همه چیز در مورد استاندارد حسابداری

برای آشنایی با قوانین و مقررات دنیای حسابداری باید با استاندارد حسابداری بین المللی نیز آشنا شویم.  استانداردهای حسابداری مجموعه ای از اصول و شیوه هایی است که حسابداران باید از آنها پیروی کنند.

در واقع این قوانین و مقررات محدوده وظایف حسابدار را مشخص می کند و با ارائه روش های استاندارد حسابداری و به اصول صحیح این کار کمک می کند تا مشکلات جدید دنیای حسابداری را حل کند. علاوه بر این ، حسابداران از این استانداردهای حسابداری تمامی جنبه های مالی واحد تجاری را بررسی کرده و راه حلی با کیفیت و موثر برای مشکلات ارائه می کنند . این قوانین برای یکپارچه سازی صورت های مالی ضروری است و تنها صورت هایی پذیرفته می شود که مطابق با استاندارد حسابداری باشد. بنابراین ، اگر حسابدار هستید، باید این قوانین مربوط به استاندار حسابداری را بدانید و حتما آنها را رعایت کنید.

استفاده از استاندارد حسابداری

اولین مزیت آشنایی با استاندارد حسابداری این است که استفاده کنندگان صورت های مالی از شرکت ها انتظار دارند هنگام تهیه صورت های مالی از استاندارد حسابداری منتشر شده پیروی کنند. هنگام تفسیر نتایج گزارش شده؛ این استفاده کنندگان بر مطالب مندرج در استاندارد حسابداری تکیه می کنند و صورت های مالی شرکت های مختلف را با استفاده از مفروضات مشابه تفسیر می کنند. بنابراین کاربران از این دانش هنگام خواندن صورت های مالی برای استاندارد حسابدرای استفاده می کنند. گزینه دیگر مزایای استفاده از استاندارد حسابداری مربوط به کتاب راهنمای حسابداران است. هنگامی که مسائل گزارشگری مالی پیش می آید، حسابدار می تواند برای تعیین نحوه ثبت رویداد به استاندارد حسابداری  مراجعه کند.

مزایای استاندارد حسابداری

مزیت دیگر استفاده از استاندارد حسابداری این است که سرمایه گذاران و شرکت های کوچک و متوسط ​​می توانند عملکرد شرکت را با هم مقایسه کنند. استفاده از استاندارد حسابدرای به حسابداران اجازه می دهد تا تعیین کنند که آیا یک تجارت یا صنعت سرمایه گذاری مناسبی است و چه کاری باید انجام شود تا مسیر کسب و کار یا صنعت را تغییری مثبت دهد.

بنابراین در صورت رعایت استاندارد حسابداری در سطح جهانی می توانند به نتایج روشن و عینی دست یابند و در صورتی که عملکرد بنگاه ها با این استانداردها مطابقت نداشته باشد با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد. استاندارد حسابداری به آنها کمک می کند تا فعالیت های مالی را در زمان واقعی شناسایی و اندازه گیری کنند و در عین حال شفافیت گزارش های مالی را افزایش دهند.

مهمترین استانداردهای حسابداری

یکی از مهمترین خدمات ارائه شده توسط شرکت حسابداری مانا حساب در تهران خدمات استاندارد حسابداری است که توسط بهترین کارشناسان حسابداری تهران ارائه می شود . می توانید برای مشاوره رایگان در مورد استاندارد حسابداری با همکاران ما در شرکت مانا حساب تماس بگیرید و حرفه ای ترین خدمات استاندارد حسابداری را دریافت کنید.

تاریخچه استاندارد حسابداری

در سال 1371 سازمان حسابرسی کمیته ای برای جمع آوری استاندارد حسابداری تشکیل داد . این کمیته به منظور ایجاد استاندارد حسابداری ملی ایران بر اساس استاندارده حسابداری روز و با توجه به شرایط ایجاد یکنواختی و رفع ناسازگاری ها تشکیل شد . همچنین در سال‌های 1373 و 1375 پیش‌نویس بیانیه‌های کمیته تدوین استانداردهای حسابداری برای مشاوره عمومی در نشریات مؤسسه حسابرسی منتشر شد . سرانجام در سال 1378 اولین مجموعه دستورالعمل حسابداری توسط این کمیته منتشر و در مدت دو سال انجام شد.

معیارهای 1 تا 22 اولین معیارهای تعیین شده استاندارد حسابداری توسط کمیته است. آخرین استاندارد حسابداری ملی ایران، یعنی. خیر 33، مربوط به مزایای بازآموزی کارکنان تأسیس شده در سال 1392.

انواع موقعیت های مالی  در استاندارد حسابداری

تاکنون 43 استاندارد حسابداری در ایران تدوین شده است که از این تعداد 42 استاندارد حسابداری تصویب، ابلاغ و اجرا شده است. استانداردهای 38، 39، 40 و 41 به صورت پیش نویس بودند و اخیراً از اوایل دهه 1400 در عمل تصویب و منتشر شدند. استاندارد حسابداری شماره 42، معروف به “اندازه گیری ارزش منصفانه”، در مارس 2018 منتشر شد.

استاندارد حسابداری تدوین شده توسط حسابرسان و مدیران عبارتند از:

استاندارد حسابداری n. 1:   نحوه نمایش حساب های سالانه

استاندارد حسابداری شماره 2: صورت جریان های نقدی

استاندارد حسابداری شماره 3: درآمد عملیاتی تایید شده

استاندارد حسابداری شماره 4: ذخیره بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی

استاندارد حسابداری پیش‌فرض شماره 5: رویدادهای پس از تراز

شماره استاندارد حسابداری شماره 6: گزارش عملکرد مالی تأیید شد (حذف شده از 2018)

استاندارد حسابداری شماره 7: محاسبه موجودی مواد و کالا (در این مورد می توانید مقاله قیمت تمام شده چقدر است را مطالعه کنید.

قانون حسابداری شماره 8: حسابداری قراردادهای بلند مدت

استاندارد حسابداری شماره 9: حسابداری کمک های مالی دولتی

شماره حسابداری استاندارد 10: دارایی های ثابت مشهود

شماره حسابداری استاندارد 11: افشای اطلاعات اشخاص مرتبط (در این مورد می توانید مقاله حسابداری چیست را مطالعه کنید.)

استاندارد حسابداری 12: حسابداری هزینه های مالی

سطح حسابداری 13: تامین دارایی ها و بدهی های جاری

استاندارد حسابداری شماره 14: سرمایه گذاری

شماره حسابداری استاندارد 15: اثرات تغییرات نرخ ارز

شماره حسابداری استاندارد 16: دارایی های نامشهود (در این مورد می توانید مقاله انواع دارایی ها در حسابداری را مطالعه کنید)

شماره حسابداری استاندارد 17: صورتهای مالی و صورتهای تلفیقی سرمایه گذاری در واحدهای اقتصادی.

حسابداری استاندارد 18: صورتهای مالی مجزا

استاندارد حسابداری شماره 19: ترکیبات تجاری

حسابداری استاندارد 20: سرمایه گذاری در واحدهای فرعی

حسابداری سطح 21: سرمایه گذاری در واحدهای تجاری مرتبط و مشارکت های کلیدی

استاندارد حسابداری شماره 22: حسابداری اجاره

استاندارد حسابداری قانون شماره 23: اطلاعات مالی میان دوره ای

استاندارد حسابداری سطح 24: حسابداری برای کمک های ویژه

استاندارد حسابداری شماره 25: گزارشگری مالی واحدهای تجاری در مرحله قبل از بهره برداری

استاندارد حسابداری شماره 26: گزارش بر اساس بخش های مختلف

استاندارد حسابداری شماره 27: فعالیت های کشاورزی

شماره استاندارد حسابداری 28: برنامه های مزایای بازنشستگی

استاندارد حسابداری شماره 29: عملیات بیمه عمومی

استاندارد حسابداری شماره 30: کار ساختمانی تایید شده

استاندارد حسابداری شماره 31: سود هر سهم

استاندارد حسابداری شماره 32: دارایی های غیرجاری نگهداری شده برای فروش و عملیات متوقف شده

استاندارد حسابداری شماره 33: استهلاک دارایی ها

استاندارد حسابداری شماره 34: مزایای بازنشستگی برای کارکنان

استاندارد حسابداری شماره 35: رویه های حسابداری، تغییرات در برآوردهای حسابداری و خطاها

استاندارد حسابداری شماره 36: مالیات بر درآمد (برای اطلاعات بیشتر در این مورد، مقاله حسابداری مالیات چیست را مطالعه کنید(

شماره استاندارد حسابداری

مقایسه استاندارد حسابداری شماره 38: کالاهای مالی (افشا)

استاندارد حسابداری شماره  39: ترکیبات تجاری

استاندارد حسابداری 40: حساب های تلفیقی

معیار شماره 41: مشارکت

معیار استاندارد حسابداری شماره 42: اندازه گیری ارزش مثبت

استاندارد حسابداری عدد معمولی 43: بیانیه علاقه به سایر مشاغل

 

استاندارد حسابداری  pdf

شما میتوانید کلیه استاندارد حسابداری را در قالب pdf از طریق لینک زیر دانلود کنید که در این فایل به صورت کامل هر استاندارد حسابداری را توضیح داده ایم. در این فایل ما خلاصه استاندارد حسابداری های حسابداری قرار داده ایم و شما میتوانید به صورت مجزا با هر استاندارد حسابداری بیشتر اشنا شوید.

دانلود

اهداف استاندارد حسابداری

. هدف اصلی استانداردهای حسابداری یکسان سازی و تلفیق صورتهای مالی قالب ارائه صورت های مالی در دنیای حسابداری است که باید به دقت و با حداکثر کارایی انجام شود. افشای صحیح اطلاعات یکی از اساسی ترین اصول استاندارد حسابداری در کنار اصل افشا است و یکی از اهداف دیگر استاندارد حسابداری ، افشای صحیح اطلاعات مهم حسابداری است.

روش ارزیابی دارایی بر اساس استاندارد حسابداری

ارائه روش ارزیابی دارایی با استفاده از استاندارد حسابداری : روش ارزیابی دارایی و همچنین تعیین درآمد یک واحد تجاری بحث مهم و پرکاربرد در استاندارد حسابداری است. همچنین این موضوع در تعیین ارزش دارایی ها و میزان پرداخت مالیات 1402 واحد تجاری تاثیر بسزایی دارد . ( برای خدمات مالیاتی می توانید با کارشناسان مالیاتی شرکت حسابداری آریا تهران تماس بگیرید تا همکاران ما تخصصی ترین خدمات مالیاتی را به شما ارائه دهند ) یکی از اهداف استاندارد حسابداری ارائه روشی منصفانه ، عادلانه و دقیق برای این فرآیند است. بنابراین انجام این مراحل می تواند برای حسابداران بسیار مفید باشد.

 

اهمیت استفاده استاندارد حسابداری در چیست

امروزه شاهد توسعه روز افزون بخش مالی بین المللی و سرمایه گذاری خارجی هستیم. سرمایه گذاران و تحلیلگران مالی از استاندارد حسابداری برای ارزیابی مسائل مالی استفاده می کنند. بنابراین لازم است استاندارد حسابداری رعایت شود تا گزارشات اطلاعات لازم را ارائه دهند.این مساله به وضوح اهمیت استاندارد حسابداری را نشان می دهد. برای تهیه گزارش های مالی دقیق و منسجم، ضروری است که تمام جنبه های مالی به خوبی درک و گزارش شود.

ارزش های مالی یک کسب و کار با استاندارد حسابداری

استاندارد حسابداری ارزش مالی یک کسب و کار را نشان می دهد. به همین دلیل، تحلیلگران می توانند با استفاده از گزارش های مالی استاندارد حسابداری نسبت به سایر شرکت ها، تصمیمات سرمایه گذاری را اتخاذ کنند. بنابراین، منطق گزارشگری و حسابداری مبتنی بر استاندارد حسابداری بین المللی، اتکا به این گزارش ها را برای تصمیم گیری های حیاتی ممکن می سازد.

قوانین حسابداری بر اساس استاندارد حسابداری

به طور کلی اهمیت قوانین استاندارد حسابداری در زمینه های مختلف را می توان به شرح زیر دانست:

استاندارد حسابداری به حسابداران اجازه می دهد تا اطلاعات را از طریق گزارش های مالی به دیگران منتقل کنند. این افراد ممکن است شامل هیئت مدیره، افراد کلیدی سازمانی، سرمایه گذاران یا سایر افراد ذینفع باشند. ارائه اطلاعات دقیق با استفاده از استاندارد حسابداری باعث می شود تا تصمیمات مهم تجاری بر اساس اطلاعات صحیح گرفته شود. اگر استاندارد حسابداری به خوبی رعایت شود، سرمایه گذاران با اطمینان بیشتری سرمایه گذاری خواهند کرد. بنابراین با توجه به آنچه در مورد استاندارد حسابداری گفته شد می توان به اهمیت استانداردهای حسابداری برای تصمیم گیرندگان سازمانی پی برد.

تایید عملکرد با استفاده از استاندارد حسابداری

استاندارد حسابداری برای تأیید عملکرد شرکت ها استفاده می شود. به طور کلی، حسابداران ملزم به ارائه اطلاعات مالی مرتبط، قابل اتکا و قابل مقایسه هستند. تحقق تمام عناصر فوق تنها با رعایت استاندارد حسابداری امکان پذیر است. از سوی دیگر، رعایت استاندارد حسابداری باعث ایجاد اعتماد در بازارهای رقابتی می شود. بنابراین با استفاده ازاستاندارد حسابداری می توان سلامت مالی شرکت را تضمین کرد. این استانداردها بر وضعیت مالی شرکت تأثیر می گذارد، بنابراین با در نظر گرفتن این مبحث می توان به اهمیت استاندارد حسابداری در شرکت پی برد.

نحوه تدوین استاندارد حسابداری

در حال حاضر روند تدوین استاندارد حسابداری به شرح زیر است:

پیدا کردن مشکل برای تحقیق

بررسی های اولیه  در راستای تدوین استاندارد حسابداری

نیاز است تا برای تدوین استاندارد حسابداری روش رسیدن به بهبود تعادل را تعیین کنید

تهیه پیش نویس اولیه برای تدوین استاندارد حسابداری

تدوین استانداردها برای تدوین استاندارد حسابداری

شورای عمومی دخیل در تدوین استاندارد حسابداری

تایید نهایی استاندارد حسابداری

مقایسه استاندارد حسابداری ایران و جهان

استاندارد حسابداری ممکن است با توجه به قوانین مالیاتی و مالی هر کشور متفاوت باشد. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و استاندارد حسابداری آن با سایر کشورها متفاوت است.

در زیر، تفاوت را به شما می گوییم:

مقایسه استاندارد حسابداری مالی ایران با استانداردهای مالی بین المللی

در بسیاری از موارد، مفاهیم نظری استاندارد حسابداری ایران و بین‌المللی کاملاً مشابه بوده و تفاوت‌های جزئی در آنها قابل تشخیص است. به عنوان مثال، تقریبا هیچ تفاوتی در حقوق استاندارد حسابداری وجود ندارد. با این حال، اگر جزئیات استاندارد حسابداری را بررسی کنیم، تفاوت های قابل توجهی وجود دارد که می تواند باعث تغییر در استاندارد حسابداری ایران و بین المللی شود.

تفاوتهای استانداردهای حسابداری

حسابداران حرفه ای باید زمان زیادی را صرف یادگیری تفاوت ها ی استاندارد حسابداری کنند. در اینجا به برخی از مهم ترین تفاوت های استاندارد حسابداری تنظیم شده در ایران و استاندارد حسابداری بین المللی اشاره می کنیم.

تفاوت استاندارد حسابداری در ارائه صورتهای مالی ایرانی و خارجی

تفاوت استاندارد حسابداری بین ترازنامه بین المللی و ترازنامه داخلی

تفاوت استاندارد حسابداری صورت های سود و زیان بین المللی و ایرانی

تفاوت استاندارد حسابداری در اندازه گیری استاندارد IRFS و صورت درآمد و زیان ایران

شرکت حسابداری مانا حساب یکی از بهترین شرکت های حسابداری متخصص در مشاوره مالی رایگان و استاندارد حسابداری می باشد. برای دریافت خدمات رایگان استاندارد حسابداری می توانید با ما تماس بگیرید.

چرا استاندارد حسابداری در ایران و جهان متفاوت هستند

شرکت های بین المللی برای ارائه استاندارد حسابداری خود باید استانداردهای خاصی را رعایت کنند که استانداردهای حسابداری بین المللی نامیده می شود. این استاندارد حسابداری گزارش های مالی از سراسر جهان را با هم ترکیب کرده اند و آنها را به یک استاندارد حسابداری بین المللی مورد قبول همه کشورها تبدیل کرده اند. با این حال، هر کشور ممکن است بر اساس سیاست های مالی و حسابداری خود تغییراتی در استاندارد حسابداری ایجاد کند. بر اساس استاندارد حسابداری ایران مصوب انجمن حسابداران عمومی

مشاوره رایگان