mana004

شرکت مانا حساب

مانا حساب با بیش از 20 سال سابقه کاری کمک می کند تا شرکت ها و سازمان ها تصمیمات مالی بهتری بگیرند

5/5 - (3 امتیاز)

اظهارنامه عملکرد

اظهارنامه عملکرد

تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد

در ایران، پرداخت مالیات به این صورت انجام می گیرد که افراد به صورت خوداظهاری به تنظیم و ارسال اقدام می کنند.  دراظهارنامه عملکرد خود باید اعلام کنند که چه مقدار درآمد داشته اند و چه مبلغی را به عنوان مالیات باید پرداخت کنند که این کار را بوسیلۀ اظهارنامه عملکرد مالیاتی انجام می دهند.

ماه تیر چزو ماه‌هایی در سال می‌باشد که اکثر فعالیت مالیاتی را از طرف شرکتها در این موقع از سال انجام می‌شود. به همین دلیل شرکت حسابداری مانا حساب همواره در کنار شما عزیزان بوده و پشتیبانی‌های لازم در این زمینه رافراهم خواهد کرد.

اظهارنامه عملکرد

بر این اساس، اگر کارشناسان در زمان مقرر مدارک لازم را دریافت نکنند، یا در صورت مشاهدۀ هر تخلفی در آنها، این کارشناسان یا ممیزان به صورت علی الرأس دست به اقدام می زنند . مبلغی را تعیین می کنند که مشمولان به عنوان پرداخت نهایی با آن را پرداخت کنند.

اظهارنامه عملکرد یا اظهارنامه مالیات بر عملکرد، از انواع اظهارنامه به شمار می رود که هم اشخاص حقیقی می توانند آن را تنظیم نمایند هم اشخاص حقوقی. مشمولان این اظهارنامه باید گزارش و نتیجۀ عملکرد خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند. به عبارت دیگر پس از محاسبۀ سود و زیان هایی که در دوره رخ داده است، اظهارنامه ای تهیه و تنظیم و در آخر مقدار 25 درصد از سود دوره فعالیت خود را به سازمان امور مالیاتی کشور واریز می کنند.

انواع اظهارنامه جهت ارسال و تنظیم

شش اظهارنامه مالیات بر درآمد به شرح زیر است:

  • اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی طبق ماده 110 قانون مالیات های مستقیم
  • اظهارنامه مالیات بر درآمد شرکت های گروه 1 ماده 95 قانون مالیات های مستقیم
  • اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه دوم ماده 95 قانون مالیات مستقیم
  • ماده 95 قانون مالیات های مستقیم از اظهارنامه های گروه سوم؛
  • اطلاعات مالیات بر دارایی برای اشخاص حقیقی دارای درآمد دارایی مطابق مواد 57 و 80 مستند است.
  • 114 و 116 قانون مالیاتهای مستقیم در مورد مانده سود مالیاتی انحلال شرکت.

منظور از اظهارنامه عملکرد

طبق قانون کارمندان و وکلا موظفند ۲۵ درصد سود سال مالی خود را بر اساس گزارش کار به سازمان امور مالیاتی واریز کنند. به عبارت دیگر مشمولان قانون باید با اطلاع رسانی به سازمان امور مالیاتی کشور، تمامی درآمدها و زیان ها و فعالیت های مالی خود را اعلام کنند. در اظهارنامه عملکرد، مؤدی درآمد، سود، زیان، معافیت ها، معافیت ها، بدهی ها و اطلاعات بهای تمام شده خود را به وضوح به سازمان امور مالیاتی تسلیم می کند.
در نهایت ممیز مالیاتی اظهارنامه عملکرد را بررسی کرده و میزان مالیاتی که باید توسط مؤدی پرداخت شود را به وی اعلام می کند.
در نتیجه سازمان امور مالیاتی می تواند با صرف زمان و هزینه، مبلغ را کنترل کرده و مالیات بپردازد.

چه کسانی نباید اظهارنامه عملکرد تنظیم کنند

  • شهرداری ها و سازمان های دیگر در 31 استان کشور
  • کلیه سازمان ها و نهادهایی که از بودجه دولت استفاده می کنند
  • کلیه ادارات و وزارتخانه ها
  • کارگران، ماهیگیران، عشایر، اتحادیه های دانشجویی و دانشجویان

مهلت ارسال و تنظیم اظهارنامه عملکرد

بر اساس قانون زمان ارائه گزارش مالیاتی یا اظهارنامه مالیاتی برای دو گروه از شرکت های حقیقی و حقوقی به شرح زیر است:
سال مالیاتی مالیات دهندگان واقعی تا پایان ماه مارس ادامه دارد. لذا تا 10 خرداد مهلت دارند اظهارنامه خود را به صورت الکترونیکی ارسال کنند.
مهلت تنظیم اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی تا پایان تیرماه به پایان می رسد. به همین دلیل اشخاص حقوقی می توانند تا 31 تیرماه هر سال اظهارنامه مالیاتی را ارسال کنند.

اظهارنامه مالیاتی عملکرد چیست؟

اظهارنامه عملکرد یک فرم است است که برای تعیین درآمد، هزینه، ارزش دارایی ها، بدهی، سرمایه، انواع معافیت ها، درآمدهایی که باید مالیات بر آن پرداخت شود، معافیت مالیاتی و علاوه بر آن مشخصات هویت و مکان ترجیحی صاحبان مشاغل و افراد را تعیین می کند. قوانین مالیات مستقیم قانونی با توجه به نوع و میزان فعالیت اشخاص مذکور بر اساس مصادیق توسط سازمان تهیه و اعلام می گردد.
صورت عملکرد گزارشی از فعالیت های مالی انجام شده توسط اشخاص حقیقی و حقوقی در طول سال مالی است. این گزارش باید در زمان مشخص شده به اداره مالیات ارسال شود. بازپرداخت در واقع نوعی بازپرداخت مالیات است. این اظهارنامه باید توسط اشخاص حقیقی و حقوقی طبق قانون ارائه شود.

چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی عملکرد را تنظیم و ارسال کنند؟

الف ـ مطابق با ماده ۹۵ و ۱۰۰ قانون مالیات مستقیم تمامی افراد حقیقی صاحبان کسب وکار که بشکل فردی و یا مشارکتی در حال فعالیت می‌باشند. موظفند نسبت به ارسال یا تسلیم اظهارنامه عملکرد مالیاتی خود اقدام کنند.

ب ـ براساس ماده ۱۱۰ ق م م تمام افراد حقوقی که در ادارات ثبت شرکت‌ نامشان ثبت شده است و ارگان‌های قانونی مه مجوز فعالیت از سازمان مربوطه گرفته‌اند و اتحادیه‌ها مطابق با قانون وظیفه دارند برای یک سال مالی ترازنامه و سود وزیان و اطلاعات دیگر این فرم اظهارنامه عملکرد را تنظیم و برای سازمان اداره امور مالیاتی ارسال نمایند.

چند نوع اظهارنامه مالیات بر درآمد در حال حاضر وجود دارد؟

هم اکنون برای اشخاص مکلف به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی ۶ نوع اظهارنامه مالیات بر درآمد تهیه و در دسترس قرارگرفته است.

۱.اظهارنامه مالیات بردرآمد اشخاص حقوقی (موضوع ماده ۱۱۰ ق م م )که نسبت به سایر اظهارنامه ها مفصل تر است.

۲.اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه اول طبق ماده ۱۰۰ ق م م و آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۳.اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه دوم طبق ماده ۱۰۰ق م م و آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۴.اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه سوم طبق ماده ۱۰۰ ق م م و آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۵.اظهارنامه مالیات بر درآمد املاک ویژه اشخاص حقیقی دارنده درآمد املاک ماده ۵۷و۸۰ ق م م

۶.اظهارنامه انحلال طبق ماده ۱۱۴ و۱۱۶ق م م

اظهارنامه عملکرد شامل اطلاعاتی شامل :

بخشودگیهای مالیاتی، درآمدها، هزینه ها، بدهی ها، سرمایه و…. می باشد.

اظهارنامه عملکرد

نحوۀ ارسال اظهارنامه مالیاتی

برای ارسال و تنظیم اظهارنامه عملکرد و ارسال آن به گزارشات زیر نیاز دارید :

· ترازنامه کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی

· ارسال گزارش سود و زیان

· گردش مالی محصول و مواد اولیه

· اراده شماره ثبت پلمپ دفاتر قانونی

· گزارشی از تمامی پرداخت های مالیاتی در طول سال

· سایر اطلاعات مانند آدرس محل کسب و کار و …

بی توجهی به اظهارنامه عملکرد

براساس قانون مالیات ماده 192 اگرافراد به اظهار نامه عملکرد مالیاتی توجه نکنند ،و پرداخت به مو قع مالیات مستقیم را جدی نگیرنند باید جریمه این اظهار نامه را که مصوب آن 30 درصد از جریمه کل است را پرداخت کند . پس توجه به اظهار نامه مالیاتی عملکرد مالی بسیار حائزاهمیت است.

این جریمه در سال 1395 و پس از آخرین اصلاح قانون مالیات های مستقیم برای اشخاص حقیقی و حقوقی یک سال برآورد شده است. پیش از آن 40 درصد جریمه برای اشخاص حقوقی در نظر گرفته شده بود.

مدارک لازم برای تهیه و ارائه اظهارنامه عملکرد :

  • ترازنامه کلیه افراد حقیقی و حقوقی

شامل افراد وحرفه هایی می شود که بیش از سی میلیارد ریال خرید و فروش کرداند  ویا تجمیع مالیات آنها بیش تر از سی میلیارد باشد . این گروه باید اظهار نامه عملکرد مالیاتی داشته باشند .

شامل افرادی که تاجر هستند و کارت بازرگانی دارند .

شامل افرادی که صاحب والک بیماارستان ، کارخانه ، معدن ، هتل ،  فروشگاه و… باشند .

  • تراز نامه سود وزیان

این تراز نامه براساس درآمد پایانی آخر سال مبنی برمیزان سود وزیان افراد ومشاغل انجام میگیرد .

این گروه شامل گردش و حسابهای مالی مواد اولیه و کالاها باید اظهار نامه عملکرد تهیه شود .

این گروه براساس قیمت های نهایی و پایانی به دست آمده در آخر سال باید اظهار نامه عملکرد را تنظیم کنیم .

شامل دفاتر پیمانکاری است که باید همراه با پایان پژوه مبلغ نهایی را اعلام و اظهار نامه مالیاتی را تهیه کنند .

این گروه شامل افرادی میشوند که دفاتر آنها پلمپ شده وِیا کارآن ها منحل شده است باید حتما اظهار نامه مالیاتی عملکرد را در زمان کمی تهیه وارائه کنند .

این گروه شامل مشاغل وافرادی می شود که در طی سال مالیت هایی را مثل ارزش افزوده یا مالیات تکلیفی پرداخت کرده اند.

مزایای ارسال اظهارنامه عملکرد

مزایای ارائه اظهارنامه عملکرد به شرح زیر است: طبق ماده 189 قانون سازمان امور مالیاتی، شرکت باید هر سه سال از فعالیت خود اظهارنامه اجرایی دقیق و کامل را به مؤسسه مالیاتی ارسال کند و مؤسسه نیز اظهارنامه مربوطه را می پذیرد. . . . 5 درصد تخفیف مالیاتی دریافت کنید.
این تخفیف 5 درصدی است که کارآفرینان و بازپرداخت کنندگان مالیات را تشویق می کند تا اظهارنامه مالیاتی خود را به موقع به اداره مالیات ارائه کنند.

تهیه این اظهار نامه های مالیاتی باید توسط گروه متخصص ومتبحر انجام شود چون تهیه اظهار نامه ی دقیق وبا کمترین اشتباه ممکن بسیار در میزان پرداخت مالیات تاثیر گذار است . در اصل میتوان گفت که یکی از زیر شاخه های اظهار نامه مالیاتی همان اظهار نامه عملکرد است .

برای تنظیم وتهیه هرنوع اظهار نامه بخصوص اظهار نامه عملکرد مالیاتی نیاز به افراد خبره و کارآمد می باشد که می توانید با یک تماس با مشاورین شرکت حسابداری مانا حساب مشاور وکمک موردنیاز را بگیرید.

موسسه مانا حساب با داشتن کادر متبحر و توانا در تهیه اظهار نامه مالیاتی بخصوص اظهار نامه مالیاتی عملکرد با داشتن آگاهی کامل و داشتن اطلاعات کامل از قانون های اظهارنامه مالیاتی ونحوه ی عملکرد صحیح برای تنظیم اظهارنامه عملکرد شمارا در ارائه بهتر اظهار نامه  کمک میکند .

مانا حساب با داشتن سالها سلبقه ی درخشان در تنظیم حساب عملکرد مالیاتی ، دفاعیه مالی ، خدمات حسابرسی شرکت ، کاهش جرایم مالیاتی ، کاهش مالیات های اشخاص حقیقی ، حسابرسی موسسات ، حسابرسی اشخاص ، جریمه های مربوط به تراکنش های بانکی  سابقه ی درخشان وتاثیر گذاری را از خود بجا بگذارد .

از کارکرد های مهم مانا حساب میتوان به دقت ، سرعت ، رعایت تمام نکات قانونی مبنی برمصوبات مالیاتی در زمان کم و دلخواه شما اشاره کرد.

اظهارنامه عملکرد

نحوه بررسی اظهارنامه عملکرد

پس از تسلیم اظهارنامه عملکرد، حسابرس یک سال فرصت دارد تا آن را بررسی کند. او پس از بررسی دقیق، مالیات بدهی به مودی را اعلام کرد.
پس از ابلاغ مالیات توسط حسابرسان، مؤدی سه ماه فرصت دارد و یا مبلغ اعلامی مورد اختلاف قرار می گیرد.
شایان ذکر است به مودی فرصت داده شده تا در مدت یک ماه پس از تسلیم اظهارنامه نسبت به اصلاح اشتباهات آن اقدام کند. مودی در صورتی که حسابرس اشتباهی را تشخیص دهد با علی الراس روبرو خواهد شد.

پیش ثبت نام اظهارنامه عملکرد 1402

جهت ثبت اظهارنامه عملکرد 1402 ، مالیات بر درآمد افراد ، در ابتدا می بایست در سامانه عملیاتی مالیاتی الکترونیکی که شامل چهار مرحله به شرح ذیل است اقدام نمایید:

  • ثبت اولیه الکترونیکی
  • ثبت الکترونیکی
  • تایید اطلاعات
  • مرحله نهایی
  •  

اظهارنامه عملکرد 1402 مراحل تنظیم و ارسال

تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد سال 1402 برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی تا درصد زیادی مشابه است ، با ما همراه باشید تا اطلاعات کافی را در این رابطه در خدممتان قرار دهیم.

راهنمای تصویری پیش ثبت نام و ثبت اظهارنامه عملکرد سال 1402

نحوه پیش ثبت نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی

ابتدا کلمه «سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی» یا آدرس «tax.gov.ir» را در مرورگر دستگاه خود جستجو کنید تا مطابق تصویر زیر وارد صفحه اصلی سازمان امور مالیاتی کشور شوید.

نکات مهم مربوط به اظهارنامه عملکرد

توجه داشته باشید در صورت ورود هرگونه اطلاعات غلط شما تنها 30 روز فرصت دارید تا برای ایجاد اصلاح اقدام نمایید و پس از صدور قبض و رویت میزان قابل پرداخت مالیات ، شما تنها 90 روز فرصت دارید تا اقدام به پرداخت مبلغ نمایید و یا در صورت داشتن هرگونه اعتراض ، اعتراض خود را در رابطه با میزان و مقدار مالیات و اظهارنامه عملکرد اعلام نمایید.

مراحل ارسال اظهارنامه عملکرد 1402 اشخاص حقیقی

  • ثبت نام در سایت سازمان امور مالیاتی کشور جهت ارسال اظهارنامه عملکرد 1402
  • دریافت نام کاربری و پسوورد شخصی
  • دریافت کد اقتصادی شخصی
  • تکمیل فرم اطلاعات اضهار نامه عملکرد
  • حصول اطمینان از صحت اطلاعات قبل از ارسال
  • ارسال اطلاعات به سازمان امور مالیاتی کشور
  • در این مرحله ارسال اظهارنامه عملکرد، قبضی برایتان صادر و شما مکلف هستید تا سه ماه پس از آن اقدام به پرداخت نمایید

سازمان امور مالیاتی کشور

7. در این مرحله توسط سازمان امور مالیاتی قبض ضادر می شود و مودی مکلف است تا 3 ماه پس از صدور قبض آن را پرداخت کند.

مراحل تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد 1402 اشخاص حقوقی

روش ارسال اظهارنامه عملکرد بافراد حقیقی و حقوقی تقریباً به یک روش است و افراد باید مراحلی را پیش ببرند که هر یک از این مراحل را ادامه توضیح خواهیم داد.

ابتدا بر روی گزینۀ اظهارنامه جدید کلیک کنید.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-1

اطلاعات خواسته شده را در هر یک از قسمت ها وارد کرده و در آخر دکمۀ تأیید را بزنید.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-2

تمامی صفحات ورود مشخصات در این قسمت، مانند همان فرم اظهارنامه کاغذی می باشد.

با انتخاب آیکن علامت سؤال، توضیحات مرتبط با  روش محاسبه مشخصات در جدول مربوطه نشان داده می شود.

در قسمت ورود اطلاعات وارد کردن اطلاعاتی که رنگ قرمز دارند و ستاره دار* می‌باشند حتمی و لازم است. این مشخصات و داده ها شامل :

اداره کل امور مالیاتی

مشخصات مودی: سابقه کاری(از تاریخ، تا تاریخ)، واحد مالیاتی، نام شخص حقوقی، شماره ثبت شرکت، محل ثبت شرکت، تاریخ ثبت شرکت، شماره اقتصادی، تابعیت (چنانچه تابعیت غیر ایرانی باشد می‌بایست گزینه کشور تکمیل شود)، نوع ماهیت شخص حقوقی، نوع شخص حقوقی، گروه فعالیت ISIC سطح اول و زیرگروه فعالیت ISIC1

اطلاعات محل اقامتگاه قانونی: استان، شهرستان، تاریخ آغاز فعالیت، دفتر قانونی مستقل، نشانی، کد پستی، شماره تلفن – پیش شماره تلفن و شماره تلفن همراه

اطلاعات هویتی مدیرعامل ( صفحه 5 اظهارنامه عملکرد ) : اطلاعات هویتی مدیر عامل (نوع شخص، نام، نام خانوادگی / نام شخص حقوقی، تاریخ تولد / ثبت، شماره شناسنامه / ثبت، حل تولد / ثبت شرکت، شماره ملی / شناسه ملی، موظف، نشانی، کد پستی)

در صورت خالی گذاشتن این قسمت ها اطلاعات ذخیره می‌شوند. اما شما نمی توانید عملیات ارسال را انجام دهید. همچنین توجه داشته باشید، برای ارسال مشخصات به شناسه کاربری و کد رهگیری پیش ثبت نام نیاز دارید. چنانچه شناسه کاربری خود را دریافت نکرده اید. جهت اطلاع بیشتر به سایت Tax.gov.ir بروید.

صفحۀ اول

این صفحه شامل مشخصات پرداخت کننده و نشانی اقامتگاه قانونی فرد حقوقی است.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-3

صفحۀ دوم

این قسمت شامل مشخصات مربوط به محل کار ( دفتر مرکزی، شعبه، کارخانه، نمایندگی و…) و حساب های بانکی به منظور تسلیم اظهارنامه هستند. نوع محل مورد نظر را انتخاب کنید و داده های مربوطه را درج کنید.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-4

صفحه سوم ( اظهارنامه عملکرد )

این صفحه مربوط به اطلاعات اختصاصی افراد هستند.

اطلاعات اختصاصی: در این قسمت با توجه به سؤال درج شده با انتخاب گزینه “بلی” باید مشخصات جداول مربوط به آن پر شود.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-5

صفحه چهارم

این صفحۀ از مراحل اظهارنامه عملکرد مشخصات مربوط مجوزهای تأسیس و بهره‌برداری است. در صورت داشتن هر کدام از مجوزهای ذکرشده داده های مربوط به آن را کامل کنید.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-6

صفحه پنجم

این صفحه دارای ویژگی های مدیرعامل و افراد هیئت مدیره می‌باشد. لازم به ذکر است وارد نمودن مشخصات مدیر عامل ضروری است.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-7

صفحه ششم ( اظهارنامه عملکرد )

این صفحه دارای “فهرست دفاتر رسمی ثبت شده” و “جزییات پذیرش بورس سهام” می‌باشد. چنانچه گزینه “بلی” پرسش “5” از جدول “اطلاعات اختصاصی” را برگزینید تکمیل فیلدهای این جدول لازم می باشد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-8

صفحه هفتم

این صفحه دارای درآمدهایی می باشد که مالیات آن پیش از این بطور مقطوع واریز گزیده است.

چنانچه تکمیل این جدول مجموع “درآمدهای مقطوع” و “سود (زیان) درآمدهای معاف مقطوع” به ردیف 14 در جدول شماره 6- محاسبه درآمدهای معاف انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-9

صفحه هشتم 

این صفحه نیز دارای فیلدهای مرتبط با معافیت مالیاتی می‌باشد.

در صورت کامل کردن این جدول مجموع “سود (زیان) درآمدهای معاف” به ردیف 4 جدول محاسبه مالیات انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-10

صفحه نهم

 این صفحه شامل جداول “استهلاک زیان سنواتی” و “معافیتها و بخشودگی مالیاتی” می‌باشد.

در صورت تکمیل این جدوال، مقادیر “میزان استهلاک زیان سنواتی” و “جمع بخشودگی‌های مالیاتی” به ترتیب به ردیف‌های 9 و 15 جدول محاسبه مالیات انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-11

صفحه دهم ( اظهارنامه عملکرد )
این صفحه شامل جداول “توسعه، نوسازی و بازسازی صنعتی معدنی (ماده 138 ق.م.م) و “معافیتها و بخشودگی‌های درآمدهای حاصل از فعالیتهای خارج از کشور (ماده 180 ق.م.م)” می‌باشد.

در صورت تکمیل جدول ماده138 ق.م.م، جمع “سود حاصل از منابع درآمدی مشمول مالیات”، “مالیات متعلق موضوع ماده 105 ق.م.م” و “مبلغ بخشودگی” به ردیف 7 جدول شماره 8 معافیتها و بخشودگی‌های مالیاتی انتقال می‌یابد. ( اظهارنامه عملکرد ) 

در صورت تکمیل جدول ماده 180 ق.م.م، جمع “سود حاصل از درآمد خارج از ایران”، “مالیات متعلقه در ایران براساس درآمد” و “مبلغ قابل کسر از مالیات” به ردیف 9 جدول شماره 8 معافیتها و بخشودگی‌های مالیاتی انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-12

صفحه یازدهم ( اظهارنامه عملکرد )

 
این صفحه شامل جداول “فعالیتهای حاصل از توافقنامه‌های مالیاتی (ماده 168 ق.م.م) و “ثبت کمک‌های پرداختی” می‌باشد.

در صورت تکمیل جدول ماده 168 ق.م.م، جمع “درآمد مشمول مالیات”، “مالیات قبل از اعمال قانون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف” و “مابه‌ التفاوت قبل و بعد از اعمال قانون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف” به ردیف 10 جدول شماره 8 معافیتها و بخشودگی‌های مالیاتی انتقال می‌یابد.

در صورت تکمیل جدول ثبت کمک‌های مالی پرداختی، جمع “مبلغ کمک‌های مالی پرداختی” به ردیف 29 جدول صورت سود و زیان و “مازاد کمک‌های مالی پرداختی پذیرفته نشده توسط سازمان” به ردیف 5 جدول محاسبه مالیات انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-13

صفحه دوازدهم 

این صفحه شامل جدول “موجودی مواد و کالا” می‌باشد.

در صورت تکمیل این جدول، جمع “خالص موجودی” و “موجودی سال قبل” به ردیف 6 بخش داراییهای جاری جدول ترازنامه انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-14

صفحه سیزدهم

در این صفحه اطلاعات مربوط به سرمایه سهامداران و شرکاء وارد می‌شود.

در صورت تکمبل این جدول، جمع “مبلغ کل سهام / سهم الشرکه” به بخش حقوق صاحبان سهام جدول ترازنامه انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-15

صفحه چهاردهم ( اظهارنامه عملکرد )

در این صفحه اطلاعات مربوط به فروش خالص براساس کالای اصلی و سایر وارد می‌شود.

در صورت تکمیل این جدول، “جمع مبلغ فروش خالص”سال جاری و سال قبل به ردیف 1 جدول صورت سود و زیان انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-16

صفحه پانزدهم

در این صفحه اطلاعات مربوط به بهای تمام شده کالای فروش رفته وارد می‌شود.

در صورت تکمیل این جدول، “بهای تمام شده کالای فروش رفته” به ردیف 2 جدول صورت سود و زیان انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-17

صفحه شانزدهم

در این صفحه اطلاعات مربوط به جداول “بهای تمام شده کار انجام شده پیمانکاری” و “تعداد کارکنان” وارد می‌شود.

در صورت تکمیل جدول شماره 21، “جمع کل بهای تمام شده پیمانکاری/خدمات” به ردیف 5 جدول صورت سود و زیان انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-18

صفحه هفدهم ( اظهارنامه عملکرد )

در این صفحه اطلاعات مربوط به جدول “درآمد ناخالص پیمانکاری/ارائه خدمات” وارد می‌شود.

در صورت تکمیل جدول شماره 21، جمع کل “درآمد شناسایی شده” به ردیف 4 جدول صورت سود و زیان انتقال می‌یابد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-19

صفحه هجدهم

در این صفحه اطلاعات مربوط به جدول “فهرست صادرات و مابه ازاء دریافتی” وارد می‌شود.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-20

صفحه نوزدهم

این بخش دارای فیلدهای مربوط به جدول “سرمایه گذار خارجی”  می باشد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-21

صفحه بیستم

در این قسمت اطلاعات مرتبط با تراز مالی اظهارنامه درج می شود. توجه داشته باشید که در حالت نداشتن تراز مالی در پایان دوره و عدم وارد نمودن مقادیر  در این جدول امکان فرستادن اطلاعات به سازمان نمی باشد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-22

صفحه بیست و یکم

در این قسمت فیلدهای مربوط به صورت سود و زیان را وارد کنید.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-23

صفحه بیست و دوم

در این صفحه داده های مربوط به گردش حساب سود و زیان انباشته باید مشخص شود.

اگر این جدول را تکمیل کنید، مجموع کل “سود و زیان انباشته” به قسمت حقوق صاحبان سهام جدول ترازنامه منتقل می شود.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-24

صفحه بیست و سوم

در این صفحه با نگرش به داده های مشخص شده در قسمت های قبل محاسبه درآمد مشمول مالیات در این قسمتانجام میگیرد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-25

صفحه بیست و چهارم ( اظهارنامه عملکرد )

در این صفحه داده های مرتبط با جداول “پرداخت‌های مربوط به این اظهارنامه” و “اطلاعات مالک/مالکین” باید درج شود.

در صورت کامل کردن جدول واریزی های مربوط به این اظهارنامه، مجموع کل “مبالغ پرداختی” به ردیف 17 جدول محاسبه مالیات منتقل می شود.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-26

صفحه بیست و پنجم ( اظهارنامه عملکرد )

در این قسمت ویژگی های مرتبط با تنظیم کنندۀ اظهارنامه عملکرد (شخص پرداخت کننده یا نماینده قانونی)، مدیر امور مالی و حسابرسی و در صورت حسابرسی دفاتر از طرف شرکت های حسابرسی اطلاعات مربوطه کامل می گردد.

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی(شرکت ها)-27

تماس با ما : 66925402 – 021 

 

دریافت پاداش اظهارنامه عملکرد 1402

عزیزانی که در طول سه سال متوالی اظهارنامه مالیاتی خود را به طور صحیح و درست در زمان مقرر تسلیم نمایند در طول سه سال 5 درصد از میزان مالیات خود را تحت عنوان پاداش دریافت خواهند نمود.

جریمه عدم ارسال اظهارنامه عملکرد 1402

دوستانی که در مدت زمان مشخص شده اقدام به ارسال اظهارنامه عملکرد خود ننمایند نیز طبق قانون مالیات کشور مشمول پرداخت مالیات های سنگینی خواهد بود که به هیچ عنوان قابل بخشش و عفو نخواهد شد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان