انبارگردانی

انبارگردانی

آخرین مطالب

انبارگردانی

یکی از أموری که حسابداران باید انجام دهند، انبار گردانی می باشد. حسابداران جهت حسابرسی کالاها و اطلاع از موجودی انبار، باید مطابق استانداردهای معین، حداقل سالی یکبار انبارگردانی را انجام دهند و اطلاعات مفیدی از کمیت محصلات انبار و کیفیت آنها تدوین و جمع آوری کنند.

در ادامه  میخواهیم نکاتی را که حسابداران باید قبل از شمارش ، حین شمارش و همچنین پس از پایان دریافت موجودی انبار به آن توجه کنند، به طور خلاصه ذکر کنیم. با ما همراه باشید.

برای ارتباط با کارشناسان ما می توانید از طریق شماره تماس 66924402-021 ، سؤالات و مسائل خود را در میان بگذارید.

انبارگردانی

قبل از انبارگردانی

  • مسئولین شرکت، باید یک نفر را به عنوان هماهنگ کننده انبارگردانی، انتخاب کنند.
  • شخص هماهنگ کننده، دستورالعملی که توسط مسئولین مربوطه تهیه شده را مورد ارزیابی قرار می دهد. در صورتی که دارای اشکال و ایرادی باشد، قبل از آغاز شمارش باید مسئولین را از مشکل موجود باخبر سازد.
  • قبل از شمارش و انبارگردانی باید برنامه ریزی زمانی انجام گیرد تا قبل از شروع عملیات انبارگردانی، به بخش های مختلف شرکت اطلاع رسانی های لازم شود.
  • افرادی که برای شمارش حاضر می شوند، باید از قبل تعیین و آموزش های لازم را دیده باشند.
  • قبل از شروع انبارگردانی لازم است به محل موردنظر بروید و مواردی را مورد بررسی قرار دهید :
  1. چیدمان کالاها مناسب باشد تا انبارگردانی راحت تر صورت گیرد.
  2. برای موجودی هایی که شناخت آنها ساده نیست، لازم است تا از مسئولین انبار برای تشخیص آنها کمک بگیرید.
  3. اقلام اسقاطی باید جدا از سایر کالاها قرار گیرند.
  4. در ز، باید جد از سایر موجودی ها قرار بگیرند.
  5. مشخصات کامل هر موجودی بطور واضح نوشته شود و روی اجناس یا قفسه های آنها درج شده باشد.
  6. قبل از شروع شمارش و انبارگردانی، آخرین شماره مدارکی مانند ثبت گردش موجودی اعم از صدور و رسید کالا و … به فرد هماهنگ کننده ارائه بشود.
  7. مشخصات و تعداد کالاهای موجود در قسمت دریافت کالا نیز باید به هماهنگ کننده گزارش داده شود.
  8. گزارش محصولات موجودی در قسمت صدور کالا نیز باید به هماهنگ کننده موجودی برداری ارائه شود. هدف از این کار اطمینان از این می باشد که فاکتور صادر گردیده است یا جزو موجودی ها محسوب می شود.
  9. هنگام شمارش محصولات، سعی کنید جابجایی بین آنها انجام ندهید تا از شمارش مجدد محصولات جلوگیری شود.
  10.  

نکات مهم در انبارگردانی

  • شمارش و موجودی برداری محصولات در انبارگردانی، بشکل گروه‌های دو نفری انجام می‌شود. بطوری که یک نفر شمارش را انجام می دهد و نفر دوم محصولات شمارش شده را تایید می‌کند.
  • انبارگردانی محصولات بر اساس وزن کالا، باید از لوازم مخصوص وزن کردن محصولات استفاده نمایید.
  • توصیه می کنیم محصولات را دو مرتبه شمارش کنید و در هر بار از شمارش، افراد مختلف این کار را انجام دهند.
  • شمارش کالاها باید بصورت منظم و ردیفی انجام شود تا شمارش مجدد انجام شود. محصولات شمارش شده باید نشانه گذاری شوند.
  • همۀ برگه های سفارش و اصلاحات لازم برای هر یک، ملزم به امضا و تایید هر گروه شمارش کننده می باشد.
  • محصولات معیوب و دارای نقص، باید با مشخصات کامل در برگه های شمارش و ذکر جزئیات ثبت شوند.
  • محصولاتی که به صورت بسته بندی می باشند، حتماً با ذکر محتویات داخل آن و تعداد هر کدام، ثبت گردد.
  •  

نکاتی که بعد از پایان انبارگردانی باید رعایت شود

  • تمامی برگه های شمارش اعم از استفاده شده، استفاده نشده یا باطل باید به شخص هماهنگ کننده ارائه شود تا صحت استفاده از هر یک از این برگه ها مشخص گردد.
  • پس از انبارگردانی یک نسخه از دو نسخه تنظیم شده، باید تحویل گروه حسابرسی شود.
  • نتایج بدست آمده با مدارک دائمی و حساب کنترل مقایسه می شوند.
  • پس از خاتمه شمارش و ارسال برگه شمارش به حسابداران، در وصرت وجود دتغییر نسخه‌های شمارش و ویرایش اطلاعات، ابتدا باید با حسابرسان و هماهنگ کننده هماهنگ کنیم.
  • برگه های شمارش و رسیدها، باید از سوی تمامی افراد ( شمارش کنندگان، هماهنگ کننده و حسابرسی داخلی ) تأیید گردد.
  • پس از تأیید هماهنگ کننده انبارگردانی، امکان تغییر و اصلاح اسناد وجود خواهد داشت.
  • اگر نتیجه شمارش دو گروه شمارش کننده، دارای اختلاف باشد، باید هر دو گروه شمارش کننده مجدد با نظارت حسابرسان، باید عملیات شمارش و انبارگردانی را انجام دهند.
  •  

انبارگردانی در حسابداری

وجود محصولات و کالاها در انبار برای عملیات روزانه شرکت بسیار مهم است. تعیین موجودی و نظارت با حسابداری و تطبیق مقدار پول یکی از مهمترین وظایف کارمند انبارگردانی است. موجودی در زمان های مختلف بررسی می شود. مدیریت انبار کلیه فعالیت های دوره ای مربوط به کنترل، موجودی و ثبت اطلاعات کالاهای موجود در انبار است.

همانطور که از نرم افزار انبارگردانی برای توزیع محصولات استفاده می شود، نرم افزار حسابداری نیز به مدیریت انبار کمک می کند. انبارگردانی در انگلیسی به عنوان stock-taking شناخته می شود. خواندن و ثبت اطلاعات و داده های موجود محصول مانند اسناد خرید از مهمترین وظایف در انبار است.

انبارگردانی علاوه بر ایجاد توزیع و سازماندهی بهتر در محیط ذخیره سازی، پیامدهای تجاری دیگری نیز دارد. اندازه گیری کمی و کیفی کالاهای انبار، مرتب سازی و الصاق انواع تگ ها باعث ایجاد نظم در دفاتر مالی می شود. شناسایی هرگونه مغایرت بین مقدار و نوع کالای موجود با اطلاعات واحد فروش، احتمال خطا را کاهش می دهد. در صورتی که آموزش های اولیه انبارگردانی انجام شود امنیت خاصی را برای انبار تامین می کند.

اصطلاحات در انبارگردانی

در مبحث انبارگردانی معمولاً اصطلاحات زیادی وجود دارد که در بین افراد رایج است. برخی از این اصطلاحات عبارتند از:

مواد خام

مواد اولیه یا مواد خام در انبارگردانی که بعنوان محصولات اولیه نیز نامگذاری می‌شوند، مواد خام برای تولید محصولات هستند. مواد اولیه حتی می توانند انرژی یا مواد واسطه ای باشند که مواد اولیه محصولات نهایی آینده هستند. بنابراین مواد اولیه بخش اساسی برای تولید تمامی محصولاتی است که مورد نیاز واحدهای تولیدی است و هنگام انبار گردانی باید به این موارد توجه بسیاری داشته باشیم.

مواد و لوازم مصرفی ( انبارگردانی )

اقلام مصرفی همانطور که از نامشان پیداست در صورت لازم مورد استفاده قرار می گیرند، عمر کوتاهی دارند و قابل دور ریختن هستند. برخی از این وسایل به مدت طولانی مورد استفاده قرار می گیرند و به تدریج فرسوده می شوند.

به عنوان مثال، لوازم اداری مانند: کاغذ، خودکار، پوشه فایل، تونر، کارتریج جوهر، رایانه، دستگاه فکس، سایر تجهیزات تجاری و تجهیزات اداری با کالاهای بادوام اداری و محل کار و کالاهای سرمایه ای متفاوت است و هنگام انبارگردانی باید بصورت مجزا از سایر محصولات اولیخ شمارش شوند.

مواد و لوازم در حال ساخت

کالاهایی که هنوز در چرخه تولید هستند و نیم یا بیشتر از مراحل تولید را طی کرده اند اما هنوز به پایان نرسیده اند، در فرآیند یا کالای در حال فرآیند و در حال ساخت نامیده می شوند. یک محصول در فرآیند ساخت از مواد اولیه استفاده می کند و در نهایت به محصول نهایی می رسد اما در حالت فعلی شکل نگرفته است. معمولاً این اقلام در ابتدای فرآیند تولید مقدار زیادی مواد اولیه مصرف می کنند و در طول فرآیند تولید هزینه های اضافی به هر قسمت از محصول اضافه می شود.

تگ انبارگردانی

تگ مدیریت انبار در واقع یک برگه شمارش محصول است. این تگ فرم خاصی برای ثبت شمارش کالا است و برای جلوگیری از شمارش مکرر یا مفقود شدن کالا طراحی شده است. قبل از شروع مدیریت انبار، افراد باید مشخصات هر محصول را روی برچسب انبار بنویسند و آن را به انباردار تحویل دهند تا آن را به موجودی ضمیمه کند. این فرم معمولاً دارای سه بخش است:

  1. اطلاعات شمارش اول
  2. اطلاعات شمارش دوم
  3. اطلاعات شمارش نهایی

کارت موجودی انبار

به منظور مدیریت بهتر انبارگردانی، کارگر انبار لیست هر محصول را در بالای کارت یادداشت می کند، بنابراین اطلاعات کافی برای مرتب سازی آن دارد. عموماً با حداقل موجودی کالا، انباردار باید اقدامات لازم را جهت اطلاع و ساماندهی واحد خرید انجام دهد.

قفسه بندی در انبارگردانی

امروزه انبارداری قفسه ای در سیستم انبارگردانی ( انبارداری) اهمیت زیادی دارد و نمی توان انباری را بدون قفسه های مجزا برای نگهداری محصولات مختلف تصور کرد. قفسه بندی به شما کمک می کند محصولات خود را بر اساس ویژگی های مختلف جدا کرده و در سیستم انبار ثبت کنید. قفسه بندی و طبقه بندی کالاها به شما کمک می کند تا آنها را راحت تر ذخیره کنید و در بسیاری از موارد از آسیب های مادی و جانی جلوگیری کنید.

کاردکس کالا

کاردکس کالا به ردیابی و مدیریت مبلغ و ریال هر کالا در یک دوره زمانی کمک می کند. حفظ حجم موجودی فعلی در کاردکس بسیار مهم است و عامل مهمی در ارزیابی عملکرد هر مخزن است. قیمت کارتکس کالا معمولا با قیمت فیزیکی مطابقت دارد و عملیات انبار بر اساس این اطلاعات انجام می شود.

کدگذاری کالا

کد کالا یا کد شناسایی کالا عنصر و روش شناسایی کلیه محصولات ذخیره شده در انبار است. این کد برای همه محصولات با توضیحات و مشخصات متعدد اعمال می شود. با استفاده از این کد می توانید نام و تمام توضیحات مربوطه را به صورت یک عدد کوچک تولید کنید که به ورود آسان داده ها و بهبود مدیریت داده ها نیز کمک می کند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

مشاوره رایگان