی های نامشهود ، دارایی های سرمایه گذاری های ثابت که در بلند مدت در سازمان و شرکت ثبت گردیده است .
در حقیقت میبایست در تهیه و تکمیل ترازنامه ها در این ستون دو بخش مربوط به سرمایه ها و بدهی ها را وارد نمایید که در واقع مقادیر بدهی همان دیونی هستند که باید از طرف سازمان به دیگران پرداخت شوند و لازم به ذکر است که بدهی ها نیز مانند دارایی ها از دو بخش تقسیم میشوند که به بدهی های جاری و بدهی های غیر جاری قابل تقسیم هستند که در دسته اول منظور بدهی هایی هستند که تاریخ پرداخت کمتر از یک سال دارند و در مورد دسته دوم منظور بدهی هایی هستند که تاریخ سر رسید آنها بیشتر از یک سال هستند مانند تمام بدهی های بلند مدت و مالیات ها
پرداخت مالیات با توجه به اهمیت بسیاری که در کاهش مالیات دارد امری بسیار مهم است که در صورت تمایل میتوانید با کارشناسان مانا حساب که فعال در ارائه خدمات تهیه ترازنامه و کاهش مالیات و پرداخت مالیات و اعزام حسابدار هستند تماس حاصل فرمایید و اقدام به دریافت راهنمایی نمایید.
جهت تامین رفاه شما عزیزان شرکت مانا حساب برای آشنایی صفر تا صد شما عزیزان با اجرای مختلف ترازنامه مطالب زیر را اماده و ارائه مینماید.
نام کامل واحد اقتصادی ، نام گزارش یا صورت وضعیت مالی ، تاریخ گزارش اطلاعاتی مهم هستند که در قسمت عنوان ترازنامه درج و ثبت میشود لازم به ذکر است که نام گزارش باید در قسمت سطر دو و تاریخ گزارش نیز در در سطر سوم ثبت و درج شود که در اصل همان آخرین روز از دوره مالی شرکت است مانند 29/12/1402
عزیزان دارای فعالیت های اقتصادی در ایران که لازم به تهیه ترازنامه حسابداری دارند باید تمام واحد های اندازه گیری در ترازنامه را توسط واحد اندازه گیری ریال تهیه و ثبت نمایند.
آخرین جزء ترازنامه مربوط به جمع حساب ها است که باید مقدار ستون اول با ستون دوم جمع زده شود و زیر آنها را دو خط کشید که در اصل به معنی این است که این حساب ها بسته شده است.
در قسمت های قبل نیز توضیح دادیم که تمام اطلاعات بالای ترازنامه شامل دارایی ها و بدهی هایی است که شامل قطعی هستند مانند تمام وجوه نقد و دارایی های بانکی و اموال و ملزومات
تا به این مرحله ما در کنار هم توانستیم متوجه شویم که ترازنامه چیست و چه اجزایی دارد و اصلا ترازنامه چه اهمیتی دارد ؟ در صورت داشتن هرگونه سوالی میتوانید با کارشناسان مانا حساب فعال در ارائه خدمات تهیه ترازنامه و اعزام حسابدار و اعزام حسابرس و کاهش مالیات تماس حاصل فرمایید .
ترازنامه مالی برای به اطلاع رساندن وضعیت مالی شرکت به کار برده میشود و تعیین میکند که شرکت چه مقدار بدهی و چه مقدار سرمایه و هزینه داشته و کمک میکند تا اقدامات و تغییرات کابردی اتخاذ شود.
همانطور که در مقاله کامل ترازنامه توضیح دادیم ترازنامه متشکل از سه بخش است که شامل دارایی و بدهی و حقوق سهامداران میباشد که به دو دسته جاری و غیر جاری تقسیم میشود.
آخرین مطالب
تقاطع خیابان دماوند و آیت (سی متری نارمک) – جنب فروشگاه اتکا – ساختمان 597 – طبقه 5 – واحد 19