اینتاکد مالیاتی و نحوۀ دریافت آن
اینتاکد مالیاتی موضوعی می باشد که اگر کسب و کار برای خود داشته باشید، حتماً با آن روبرو خواهید شد. مدیران تمامی کسب و کارها، چه حقیقی و چه حقوقی، باید بلافاصله پس از تأسیس کسبوکار خود، نسبت به دریافت کد مالیاتی اقدام نمایند، چرا که در غیر این حالت نمیتوانند اظهارنامه مالیاتی خود را ابلاغ نمایند. غیر از این، معاملاتی که بدون کد مالیاتی صورت می گیرند، جرم محسوب میشود و مشمول جریمه خواهند بود. در این مقاله، برای شما توضیح خواهیم داد که اینتا کد مالیاتی چیست، چه تفاوت های با کد اقتصادی خواهد داشت، چه افرادی به آن احتیاج پیدا خواهند کرد و چطور باید آن را دریافت نماییم.
اینتاکد مالیاتی
پیش از آن که شرح دهیم اینتاکد مالیاتی چیست و چه کارایی دارد، باید با مفهوم کد آیسیک نیز آشنا باشیم. آیسیک (ISIC) مخفف عبارت International Standard Industrial Classification و به معنی سیستم بینالمللی طبقهبندی استاندارد صنایع می باشد. این کد در حقیقت روشی بینالمللی جهت طبقهبندی فعالیتهای اقتصادی مطابق با نوع فعالیت آنها می باشد.
از جایی که طبقهبندی مشاغل با سیستم آیسیک دارای محدودیت بود، سبب ایجاد برخی ایرادات و ابهامات بود، در همین موقع موضوع اینتا کد مالیاتی به میان آورده شد. حالا ببینیم که اینتاکد مالیاتی چیست ؟
سازمان امور مالیاتی کشور برای آسان نمودن فرآیند امور مالیاتی، بالا بردن دقت طبقهبندی فعالیتهای اقتصادی و شفاف ساختن آنها، یک سیستم طبقهبندی جدید معرفی نمود: اینتاکد مالیاتی. در طبقهبندی مشاغل با سیستم اینتاکد مالیاتی، فعالیتهای اقتصادی مشمول مالیات، به سه دستۀ کلی تولید، بازرگانی و خدمات را شامل خواهند شد.
به هرکدام از مشاغل زیرگروه این تقسیم بندی ها یک کد استثنا اختصاص خواهیم داد که همان اینتاکد مالیاتی می باشد. از آن زمان که اینتا کد مالیاتی به میان آورده شد، همه پرداخت کنندگان مالیاتی باید در نظام مالیاتی نسبت به ثبت نام اقدام کنند و اینتاکد مالیاتی اخذ نمایند.
اهمیت اینتاکد مالیاتی
چون ضریب مالیاتی (ضرایب تشخیص درآمد مشمول مالیات عملکرد) مطلبق با جدول اینتاکد تعیین خواهد شد. جدول اینتا کد هر سال از سوی اداره دارایی روشن خواهد شد. چون هم درصد مالیات متغیر می باشد و هم امکان دارد فعالیتهایی به لیست فعالیتهای اینتاکد افزوده شود. اگر تغییری در جدول اتفاق صورت نگیرد، جدول مشابه سال قبل اعلام خواهد شد. به این دلیل است که جدول اینتاکد سال 97 تا امسال دچار تغییری نشده است.
اینتاکد مالیاتی و کد اقتصادی چه تفاوت هایی دارد ؟
پس از درک چیستی اینتا کد مالیاتی درک تفاوت آن با کد اقتصادی آسان خواهد بود. کد اقتصادی یک عدد 12 رقمی می باشد که شرکتهای تجاری در سازمان امور مالیاتی با آن معلوم می شود. این به این معنی است که شرکتهای بازرگانی برای انجام واردات و صادرات خود، هم به کد اقتصادی و هم به اینتاکد مالیاتی نیاز دارند.
در عوض برخی مشاغل هم از دریافت اینتاکد مالیاتی معاف می باشند. مانند شرکتهای پیمانکاری. افراد حقیقی که به فعالیت پیمانکاری مشغول می باشند، به شرطی که ارزش قراردادها و مبلغ دریافتی کل پیمانهای آنها در 12 ماه از پنج میلیون تومان کمتر باشد، از دریافت اینتاکد مالیاتی معاف خواهند بود.
ثبتنام اینتاکد مالیاتی
جهت اخذ اینتاکد مالیاتی باید در سامانه ثبتنام نمایید. ابتدا به صفحه register.tax.gov.ir رفته و وارد حساب کاربری مودی مالیاتی بشوید. در مرحله بعدی وارد صفحه انتخاب نوع فعالیت و درصد فعالیت اینتاکد خواهید شد. در این بخش باید نوع فعالیت و گروه شغلی خود را درج نمایید. اکنون نوبت به درصد فعالیت در اینتا کد خواهد رسید. درصد فعالیت، درصدی می باشد که میزان درآمد تأمینکننده فرد را مشخص خواهد کرد. شما بایستی تمام امور خود را به همراه درصد وارد نمایید.
درشرایطی که این شغل قثط شغل شما باشد، باید این درصد را ۱۰۰٪ برگزینید، در غیر این حالت باید درصد تأمینکنندگی این شغل را درج نمایید. مجموع همه امور شما باید 100 درصد بشود. در قسمت شرح فعالیت، عنوان دقیق فعالیت اقتصادی را مطابق با پروانۀ کسب وارد و در نهایت اطلاعات خود را تأیید و ثبت نمایید.
ویرایش اینتاکد مالیاتی
مانند هر ثبتنامی، امکان دارد در ثبتنام اینتاکد هم هنگام ورود اطلاعات اشتباه کنید. برای این مسئله هم راه چاره وجود خواهد داشت. به سایت سازمان امور مالیاتی کشور رفته و به قسمت میز خدمت عملیات الکترونیکی مالیاتی مراجعه نمایید. در قسمت پیشثبتنام و ثبتنام الکترونیک گزینه ورود یا ثبتنام را برگزینید.
پس از این که اطلاعات هویتی را وارد نمودید، پنجرهای پیش روی شما باز خواهد شد که همه پروندههایتان را در آن می توانید مشاهده نمایید. هر پروندهای را که قصد داریذ ویرایش نمایید، انتخاب نمایید. اکنون طبق مراحل زیر این کار ها را انجام بدهید.
- با نام کاربری و رمز عبورتان وارد شوید
- بخش ویرایش اطلاعات ثبتنام را انتخاب کنید
- در بخش لیست فعالیتها بر اساس اینتاکد مالیاتی، گزینه «افزودن فعالیت جدید» را انتخاب کنید
- به صفحه ویرایش اطلاعات وارد شوید و اطلاعاتتان را اصلاح کنید
- گزینه ثبت مجدد را انتخاب کنید
سخن پایانی ( اینتاکد مالیاتی )
یکی از اقدامات سازمان امور مالیاتی با هدف هوشمندسازی نظام مالیاتی، طبقهبندی دقیق فعالیتهای شغلی پرداخت کنندگان می باشد. طبقهبندیهایی مثل ISIC از قبل وجود خواهند داشت، ولی نمی توانستند تمام کارهای مودیان را پشتیبانی کنند. از این رو سازمان امور مالیاتی یک کدگذاری دقیقتر بوجود آورده است که همان سیستم اینتا کد مالیاتی می باشد. دریافت اینتاکد برای انجام امور مالیاتی ضروری می باشد، پس چنانچه اینتاکدتان را دریافت ننموده اید، همین حالا نسبت به آن قدام نمایید.
جهت دریافت مشاوره های بیشتر می توانید از مشاوره مالیاتی مجموعۀ مانا حساب کمک بگیرید.